perjantai 15. marraskuuta 2019

Laiska töitään luettelee


Hei! Olen siivonnut, olen putiputiputsannut keittiön! Eläköön minä ja minun yllättävä siivoushulluuskohtaukseni!

Laiska kun olen, kerron teille nyt, miten sen tein.

1. Raahasin imurin keittiöön, vaihdoin pölypussin ja kokosin putken ja suuttimen paikalleen. - Aivan mahtavan upeaa upeaa!

2. Imuroin keittiön matot. Imuroin ne hyvin hyvin perusteellisesti pienen suuttimen kanssa polvillani könyten. - Vautsi! Vautsi! Vau!


3. Etsin komerosta siivouspyyhkeen, laitoin pesuaineveden altaaseen ja kastelin pyyhkeen.

4. Pyyhin pöydän ja tasot. Hankasin perusteellisesti moneen kertaan, niin ettei pintoihin jäänyt hitustakaan sormenjälkeä saati pölyhiukkasta. - Upeaa mahtavaa loistavaa!


5. Etsin komerosta lattiapyyhkeen ja sankon, laitoin pesuaineveden sankoon ja kastelin pyyhkeen.

6. Pyyhin lattian. Siis luuttusin. Oikein isoäidin tyyliin konttasin nurkat ja lattialistat puhtaaksi tarkasti kaivaen. - Huippu huippu suoritus!

7. Irrotin verhot ja etsin komerosta toiset. Vaihdoin verhot. En silittänyt, sillä olivat säilyneet kesän yli siisteinä. - Kerrassaan kertakaikkisen mainiota!


8. Huuhtelin pyyhkeet ja sankon ja jätin ne kylpyhuoneeseen kuivumaan.

9. Irrotin imurin putken ja suuttimen ja asettelin ne komeroon paikalleen.


10. Ihastelin aikaansaannostani.

Näin pääsin mukavasti joulusiivouksen alkuun. Seuraavan siivouspuuskan sattuessa on makuuhuoneen vuoro.

...

 🌼🌼🌼

Hei, kiva, että vierailit blogissani. 
Rentoa päivää sinulle!

Tule pian uudestaan.

🌼🌼🌼

Mukavaa, jos ehdit jonkun kommentinkin kirjoittaa  ... 😊

14 kommenttia:

 1. Hurja, alkuvoimainen siivous sinulla. Minun mielestäni tuo oli jo suursiivous! Minä laiska en edes luettele, kun en ole siivonnut aikoihin.Odottelen inspiraatiota tulevaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se ehkä hurjalta näyttää, kun olen luetellut kaikki välineitten järjestelyvaiheetkin - mutta sehän se yleensä se suurin haaste juuri onkin.
   Ihanaa kuulla, että sinä olet laiska, Marja. Arvostan sitä suuresti. Minun on vielä vaikea tätä piirrettä itsessäni hyväksyä, mutta hyvää vauhtia olen oppimassa. Siivouspuuskia sattuu kerran kahdessa - kolmessa kuukaudessa, mikä on minulle jo aika hyvä laiskuussaavutus.
   Rennon mukavaa viikonloppua sinnekin!

   Poista
 2. Kerrassaan mainiota, hyvä hyvä! Se on totta että kun alkuun pääsee, siitä sen kun jatkaa. Samoin on ikkunoiden pesussa - puhdas jälki innostaa jatkamaan. Minä teetän ukkelilla kaikki raskaammat työt kuten mattojen tamppaus, ja yleensä imuroinninkin koska selän vuoksi ei pysty koko taloa käymään läpi. Minäkin odottelen inspiraatiota tulevaksi..
  Mukavaa viikonloppua Eeva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosi kivaa, kun on puhdasta. Ja olisi kiva, jos olisi aina, joskus nuorena olinkin kova siivoamaan. Mutta rajansa siinäkin on, ja parisuhteessa huomioitava sekin, että ei yksin tee. Inspiraation iskiessä kyllä taas tekee mielellään, joten sitä on hyvä odottaa. Tänään oli sellainen päivä 😊.
   Mukavaa että käväisit ja mukavaa viikonloppua sinullekin, Tuulikki.

