maanantai 14. lokakuuta 2019

Lokakuu, paras kuu

Lokakuun rauhaa Pielisjoella.

Olenkohan syksyihminen vai mikä se on kun minusta on mukavaa, kun kesä on ohi. Ohi on. Ohi on. Sinne meni. Ja jouti mennä. Suomen kesä ei muuta anna kuin lupauksia.

Mutta syksy ei petä.
Oi lokakuu!


Lokakuu on paras kuu. Vielä ei ole pimeää, kylmää eikä loskaa. On värikästä. On rauhaa. Ja on lupaus, mikä pitää: tämän jälkeen tulee varmasti pimeää, kylmää ja loskaa.


Minusta on mukava seurata, kuinka luonto valmistautuu lepoon ja ruskakin taas kuin huomaamatta häviää. Jonakin aamuna sitä ei vain yhtäkkiä ole. Jonakin aamuna lehdet ovat kaikki varisseet ja puihin tullut marraskuun harmaus.


Kuin huomaamatta ympärillä on vain loputon harmaus. Siinä on niin hyvä torkkua. Jouluun asti.


...

Tällaista mietin tänään.
Kiitos kun käväisit, 
tule pian uudestaan!

Mukavaa, jos ehdit myös jonkun sanan kommenttia kirjoittaa  ... 😊

14 kommenttia:

 1. Ah, mitkä kuvat!
  Tänä syksynä meitä on hemmoteltu komealla ruskalla.
  Harmaata kestää pitkään, mutta siinäkin on puolensa :)
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kirsti. Harmaassa on hyvät puolensa ja syksyssä moniakin hyviä puolia, etenkin tämä rauha.
   Mukavaa viikkoa sinulle - sinne ei-harmaaseen!

   Poista
 2. Kiva kun joku tykkää lokakuusta, minä ainoastaan sen ruskasta. Minulle tulee tosi haikea mieli kun lintuaurat lentää pääni yläpuolella etelään,lintujen liverrys on loppunut,pihassa kuolleita kasveja ja järven uimavedet on kylmenneet. Olen pimeään vuoden aikaan hieman masennukseen taipuvainen, tuntuu että aurinko pitää minut elossa. Tyttäreni avasi viime kuussa kukkakaupan tuohon ihan lähelle,käyn päivittäin siellä ottamassa kukkaenergiaa ja saan sieltä joskus mukaani kukkia joita ei enää voi myydä,kukissa on säilöttynä auringon energiaa. Meitä ihmisiä on moneksi mutta nauti sinä lokakuusta,minä yritän jotenkuten tän kärvistellä. Hyvää viikon alkua sinulle Eeva :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa hyvä idea käydä kukkakaupassa virkistymässä! Tuon otan heti minäkin käyttööni. Kukissa on aurinkoenergia mitä parhaimmassa muodossaan. En yleensä kukkia harrasta, mutta jokaviikkoisen leikkokukkani voisinkin koko talven ajan käydä kukkakaupasta hakemassa. Kukkakaupat ovat ihania keitaita pimeän ja kylmän keskellä.
   Kiitos kommentista, Pihakeiju, ja hyvää viikon alkua sinullekin!

   Poista
 3. Täällä aivan sama, lokakuu on jonkinlainen helpotus. Kesän vehreys ja meteli on ohi. Saa olla laiska hyvillä mielin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laiskapa laiska, sitä minä juusi tarkoitan. Oikein kunnolla ja hyvällä syyllä voi vain jäädä kotiin ja olla vaan ja ikkunasta katsella harmaata vaan.
   Kiitos kommentista, Marja, hyvää lokakuun viikkoa sinulle!

   Poista
 4. Komppaan marjaa tuossa ylhäällä - syksy on jonkinlainen helpotus. Minulle syksy, tai nimenomaan myöhäissyksy, on lupaus talvilepoon pääsemisestä. Ai että kun olen odottanut aikaa kun pääsen kömpimään tuonne sohvannurkkaan, loikomaan lehti tai neule kädessä. Näin työssäkäyvänä tiedän, että ihan pian tulee aika, kun päivänvaloa ei juuri näe kuin viikonloppuisin mutta ei se minua hirveästi haittaa. Nyt on pihahommat kunnossa, ja akkujen lataaminen alkaa. Nautinnollista lokakuuta sinullekin Eeva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, Tuulikki, tuota juuri on syksy minullekin. Sinulla varsinkin on aika alkaa ladata akkuja, kun olet pihamaalla ja puutarhassasi niin ahkerasti uutteroinut koko kesän. Silloin se lepo vasta hyvältä tuntuu! Mutta helpottaa tekemisen paine minuakin, kun ei omatuntokaan nyt voi patistaa mihinkään erityiseen ponnistukseen niin kuin valoisaan aikaan se tuppaa tekemään.
   Kiitos kommentista, ja hyvää leppeää lokakuuta!

   Poista
 5. Noin positiivisen postauksen jälkeen minäkin PÄÄTIN aloittaa lokakuusta tykkäämisen. Ainakin on kaunista. Siitä se lähtee!
  Iloa päivääsi Eeva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kuin kiva kuulla, Leena 😁. Etkö aiemmin tiennytkään lokakuun parhautta 😊?
   Kiitos kommentista ja kaunista lokakuuta sinulle!

   Poista
  2. En tiennyt tuosta parhaudesta. Vaan osaan olla aika päättäväinen ja nyt päätin tykätä. Voi olla, että ensi vuonna en tuota enää muista, mutta ainakin nämä jäljellä olevat lokakuun päivät aion olla täysillä mukana. IHANA LOKAKUU! ;)

   Poista
  3. Kiitos, Leena, täsmennyksestä. Toivottavasti päättäväisyytesi palkitaan ja lokakuu älyää antaa sinulle parhaat palansa :).

   Poista
 6. Todella, nyt saamme kulkea kuin värikkäässä maalauksessa. On suurenmoisen kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, nyt nautitaan 😊.
   Kiitos kommentista, Merja, mukavaa kun tulit blogivierailulle. Lempeää kaunista sunnuntai-iltaa sinulle!

   Poista