torstai 28. marraskuuta 2019

Mikä tekee minut onnelliseksi?

Kun tavoittelemme elämässämme menestystä, tavoittelemme oikeasti onnellisuutta, väittää kakkutaiteilija Emma Ivane.

Onko noin? Pysähdyin miettimään omaa tilannettani. Missä minä tahdon menestyä? Miksi? Tavoittelenko minä menestyksen kautta onnellisuutta?

Emma Ivane uskoo, että kun tekee asioita, joista innostuu, se tekee onnelliseksi ja siksi siinä myös menestyy: kun todella innostuu jostain, tekemiseen välittyy oikeanlainen energia ja se voi viedä pitkälle, maailman huipulle asti.

Mistä minä siis innostun? Sillä tavoin todella?

Nuorena olin innostunut siivoamisesta ja pullapitkoista, myöhemmin psykologiasta, nyt juuri olen innostunut venäjän kielestä. Kirjoittamisesta innostun aina. Ainakin vähän, mutta onko sekään todella?

Loppuelämänsä pitäisi tässä nyt viimeistään minunkin älytä tehdä sitä, mistä eniten innostun. Mutta mitä se todella on?

Huomaan, että minun on jätettävä tämä probleemi hautumaan. Minä en tiedä, varmasti.

Oletko sinä jo löytänyt elämääsi sen oikein todellisen innostuksen?


 🌼🌼🌼 


Kiva, kun vierailit blogissani. 
Rentoa päivää sinulle! 
Tule pian uudestaan.

🌼🌼🌼

Ehkäpä ehdit myös jonkun sanan kommenttia kirjoittaa  ... 😊

12 kommenttia:

 1. Iselleni onnellisuutta tuottavat asiat ovat: käsillä tekeminen ja käsityöt, ystävät, lukeminen ja sukuhistorian tutkimus - näitä voisin tehdä vaikka kuinka paljon ja pitkään - väsymättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostat innostuneelta, Seikku 👍. Sinä jo tiedät, mikä saa sinut innostumaan, se tekee elämästä onnellista.
   Oikein innostavaa tätä päivää sinulle!
   Mukavaa että käväisit kommentoimassa.

   Poista
 2. Hei. Mielenkiintoista pohdintaa. Elämä on täynnä innostavia juttuja. Pienestäkin alusta voi kehkeytyä juttu, joka inspiroi vuosikausia. Jos innostus kuihtuu, uusia tulee tilalle. Kristiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mielenkiintoista pohtia välillä omia tekemisiään ja motivaatioitaan, vaikka tuo onnellisuus ei tekemällä synnykään. Innostuin tästä innostumisesta sinänsä niin, että aloin miettimään omia innostuksen kohteitani. Ja totta on, että ne aika ajoin vaihtuvat täysin uusiksikin.
   Kiitos kommentista, Kristiina. Kivaa innostusta päivääsi.

   Poista
 3. Minun vikani on, että innostun tosissani kaikenmaailman "vääristä" asioista. En niistä, joista pitäisi. Joskus - aika harvoin - omatunto soimaa, kun ikkunat on pesemättä, joulu laitamatta jne. Silti useimmiten tunnen olevani onnellinen.
  Leppoisaa iltaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinkin voi käydä, Kirsti, mutta en taida ihan uskoa sinua. Sillä se, mistä kukakin meistä innostuu, se on justiin oikea asia. Jos ei ikkunanpesu innosta, se pitääkin jättää tekemättä, siksi sinä juuri tunnet itsesi onnelliseksi. 😊.
   Leppoisaa iltaa sinullekin, kiva kun käväisit kommentoimassa.

   Poista
 4. Innostuminen on tärkeää, se tekee elämän mielekkääksi. Ehkä se on onnellisuutta, kun kokee elämänsä mielekkääksi? Tässä iässä sana menestyminen ei tunnu omalta, liitän sen työelämään. Tässä pimeässä marraskuussa innostumisen laita on ollut niin ja näin. Mutta luotan siihen, että tästä taas innostun ja reipastun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielekkyys on monesti esillä näissä onnellisuuskysymyksissä. Se vain tuntuu niin järkiperäiseltä verrattuna innostukseen, että ehkä sitä hauskempi ja lohdullisempi kriteeri omille tekemisille on minusta tämä innostuminen. Ja niin hassuista asioista ihmiset innostuvat, esimerkkinä nyt vaikka juuri tuo postauksen lähde, kakuntekijä. Menestys on aivan sivuseikka, siitä olen samaa mieltä. Kiitos kommentista, Riitta. Eikä se yhtään haittaa, jos marraskuussa enimmäkseen lepäilee ja on vaan. Tylsyyskin on joskus tarpeen. Leppoisaa illanjatkoa sinulle!

   Poista
 5. Innostuminen on aina yhtä ihanaa! Siinä on jotain hyvällä tavalla lapsellista,kun lähtee innolla johonkin uuteen juttuun. Puutarhanhoito, kaikenlainen askartelu ja näpertely, kirjoittaminen saavat minut innostumaan. Ja aina, kun pääsen kokeilemaan jotain uutta. Viimeksi makramee-solmeilua 👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, ja itse sana innostuminen kuvaa minusta tätä aikaansaapaa energianpurkausta paljon paremmin kuin motivaatio, josta yleensä onnistumisen ja menestymisen yhteydessä puhutaan. Innostus on täynnä iloista tunnetta, se on kuin räjähtelevä sytyke, joka pakottaa toimimaan.
   Sinulla on monipuolisia innostuksen kohteita, Asiantuntija. Makrameesolmeilu on minulle täysin uusi käsityön muoto, se kuulostaa jännittävältä.
   Kiitos kun kävit kommentoimassa, oikein mukavaa innostavaa viikonloppua sinulle.

   Poista
 6. Juu, samaa mieltä! Motivaatiolla on yleensä toisenlainen liikkeellepaneva voima: raha tai maine, esimerkiksi. Tai ylipäätään jokin tavoite: vaikkapa laihtuminen 😬 Mutta innostuminen se vain tulla purskahtaa iloisesti kuplien 😊

  VastaaPoista