torstai 21. marraskuuta 2019

Ulkonäkö pääomana


Kauneuden näkeminen tuottaa meille mielihyvää, siten on ihmisen mieli rakennettu. Kauneus on lumoavaa, hurmaavaa, vaikuttavaa. Eikä vain luonnon ja taiteen kauneus, myös ihmisen kauneus tekee meihin vaikutuksen. Onnekkaita siis he, joille on täydellinen ulkonäkö suotu.

Tällaisen näyn edessä sitä itse mitättömämpänä kuin luonnostaan käpertyy tavallisuuteensa ja väistyy tieltä. En silti ole tullut ajatelleeksi, että kauniit myös ylipäätään menestyvät muita paremmin elämässään, mutta näin he tutkimusten mukaan tekevät.

Kauneuden mukanaan tuomia pieniä etuja olen muutoin huomannut vaikka kuinka usein. Jo kansakoulussa tajusin, että en ikinä tule pärjäämään sille tuuheahiuksiselle, säihkysilmäiselle koulukaverilleni Liisalle yhteisen ihastuksemme Sepon huomiossa. Ja vaikka myöhemmin opin, että meikeillä ja vaatteilla voin joitakin puutteitani korjata, työlästä ja stressaavaa itseni kaunistaminen minusta on.

Enimmäkseen en ryhdy siihen ollenkaan, vaan rempsotan mukavasti naturel. Niinpä minulle sopii oikein hyvin nousussa oleva ekologisuuden aikakausi, joka toivon mukaan vähentää ei vain meikkien ja vaatteiden turhaa kuluttamista vaan yleensäkin naisten ulkonäköpaineita. Sillä niitähän on, olitpa missi tai et.

Ei elämän tärkeimmissä asioissa eikä useimmissa työtehtävissäkään ole ulkonäöllä mitään merkitystä. Me vain kuvittelemme niin.

Elämässä on triljoona kertaa tärkeämpiä asioita kuin kenenkään ulkonäkö.

Siksi on niin lohduttavaa huomata, että monet nuoretkin naiset ovat tämän ajatuksen omaksuneet. Erityisen osuvasti asian tiivistää kolumnisti Emmi Nuorgam toteamalla, että tarvitsemme yhteiskunnan, jossa kehopositiivisuutta ei tarvita ja jossa ulkonäkö ei ole henkilön arvokkainta pääomaa.


🌼🌼🌼


Kiva, kun vierailit blogissani. 
Rentoa päivää sinulle! 
Tule pian uudestaan.

🌼🌼🌼

Mukavaa, jos ehdit myös kommentin kirjoittaa  ... 😊

6 kommenttia:

 1. Moi. Persoonallisen näköinen ihminen on mielestäni superkaunista kiinnostavampi. Joskus lehtiä selaillessa näyttää siltä, että pääasia on näyttää joltain kauniiksi todetulta kuin omalta ihanalta itseltään. Hyvä me kaikki ryppyinemme tai ylimääräisine makkaroinemme ☺ Kristiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä. Erilaisuus kasvonpiirteissä ja koko kokonaisuudessa on mielenkiintoista.
   Kiitos kommentista, Kristiina. Hyvää päivänjatkoa sinulle.

   Poista
 2. Mitä vanhemmaksi on elänyt, sitä vähemmän on kiinnittänyt huomiota muiden tai omaan ulkonäköön.
  Tai ei aivan noin. Luonnollisen näköiset ihmiset ovat minusta kauniita.
  Kiitos ekologisuuden aikakauden, jos se vähentää kaikkea turhaa kulutusta, kehon silpomista kauneuden nimissä, tatuoiteja tms.
  Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen huomannut saman, en nykyään huomaa, minkälaisia vaatteita toisilla on päällä, mutta nuorempana sellaiset asiat tuli pantua merkille. Kristiina edellä totesi myös, että luonnollisesti itsensä näköiset ihmiset ovat superkauniita kiinnostavampia. Miksiköhän nuo superkauniit kuitenkin niin jalustalle nostetaan?
   Kiitos kommentista, Kirsti. Mukavaa viikkoa sinullekin.

   Poista
 3. Kauneus on katoavaista. Minusta tuntuu, että erittäin kauniille naisille vanheneminen on vaikeampaa kuin tavallisille naisille, vaikka rypyt ja juonteet ovat mielestäni paljon puhuttelevampia ja kauniimpia kuin kiristetty sileä iho.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäkin olet samaa mieltä kuin me kaikki näissä kommenteissa. Miten voi olla mahdollista, että niin paljon naiset muokkaavat ulkonäköään, kun ei se ole edes kaunista ... Vai olemmeko me vähemmistössä näkemyksemme kanssa?
   Kiitos kommentista, Marja. Mukavaa illanjatkoa!

   Poista