tiistai 17. syyskuuta 2019

Minun syksymuotini

Tässä on eräs muotiväri, konjakki. Uusi laukkuni, keinonahkaa.
Syksyn muoti on ruutua, ruusuja ja terrakottaa. - Olen päivittänyt muotitietoisuuteni ja selannut nettiä, ja tuon verran minä syksyn trendistä ymmärsin.

Muotisivuilla vilahtelee jos jonkinlaista ihmeellistä termiä, on statementia, sneakeria, grungea ja cyber punkia, joista en jaksa ottaa selvää, mutta jotain pääkohtia kykenin poimimaan ja niitä vertailin omaan vaatevarastooni.

Huomasin, että ei minun tarvitse mitään ostaa. Paitsi ehkä yhdet ihanat 70-luvun leveälahkeiset sammarit, yksi ihana ruusupusero ja yhdet ihanat polvipituiset nahkasaapikkaat. Määrite ihana on siis nyt oleellisin, toisin sanoen ostotarve on enemmän tunteen kuin pakon sanelemaa.

Paljon en tarvitse, koska jo periaatteesta käytän vaatteet loppuun. En vaihtele tyyliäni vuosittain. Mutta jotain piristystä on mukava aina uuteen vuodenaikaan päästessä hyvä olla.

Tässä listaus yksityiskohdista, jotka syksyn muodissa minua eniten innostavat:

Hiuskorut, pannat, soljet ja jopa tavalliset hiuspinnit.  - Käyvät lyhyeenkin tukkaan. 

Poolopusero.  - Aina hyvä.
Ikivanha puuvillaneule, vielä menee.

paisley-kuosi

Ruudut, eläinkuosit käärme- ja leopardi sekä ruusu- ja paisley. - Ruusuja ostan, jos niitä vihdoin saa. Muistatteko kun 80-luvulla oli puseroissa paljon kauniita ruusu- ja muita kukkakuoseja?

Pillifarkut ja polvipituiset saappaat -yhdistelmä. - Tosi kätevää loskassa ja lumessa kahlaamiseen. Saappaat kuuluvat ostoslistalle myös siksi, että edelliset talvisaapikkaani hajosivat lopullisesti viime talvena yli kymmenen aktiivisen käyttövuoden jälkeen. Nyt saappaan kärjet neliömäiset?

 
Ikivanhat mokkasaappaat, menevät syksyn.

Midihame. - Käytännöllinen. Harkintaan.

Täysin peittävät mattasukkikset, jotka sointuvat kenkien väriin: saa sääret näyttämään pidemmiltä. - Mattasukat ovat kätevät, niitä minulla on ennestään.

Viittamainen takki tai iso iso huivi hartioille. Ja myös väljä, liian iso takki, jopa miesten osastolta.  
 -  Mukavia päällä. Mutta ehkä olen niihin liian heiveröinen kääriytymään? 

Värit: punainen kaikissa sävyissään, myös murrettu oranssi ja vispipuuro, rusehtava tai syvä luumunpunainen, kananmunan keltuainen, ruskean murretut sävyt, kameli, karamelli, konjakki, terrakotta, khaki, ja myös vihreä käy. - Kaikki lämpimät syksyn värit. Näistä löydän helposti omani.
Terrakotan väri vaihtelee kellertävästä punaisenruskeaan.


Jos haluan olla todella todella trendikäs, kokoan vaatetukseni yhden värin ympärille. Kaikki vaan alta pintaan samaa väriä. Vaikkapa kaunista  lämmintä terrakottaa tai pehmoista vispipuuroa! Tai sitten color blockaan trendivärejä mutkattomasti palkki kerrallaan ...

Luvassa on kuulemma myös laadukkaita luonnon materiaaleja, villaa, nahkaa ja silkkiä. - Ja tämä on erittäin tervetullutta. Juuri päätin, että en osta enää yhtään halpavaatetta.

Sitten vielä se kokonaisuus tai yleisnäkymä. Siluetti on aiempia vuosia väljempi ja laskeutuvampi, 90-lukulaista. - Ja se on mukavan väljää. Ja jos ilman elastaania saa, niin se vasta hyvä.


En ole vielä kaupoissa käynyt, joten saa nyt nähdä, mitä siellä sitten lopulta muodista tarjotaan. Minun vaatevalintani ratkaisee se, mitä sopivaa satun itselleni löytämään. Mutta joka tapauksessa syksy on kivaa vaateaikaa, kun saa pukeutua lämpimästi. Otin jo esiin viimesyksyisen takkini, jonka mustaharmaa väri ei nyt enää ihan natsaa muotiin, mutta sillä mennään vielä tämä syksy.

