perjantai 4. lokakuuta 2019

Tervetuloa Suomen syksy


Ehdin eilen kävellä syksyn viimeisen ruskakävelyni juuri ennen tämän aamun räntäsadetta.

Olin aivan liikutetussa tilassa ja muutaman ilon kyyneleenkin valutin, hieman itsekin voimakasta reagointiani hämmästyin.Mikä tässä ruskassa nyt niin on ihanaa, että onnen kyyneleitä silmiin pukkaa?Ja tänä aamuna sitten jo liikutuin räntäsateesta. Räntäsateesta!


 Mikä ihana rauha.


Nyt alkaa oikea syksy. Nyt minä nautiskelen vaan.

Lempeää kiireetöntä lokakuun viikonloppua teillekin, blogi-ystävät!

...
Tällaista mietin tänään.
Kiitos kun käväisit, 
tule pian uudestaan!

Mukavaa, jos ehdit myös jonkun sanan kommenttia kirjoittaa  ... 😊


14 kommenttia:

 1. Satoiko siellä tosiaankin jo räntää?! Vaikka niinhän ne taisivat ennustaa. Telkkarissa. Mutta jotenkin se tuntui vielä kovin kaukaiselta ajatukselta. Ihanaa, että osaat nauttia sellaisestakin säästä, koska sitä taitaa tästä eteenpäin olla tarjolla silloin tällöin. Kaunista viikkistä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyn märkä pimeys antaa luvan olla vaan 😊.
   Kiitos kommentista, Leena, ja hyvää viikonloppua sinulle!

   Poista
  2. Nyt on kyllä pakko vielä mainita, että tänään perjantaina kahden maissa myös Kruununhaassa satoi räntää! Tosin suurin osa hiutaleista suli jo ilmassa ennen maahan osumistaan, mutta ainakin minut tuo rännänsekainen sade kasteli iloisesti. Perun siis sanani: ei ollenkaan kaukainen ajatus enää! Ja hymy ilmestyi huulille minullakin :)

   Poista
  3. Niinpä, Leena, ja meillä jo maa valkoisena, mutta onneksi tiet vielä sulat. Tämä aika hymyilyttää meitä, jotka syksystä tykkäämme.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, Mari. Nyt nautitaan räntäsateesta :D. Hyvää lokakuun alkua!

   Poista
 3. Kauniit kuvat. Älä nyt suutu, mutta hassua, että räntä sai sinut kyyneliin. No toisaalta on se vain jotenkin niin suomalaista, räntä, mustavalkoisuus, hämärä...Hyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Räntäsade rauhoittaa. Ja valkoinen maa. Aika asettua talvilepoon,suomalaisten.
   Kiitos kommentista, Marja, ja hyvää viikonloppua!

   Poista
 4. Upeat kuvat.
  Meilläkin satoi räntää, mutta se suli heti pois.
  Ollaanpas me nyt herkillä <3
  Minä pillitin tiistaina teatterissa.
  Kaunista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herkillä ollaan, aika herkkä herkistää 😊.
   Kiitos kommentista, Kirsti, kaunista viikonloppua sinullekin!

   Poista
 5. Kiva kirjoitus, samalaisin miettein m8näkin syksyyn ja talveen laskeudun, haikein mielin. Kesän olisi suonut jatkuvan vielä, mutta vuoden kiertokulun on jatkuttava halusi tai ei.
  Samoin kuin kukat ja kasvit, haluan minäkin jo talvilepoon. Kunhan viimeinenkin kukkapörkki on pihalta varastossa ja piha jotenkuten siivottu, hyppään sinne ihanaisen sohvan uumeniin enkä käy ulkona kuin korkeintaan koiran kanssa kävelyllä, samalla nauttien ihanista ruskan sävyistä kun niitä vielä on. Miten kaunis onkaan kokonaan keltainen koivikko - kuin sadun ihmemaassa! 💛🧡💛
  Ihanaa syksyistä viikonlopun jatkoa haikeudesta huolimatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun tiedän, miten paljon puutarhatöitä kasvukauden aikana teet, Tuulikki, olen itse miettinyt tyytyväisenä, että onneksi minulla ei ole puutarhaa :D. Ei riittäisi minulla osaamista, ja nyt vielä syksyllä pitäisi ymmärtää tehdä oikeat toimenpiteet talvehtiville kasveille, jotta ensi kevät lähtee onnistuneesti käyntiin.
   Vaan se puutarhaharrastuksessa ehkä onkin parasta, että kun tulee syksy, pääsee ansaitusti nauttimaan aivan toisenlaisesta elämästä kodin lämmössä.
   Sadun ihmemaassa saamme onneksi vielä hetken kulkea, aina ruska joka syksy yhtälailla ihastuttaa. Kun se on ohi ja alkaa loska-aika, sitten pysytään peiton alla.
   Kiitos kommentista, ja ihanaa ruskan aikaa sinulle!

   Poista
 6. Aivan ihania kuvia! Ajelin viime viikolla Kuopioon ja ajaessani henkäilin ja huokailin ääneen, miten kaunis ruska. Kullankeltaisia koivumetsiä ja punaisia pihlajoita. Voi sitä esteettistä nautintoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Seikku. Hyvä ruska on aina upean hämmentävä näky, ja vielä sitä näyttää olevan iloksemme jäljellä.
   Kiitos kommentista, ja ihanaa ruskan aikaa sinulle!

   Poista