perjantai 20. syyskuuta 2019

Ostin sekundaa

Kyllä kyllästyttää nämä nykyajan rihkamamarkkinat. Taas saan kiikuttaa jätekonttiin yhden turhan ostoksen, johon on valmistaja turhaan kuluttanut luonnon antimia ja ihmisen työtä.

Nämä kauniit, rustiikkiset lautaset (vain 3.99 euroa/kpl - olisihan se pitänyt arvata!) ovat simppelit ja sopivan kokoiset, juuri tuollaisia olin pitkään hakenut. Olin katsellut Arabian, Iittalan, Pentikin ja Marimekon valikoimia, enkä ollut löytänyt mieluisia, sillä tahdoin pyöreämpää ja tilavampaa.

Sitten erään kerran viime keväänä sattumalta löysin Ikeasta nämä. Kivitavaraa, joka on posliinin ja fajanssin välimuoto, mikä ei ole yhtä lujaa kuin posliini, ja siksi vähän epäilin, mutta uskoin, kun myyjä vakuutti näiden kestävän mikroaaltouunin ja konepesun. - Minkä myöhemmin tarkistin itsekin Ikean sivuilta. Niin siellä sanotaan.

Mutta ei. Nyt nämä kauniit, mutta mitään tekemättömät lautaset kuormittavat minun hiilijalanjälkeäni. Nämä eivät kestä käyttöä. ...


Ehkä "kivitavara" kestääkin, mutta lasitus ei. Kuluminen näkyy jo muutaman kuukauden käytön jälkeen selvästi.


Yleensä en heikkoja astioita, niin kuin fajanssiakaan osta, mutta kun nämä olivat sitä vähän vahvempaa...

Harmittaa, kun sorruin. Ei minulta näihin paljon rahaa tuhlaantunut, mutta jo ympäristön kannalta, niin turha hankinta. Niin turhaan tuotettu.

Taas opin, ettei hetken mieliteko riitä järkevään ostopäätökseen.

 ...

Tällaista murhetta tänään.
Kiitos kun käväisit, 
tule pian uudestaan!

Mukavaa, jos ehdit myös jonkun sanan kommenttia kirjoittaa  ... 😊

11 kommenttia:

 1. Kestää mikroaaltouunia ja tiskikonetta, mutta ei käyttöä. Voi ei! Huh huh, kaikenlaista.
  Mihinkähän tarkoitukseen nuo lautaset oli suunniteltu?
  Iloista viikkistä kuitenkin Eeva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat ihan oikeita (muka)ruokalautasia :) ... mutta koristeena lähinnä niitä voi oikeasti pitää.
   Kiitos kommentista, Leena, ja oikein mukavaa pirtsakkaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 2. Ikävä homma. Niin kauniit lautaset. En tiedä mitään posliinista tai kivitavarasta, mutta kai ihan oikeasta kaupasta ostettujen astioiden luulisi kestävän. Toisaalta kirpparitavara on käytettyä ja koeteltua, joten jos astia on vielä kunnossa, sen ostaminen on turvallista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunnon posliinia sen olla pitää, sellaista kuin suomalainen laatu on ja on aina ollut. Kirpparilta voi saada hyvääkin, kunhan ei ole kulunutta, jolloin lasituksen alta saattaa irrota lyijyä yms.. Parasta on ostaa uutta ja kallista :D eli laatua - mutta kunpa se laatu olisi myös kaunista ja yksilöllistä.
   Kiitos kommentista, Marja, mukavaa rentoa viikonloppua sinulle!

   Poista
 3. Ethän kuitenkaan vie niitä astioita roskalavalle vaan takaisin Ikeaan. Tuommoisista pitäisi aina tehdä reklamaatio eikä vain heittää roskiin, koska reklamaatiot ovat ainoa konsti vaikuttaa tuommoisen moskan myyntiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkäpä vienkin Ikeaan ... en ole sitä ajatellut ... mutta en kuitenkaan usko että reklamaatio tässä auttaa, kun tuote on sitä mitä on. Ja olen niin pettynyt, että minulle nyt Ikeassa käyminen riittää. Koskaan en ole sen laatua arvostanut, mutta nyt en enää edes yritä. Ei ole minulle niin tärkeä firma.
   Kiitos Eija viisaasta ohjeesta, olet oikeassa, reklamaatio olisi järkevä tehdä. Mukavaa että kävit blogivierailulla! Mukavaa ja rentoa viikonloppua sinulle!

   Poista
 4. Mä en osta Ikealta lautasia, just ton takia. Töihin ostivat kasan lautasia Ikealta, oikeen hienosti erin värisiä. Ajattelin mielessäni: ei kauan mene kun noi on hirveen näkösiä. Oikeessa olin ! 😊 Meidän työpaikalla ei kannata sanoa mitään, pomo tietää itse kaiken , häntä ei kiinnosta "palautteet " mistään aiheesta . Nyt syödään ruoka kiltisti kauheista Ikean lautasista 🤣😂🤣😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi! Huono lasitus ei ole edes hygieeninen, saati kaunis. Harmittaa, kun tällaista laatua edes tehdään. Ikea mainostaa itseään ympäristön huomioivana yrityksenä, mutta eivät tällaiset tuotteet sitä ole.
   Hyvä, että sinua kuitenkin enemmän naurattaa - emojeista päätellen - kuin itkettää, Ulrika, kun et kuitenkaan mitään itse teidän työpaikalla asialle voi. Ellet sitten vie sinne omat astiat?
   Kiva kun käväisit, mukavaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 5. Joo , naurattaa kun aina ei voi vaikuttaa 🙂, voin viedä omat astiat mutta syön yleensä yhdestä lasikulhosta joka meilä on työpaikalla 🥗 Kivaa viikonloppua 🙋‍♀️

  VastaaPoista
 6. Kiitos muuten tiedosta : ei hygieeninen🤨 , nyt en ikinä enää syö niistä ikean lautasista , lasikulho on mun ! 👍

  VastaaPoista