perjantai 1. marraskuuta 2019

Huh, talvi taas!

Lumitilanne 31.10. Joensuussa. Lupaavalta näyttää.

Kun tuossa äskettäin kuvakansioita järjestellessä vilahteli silmiin kuvia viime talven lumista, sain heti kylmiä väreitä. Ja nyt on taas ollut lumi maassa jo maanantaista asti ja siinä näyttää pysyvän. Kamalinta on, kun tietää, että viisi kuukautta menee ennen kuin se lähtee.

Lenkille ei enää ole ilman piikkejä menemistä. Vaatteita pitää topata päästä varpaisiin. Heijastimia pitää ripustella ympäriinsä. Hiihtäjät valtaavat parhaat polut. Rasittaa. Puristaa. Ahistaa.

Harmaata hämärää klo 10.30. Ja muutaman tunnin päästä pimenee.

Minusta on tullut talvifoobikko. Sellaisia on.

Sääfoobikoille on olemassa oikein luokituksensakin, on Chinonouphobia – lumen pelko ja Cryophobia – kylmyyden pelko ja Pagophobia – jään pelko. Minulla on ne kaikki.

Minä en selviä tästä ilman suklaata.


 ...

Tällaista mietin tänään.
Kiitos kun käväisit, 
tule pian uudestaan!

Mukavaa, jos ehdit myös jonkun sanan kommenttia kirjoittaa  ... 😊


6 kommenttia:

 1. Minä olen omituinen ihminen. Talvi ei ahdista. Se on jotenkin rauhan aikaa, kun lumi peittää syksyn rosot ja kuolleen, marrasmaan. Mutta kyllä se lenkille lähteminen on hurjasti vaikeampaa kuin kesällä. Tekisi mieli vain kotoilla, hyggeillä. Syödä salmiakkia kirja kädessä, viltti harteilla ja ihailla ikkunasta sinisiä hetkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa sinulla 😊. Minä kärsin ulkoilun vaikeutumisesta eniten,ja talvipukemisesta. Kotona on kyllä kiva kun ulkona on kylmä ja pimeää.
   Hyvää illanjatkoa ja lämmintä hyggeilyviikonloppua sinulle, Marja.

   Poista
 2. Ymmärrän hyvin että talvi ahdistaa sillä se on SUomessa liian pitkä... Muistan hyvin miten ahdistuin kun se alkoi ja iloitsin kun se loppui. TÄällä etelässä tosin unohtuvat talven huonot puolet ja muistaa että oi miten ihanaa, lunta! Mutta ei se ole kivaa kun sitä on niin pitkään. Kuukauden kunnon talvi sopisi minulle;D Mukavaa marraskuuta sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan niin just, Jael, kuukauden talvi olisi oikein hyvä 😊. Enintään kaksi kuukautta.
   Marraskuu tosiaan alkoi tänään, täytyy siihen jotain piristystä keksiä niin kyllä tässä selvitään. Mukavaa marraskuuta sinullekin 😊.

   Poista
 3. Minäkin pidän talvesta, varsinkin, jos on kunnolla lunta ja pakkasta. Kovakaan pakkanen ei haittaa, kunhan se ei kestä viikkotolkulla. Vanhemmiten kevään tulo on alkanut ahdistaa. Huhtikuu on pahempi kuin marraskuu. Kun pitäisi talven pimeästä, turvallisesta kääröstä paljastaa valkoiset kanankoivet auringolle ja olla pirteä ja virkeä. Toukokuussa se tosin sitten jo helpottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet onnekas, sillä talvi on pitkä 😊. Pakkanen ja narskuva lumi sekä kirkas talven taivas ovat minustakin ihanat, mutta en harmaata liukasta loskaista pimeää tahtoisi elää montaa kuukautta.
   Hyvin sanot kevään vaikutuksista, siinäkin on puolensa. Olen samaa mieltä.
   Mukavaa että käväisit kommentoimassa, Asiantuntija.

   Poista