tiistai 29. lokakuuta 2019

Venäjän opiskelu virkistää

здравствуйте! Hei!

Eikö näytäkin hienolta? Sain asennettua kyrilliset kirjaimet netistä, ja nyt ei puutu muuta kuin oppia niitä käyttämään.

Hyvällä alulla olen kuitenkin, tässä uudessa harrastuksessani, ja intoa piisaa. Jostain kumman syystä tykkään ihan hirveästi venäjänkielestä. Tykkään koko siitä kulttuurista, mitä se sisällään pitää. Ehkä se johtuu siitä, että isän suku on Karjalasta, ja mistä sen tietää, jos vaikka olisi venäläistäkin verta seassa. Ja voi intoni johtua myös siitä, että Venäjä on rajanaapuri ja täällä Itä-Suomessa venäläisiin törmää päivittäin, jos ei muualla niin Prismassa ja vaatekaupoissa.

Valitsin siis venäjän. En ranskaa enkä saksaa, vaikka niitäkin olisin voinut, tai espanjaa tai italiaa ... kielivalikoimaa maailmassa riittää. Tavoitteeni on vain oppia jotain uutta ja pitää aivot virkeinä. Kielten opiskelu hidastaa muistin heikkenemistä, joten on tässä hommassa järkeä, vaikka mitään ei päähän pysyvästi jäisikään.

Kielten opiskelu on ollut minulle aina tuskaisaa huonon muistin vuoksi, eikä ääntäminenkään helppoa ole. Ei varsinkaan englannin, jota puhun todella huonosti. Ruotsista tykkäsin koulussa ja opiskelin sitä ahkerasti, mutta en ole usein tarvinnut, joten sekin taito on hutera. Ehkä petraan molempia joskus, mutta nyt eivät vanhat jutut kiinnosta. Venäjän kielen myötä minulle avautuu uusi maailma. Ja ne ihanat suhuäänteet!

Mutta töitä tämä teettää, joten до свидания blogiystäväni! Jatkan harjoituksia.
Virkistävää päivää sinullekin!

 ...

Tällaista mietin tänään.
Kiitos kun käväisit, 
tule pian uudestaan!

Mukavaa, jos ehdit myös jonkun sanan kommenttia kirjoittaa  ... 😊

 ,

6 kommenttia:

 1. Tarmokas ja ahkera Eeva! Onnea opiskeluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Seikku. Vaikka en minä mikään ahkera ole, en ollenkaan. Minulla on paljon aikaa.
   Kiitos kommentista ja mukavaa viikonjatkoa sinulle!

   Poista
 2. Sinä olet reipas oppimaan uutta. Minulle venäjän kieli olisi tosi vaikea, koska ensimmäiseksi pitäisi opetella nuo aakkosetkin. Opiskelun iloa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin luulin, mutta oppimismenetelmät ovat muuttuneet nykyisin helpommiksi. Ensin opeteltiin ässät niin hyvin, että ne tuntui helpoilta ja sitten muita ääntämisohjeita ja sanontoja. Kielioppia on ollut nyt alussa vain vähän, melkein ei mitään. Ja onhan meillä ihana ope, joka osaa asiansa.
   Kiitos kommentista, Marja, kivaa viikonjatkoa sinulle!

   Poista
 3. Uusi ihana seikkailu :) Kerrot varmaan joskus lisää?
  Ai, mun kokemuksen mukaan muistin heikkeneminen hidastaa kielten oppimista.
  Minulla on keskiviikkoisin espanjaa, teen läksyt aina tuntia ennen lähtöä. Etteivät jäisi viime tippaan :)
  Ole sinä tunnollisempi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seikkailua tosiaan, ei sitä paljon tarvitse minulle. Kokemuksesi muistin heikkenemisestä on tuttu minullekin: teettää tämä enemmän töitä kuin nuorena ... Tai en ole varma, minulla on aina ollut niin huono työmuisti. Motivaatiota kyllä pitää pitää yllä, se herpaantuu helposti. Hauska kuitenkin olla mukana aivotyössä ja iloisten ihmisten parissa.
   Kiitos kommentista, Kirsti, ja mukavaa viikonjatkoa!

   Poista