   Poista
 3. Kyllä sitä siivousinspiraatiota täälläkin odotetaan tapahtuvaksi mutta tää marraskuu ei oikein innosta. Toinen puoli talosta on pakkokin pitää siistinä kun on pieni hoitola saman katon alla.Minulla ei ole tässä ukkelia auttamassa, olen suoriutunut yksin aina 160 neliöstä, mutta täytyy koputtaa puuta että en ole selkävaivainen. Tuulikilla tuntuu olevan aika iso puutarha, miten se hoituu selkävaivaisena vai onko ukkeli harrastuksessa mukana? Kyllähän tää siivous jumpasta käy, no eipä tarvii salilla käydä. Kyllä se sitten onkin hyvä mieli kun saa siivottua kunnolla. Sinä Eeva vaihdat verhotkin, niin toisilla on kesä-talvi ja jouluverhot,minulla ei kun ikkunoita on niin paljon. Mukavaa viikonvaihdetta sinne :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On sinulla iso lääni siivousalaa, Pihakeiju. On ihanaa saada asua noin väljästi, mutta onhan se siivouksen kannalta aika iso urakka pitää puhtaana. Hyvä on ottaa se jumppana, ja sitä se oikeasti onkin. Niin minäkin itseäni motivoin enkä siivouspäivänä muuta liikuntaa tarvitse.
   Verhot vaihdan vain keittiöön, koska kesällä haluan sinne enemmän valoa ja talvella peittävämpää. Ei verhojen vaihto ole ollenkaan välttämätöntä, ei varsinkaan, jos on ikkunoita paljon. Ei aina tarvitse olla verhoja ollenkaan, jos ei suoraan naapuriin näy.
   Mukavaa viikonloppua sinulle ja kiitos että käväisit vierailulla.

   Poista
 4. Hyvä, että kehuit itseäsi ylenpalttisesti huikeasta siivousurakastasi! Meillä odotellaan inspiraatiota, jospa joku päivä ensi viikolla :) Ei tunnu joululta jos ei ole suht koht putsis koti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, Riitta, kehuin kun ajattelin, että kotitöitä pidetään niin itsestäänselvinä, ettei niille osata antaa aina tarpeeksi arvoa me naiset itsekään. Mutta jos kaiken sen tekemään palkkaisi ulkopuolisen siivoojan, niin aika kalliiksi tulisi. Ja onhan se muutenkin kiva tunne itsellä, kun on saanut jotain konkreettista aikaan, ja varsinkin on tehnyt sen perusteellisesti nurkkia myöten.
   Inspiraation siivin siivous on hauskaa.
   Mukavaa viikonloppua ja kiitos kun kävit vierailulla!

   Poista
 5. Ihanaa, kun hurrasit ja kiittelit itseäsi siivouksesta ja ilahduit sen helppoudesta! Asenne oli kohdallaan! Ajattelin napata tämän idean ja ruveta ilakoimaan marraskuun hämäryydestä. Se, miten ajattelee, auttaa mahdottoman paljon! Mainiota marraslauantain iltaa sinne ja tänne ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva, kun huomasit sinäkin postauksessa tämän pointin. Se juuri tässä siivouksessa oli tärkeintä, työstään itseni kehuminen 😊.
   Kiva kun poikkesit, ja eikun ilakoidaan marraskuun hämärässä!

   Poista
 6. Minusta on parasta, että muistit myös kiittää itseäsi ��
  Minulle käy usein niin, että luettelen itselleni "kiitokseksi" vielä tekemättömät työt.
  Puhtaassa kodissa on mukava viettää lauantai-iltaa.
  Nauti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, just niin, Kirsti. Tekemättämien töiden listahan se oikein kunnon palkinto onkin 😁😁😁. Yleensä se tosiaan noin menee.
   Joo, täällä nautitaan puhtaasta keittiöstä. Saa nähdä, milloin sama tapahtuu muille huoneille.
   Leppoisaa loppuviikkoa sinulle, kiva että käväisit.

   Poista
 7. Kiva postaus. Sinä vaihdoit aivan ihanat Marimekon verhot. Lempikankaani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Nila. Marimekon kankaat ovat ihania ja ajattomia, siksi niitä olen joskus hankkinut.
   Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle, kiva kun käväisit 😊.

   Poista