torstai 14. marraskuuta 2019

Aah ja voih, te ikiomat mainokseni


Pitäisi varmaan olla ylpeä omasta arvostaan, kun minunkin köyhän nuukailijan somesivuille ilmaantuu mainoksia, jotka tarjoavat minulle kaikenlaista ihanaa ostettavaa. Että ihan minullekin tarjoavat! Vaikka en minä mitään osta. Kunhan höpisen.

Minä höpisen vaan, mutta digiäly ei älyä. Tänäänkin kun tuossa ohimennen miehelle aamukahvilla mainitsin että Moccamaster, mainitsin vain että Moccamaster se siinä kahvit meille tiputtelee, niin jo oli kohta Facebookissa mainos kimpussa, että osta osta Moccamaster.

Digiäly otti höpinäni heti tosissaan. Riemastuin siitä niin, että tarkistin heti puhelimen asetuksista että mikä siellä vakoilee, niin eikö vain ollut Messengeriin ja Whatsappiin jääneet mikrofonit päälle. Olivat takuulla kuunnelleet, vaikka sanovat, että eivät ne enää, kun niitä kohuja on ollut.


Varmuudeksi lukitsin mikit myös tietokoneelta. Sillä höpisemästä minä en lakkaa.

Ja vieläkin hullumpaa tässä tuputushulluudessa on se, kun tarjotaan juuri sitä tavaraa, jonka juuri äsken olen ostanut.

Kun keväällä tilasin verkosta Innoluxin Kuplan ja kun elokuussa ostin Tamariksen Bernadette hobo bag -keinonahkalaukun Zalandolta, sain jo tunnin päästä mainoksia täysin samoista tuotteista väriä myöten. Että pitäisi heti perään tilata toiset samanlaiset!

Kiusallani kirjoitin tähänkin nuo tuotemerkit, jotta saan tuputtajat taas innosta hihkumaan. Jos ne eivät kuuntele, niin tekstejä ne aina lukevat, niin että pian on nettini täynnä Moccamasteria, Innoluxia, Tamarista ja Zalandoa.

Kyllä minä ymmärrän, etteivät Google ja Facebook huvikseen viestipalvelujaan ole meitä varten luoneet, mutta minun jymäyttämiseen pitää keksiä paljon ovelampia konsteja. Näin törkeän läpinäkyvä mainostaminen on aivan liian tylsää. Ja minun kohdallani täysin turhaa.

Mitenkähän saisin mainostajille viestin, että tämä tässä on nyt todellakin niin köyhä ja nuuka somettaja, ettei sillä ole minkäänlaista konversioarvoa, että ei sitä kannata edes yrittää?

PS. Konversio on sitä, että verkkosivuilla vieraileva tekee jotain, joka on mainostajalle arvokasta. Esimerkiksi lataa esitteen, tekee tilauksen tai rekisteröityy. Konversioprosentti kertoo yrittäjälle lukuja siitä, miten moni on ostanut tuotteita kävijämäärää kohden.


...

 🌼🌼🌼

Hei, kiva, että vierailit blogissani. 
Rentoa päivää sinulle!

Tule pian uudestaan.

🌼🌼🌼

Mukavaa, jos ehdit jonkun kommentinkin kirjoittaa  ... 😊

6 kommenttia:

 1. Ai sinä onnellinen kun tunnet tuota digimaailmaa,meikäläinen ei ole osannut kuvitellakkaan miten ne nappaa meiltä noita tietoja,mukavaa torstaita Eeva :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No enpä paljon tunne, mutta yritän ymmärtää 😁. Toivotonta näiden perässä on pysyä. Sehän se eniten ärsyttääkin, kun ei näistä ymmärrä tarpeeksi.
   Mutta kiva on, että on some ja nämäkin blogit ja niiden myötä somekaverit.
   Kiva, kun poikkesit, Pihakeiju. Mukavaa torstaita sinullekin.

   Poista
 2. Onpas jännä juttu sinulla. Minulle ei ole tullut mainostajia. Tai sitten en ole vain huomannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jopas. On niitä joka paikassa. Onhan sinulla blogisivustollasikin mainoksia, minulla taas ei siellä ole, kun en ole niitä hankkinut. Mutta sitten Facebookissa ja Instagramissa yleensä nettiä selatessa median sivuilla niitä näkee, ja minulle räätälöityjä sen mukaan, mitä olen netissä lukenut tai katsellut.
   Ehkä sinä onnellinen et niitä huomaa 😊. Minä huomaan, kun ärsyynnyn niistä niin helposti.
   Kiitos kun ehdit kommentoimaan, Marja. Mukavaa päivänjatkoa.

   Poista
 3. Minua ärsyttävät majoitusliikkeiden mainoksen. Kun kotiudun jostain, heti alkaa vyöryä sen paikkakunnan hotelleista sun muista mainoksia. En kai minä samaan paikkaan heti uudestaan lähde. Kai ne asiat pomppaavat silmille, jotka kiinnostavat tai ärsyttävät :D
  Mukavaa viikonloppua Eeva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii'in, onpi digiälyllä vielä oppimista. Tuollainen markkinointi tekee just päinvastaisen vaikutuksen kuin on tarkoitus. Mutta kivahan niistä on postauksissa minunkin sitten narista, niin on jotain tekemistä 😁.
   Kiitos kommentista, ja mukavaa viikonloppua sinullekin, Kirsti.

   Poista