Syystakki, villa-polyesterisekoitusta, huivi akryylia. Niin tekokuitua.


Lähteinä:
Iltalehti
Elle
Kekäle
The athelete's foot


...

Tällaista mietin tänään.
Kiitos kun käväisit, 
tule pian uudestaan!

Mukavaa, jos ehdit myös jonkun sanan kommenttia kirjoittaa  ... 😊

12 kommenttia:

 1. Hei. Sinussahan piilee aivan selvästi muotitoimittaja ☺ Kristiina

  VastaaPoista
 2. No mutta! Kiitos Eeva, yhtään en ollutkaan vielä katsastanut syksyn muotitrendejä. Tässähän tulikin varsinainen tietopaketti.

  Jos totta puhutaan, rahani ovat aika vähissä tällä hetkellä joten parasta vaan kaivella kaappeja ja etsiskellä päälle mahtuvia vanhoja vaatteita. Onneksi syksyn uusia tyylejä näyttää olevan aika monta ja on tullut säilytettyä joitakin vaatesuosikkeja, jotka ovat tulleet näköjään uudelleen ajankohtaisiksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyn muodissa ei minunkaan mielestäni ole yht'äkkistä erityistä uutta. Suunta näyttää kuitenkin kulkevan lisääntyneeseen värivalikoimaan päin, jossa on paljon murrettujakin sävyjä, ja se on erityisesti minulle tervetullutta: kaikki ei enää ole harmaata tai mustaa. Ja väljyys on myös hyvä juttu pitkästä aikaa. Toivottavasti tämä suunta pysyy.
   Kiitos kommentista, Leena.

   Poista
 3. Mä olen ihastunut pellavavaatteisiin , varsinki kesällä .
  Koska mulla on töissä työvaatteet niin vaatebudjetti on aina ollut aika alhainen, kenkiä tulee ostettuu ehkä vähä liikaa.
  Hauskaa tiistaita 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pellava on minustakin kiva materiaali, mutta se tosiaan sopii paremmin kesän helteisiin. Kenkiä pitää meidän pohjoisessa ilmastossa ollakin montaa sorttia, mikä kasvattaa vaatemenoja pakosti. Ja pitäähän takkeihin ja mekkoihin olla sopivat kengät, jotta kokonaisuus toimii.
   Kiitos kommentista, Ulrika. Hauskaa tiistaita sinullekin.

   Poista
 4. Oletkin aika muotitietoinen ja osaat yhdistellä värejä vaatteisiisi sopivasti. Minä taas Marimekkofani !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Seikku. Minä myös olen nyt alkanut kääntyä pitkästä aikaa Marimekon suuntaan. Joskus 80-90-luvuilla käytin paljon Marimekkoa, mutta sitten kyllästyin. Nyt olen kyllästynyt halpoihin vaateretkuihin, joissa aina on jokin tekokuitu nyppyyntymässä ja sähköistymässä, ja ajattelin satsata tästä eteenpäin vain kestävään laatuun. Siis vaikka Marimekkoon.

   Poista
 5. Vau, muotijuttu. Sinä olet moniosaaja. Ja sinulla on aivan asiantuntijan otteet ja tyyli. Minulla sama kuin sinulla: ostan nykyisin harvoin uutta ja silloinkin vaatteen pitää olla laadukas ja kestävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, kiitos Marja. En nyt sentään kuitenkaan ihan niin osaaja ...
   Muoti on melko samantekevää minulle, mutta jotain siitä pitää aina ottaa, ettei alkaisi näyttää ihan menneen ajan haamulta. Laatua arvostan, ja nyt olen päättänyt siihen aiempaa enemmän satsata.

   Poista
 6. No niin, nyt minäkin tiedän, mitä pitäisi kaapista löytyä. Yksi terrakotan värinen ohut villapaita onkin unohtunut kaappiini. Ostovuosi oli 1976. Muistan siitä, kun hankin sen tyttären syntymän jälkeen, etten saisi rintatulehdusta. Eli muodissa ollaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet osannut jemmata juuri oikean värisen ja vielä villaisen paidan! 70-luvulla oli enemmän laatua,kun ei ollut joka vaatteessa akryylia ja polyesteria seassa. Nyt on syksyn paras muotivaate sinulla hankittu, Kirsti. Halvalla pääsit.

   Poista