perjantai 6. syyskuuta 2019

Minä vihaan imurointia

Tästä sekasotkusta se alkaa.
Joskus on pakko. Ihan pakko. Pakko kerta kaikkiaan. Pakko. SIIVOTA.

Ja tarvitaan imuri.
Otetaan se komerosta, kootaan putket, valitaan suutin, vedetään johto, vedetään perässä koko hiivatin häkkyrää, kiskotaan, kiroillaan, vaihdetaan suutin, ähkytään vedetään työnnetään.

Minä vihaan imurin ottamista komerosta, vihaan sen kokoamista, sen putkia, suuttimia, johtoa, kokoa, ääntä, hajua, sen ärsyttävän tökkivää liikettä kun sitä yrittää perässään vetää, vihaan sen törmäilyä ja poukkoilua.

Minä vihaan imurointia.

Minä vihaan koko pölynimurin olemassaoloa. Minä syytän Hubert Cecil Boothia kodin siivousilon pilaamisesta. Ilman häntä ei olisi tätä kärsimystä.

Pölynimuri on samanlainen mukavuus kuin rintaliivit. Kummassakaan ei ole muuta mukavaa kuin idea. Käytössä ne ovat pelkkää kidutusta.

Ja jälleen tänään onnittelen itseäni siitä, jos olen jaksanut tapella imurini kanssa kaksi tuntia hakkaamatta sitä kierrätyskuntoon.

...

Tällaista mietin tänään.
Kiitos kun käväisit, 
tule pian uudestaan!

Mukavaa, jos ehdit myös jonkun sanan kommenttia kirjoittaa  ... 😊

12 kommenttia:

 1. Ihan samaa mieltä !!!! olen ollut tässä ostamassa vaikka kuinka kauan sitä johdotonta pientä seisovaa imuria mutta aina ostanu jotain paljon kivenpaa niilä imurirahoila 🤣😂🤣😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä valinta, Ulrika. Minä olen ratkaissut ongelman niin, että olen jakanut siivousvuorot miehen kanssa niin, että en liian usein koske koko vekottimeen.

   Poista
 2. Samaa mieltä täälläkin vaikka meillä on keskuspölynimuri. Siinä on sitten taas toisenlaiset vaikeudet 🤨
  Minäkin ajattelin juuri aloittaa, kun on vapaapäivä mutta jäin tänne jumiin.... Hyvää päivänjatkoa imurilla tai ilman 😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäkin mieluummin muilla koneilla kuin imurinletkun varressa. Jälleen todistus imuroinnin epämukavuudesta.
   Hyvää päivää sinullekin, Tuulikki, heitä mielestä se imuri 😁.

   Poista
 3. Toisaalta hyvä keksintö eläintaloudessa,no eipä se taida olla suosikki mullakaan. Muutama vuosi sitten hankin semmosen varsi-imurin akulla,muuten hyvä mutta kun suuttimessa on semmonen kierreharja ja itselläni on pitkät hiukset ja tyttärilläni ja heiän kolmella tyttärellä myös ja jokain vuorollaan tepastelee täällä niin ne hiukset kiertyvät sen harjan ympärille ja ainoastaan saksilla saa ne katkottua pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on totta puhuen imurista joskus hyötyäkin, kyllä. Mutta ilman noita pyöriviä harjoja 😁. Kiitos valaisevasta esimerkistä, Pihakeiju.

   Poista
 4. Hyvä tuuletus Eeva! Samanlaista syvää vihaa minäkin tunnen imurointia kohtaan. Varsinkin sohvien ja patjojen imurointi saa minut ihan kiehumaan kiukusta. Tosin meillä on imurin kanssa varmasti aika tasoissa tuo vihasuhde, sillä usein imurini letku nipistää minua kipeästi käsivarresta. Iho nipistyy letkun taitokseen niin napakasti, että saan siitä toisinaan komean mustelman!

  Hiukan olen onnistunut tunnekuohujani lieventämään kuuntelemalla imuroidessa äänikirjaa kuulokkeilla. Ihan toimiva kikka, vaikka toisaalta joskus voisi imuroinnin nostattama adrenaliinipiikki antaa hyvää lisäpuhtia koko päivään.

  ps. Mullakin on tänään siivouspäivä ja tähän istahdin vähän puhaltamaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuskan jakamisesta, Leena. Äänikirja tai musiikki kuulokkeilla olisi minunkin otettava kokeiluun. Vaan onpas sinulla kummallinen imurinletku 😁.

   Poista
 5. Nyt teet Eeva kuten minä: delegoit KAIKEN imuroinnin miehelle! Jotta se olisi hänestä kivempaa, mies hankki vastikään justiinsa semmoisen pienen nurkassa nököttävän ja ladattavan imurin. Kehuu, että voi miten hyvä! Minä en ole koskenut siihen sormellanikaan :) Enkä koske, muuten imurointivuorot palaavat takuuvarmasti mulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä keino taitaa olla paras ratkaisu, täälläkin keskustelussa se on vilahdellut. Olen tässä työnjaossa jo jonkin verran päässyt alkuunkin, kun siivoan harvemmin kuin mieheni. Nurkassa aina valmiina kököttävä imuri voisi myös minun miestäni miellyttää 😁. Otan hankinnan puheeksi 😉.

   Poista
 6. Onneksi minunkin mieheni on himoimuroija.
  Entisenä tehdastyöläisenä ja ison perheen äitinä minulla on melulle herkät korvat. Eniten imuroinnissa tökkii se ääni :)
  Mukavaa lauantai-iltaa Eeva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi miehet niin usein tykkäävät näistäkin koneista 😊. Enpä muuten tiennyt, että olet ollut tehtaassa töissä, Kirsti.
   Imurin ääni on rasittava, vaikka olisi hiljainen, vaan minusta pahinta on letku.
   Mutta nyt on siivoukset ohi, ja nautitaan viikonlopusta. Mukavaa iltaa sinullekin!

   Poista