keskiviikko 25. syyskuuta 2019

Kananmunan keltuaista päälle nyt, naiset!


Otin siitä oikein kuvankin. On se niin keltuainen.
Se on muotiväri nyt tämä, kananmunan keltuaisen keltainen. Ostin siis minäkin sellaisen.

Ostin Vilan ihanan pehmeän neuleen, jossa on räiskyvän keltainen muotiväri sekä kilpikonnakaulus, heräteostoksena Kekäleestä hintaan 29,99 euroa.

Materiaali on 50% viskoosi, 27% polyamidi, 23% polyesteri - ja tämä on se syy, miksi tästä kirjoitan.

Lankesin halpaan ja huonoon kertakäyttövaatteeseen.

Miksi miksi miksi taas?

Puseron suloiseen pehmeään pintaan on pelkästä komerossa roikkumisesta ilmaantunut jo nyppyjä, jotka eivät lähde irti, niin kuin ne lähtisivät, jos kyseessä olisi villa - eikä niitä siinä tapauksessa olisi tullutkaan.

Ja etukäteen voin arvata senkin, että muutaman viikon käytön - saati pesun - jälkeen tämä ei hyvin suurella todennäköisyydellä näytä enää lainkaan samalta kuin uutena.

Nuorena minulla oli periaatteena ostaa vain kulutusta kestäviä, laadukkaita vaatteita, mutta sitten tapahtui jotain ja mieli ja maku muuttuivat. Ehkä iän myötä halusin nuorentaa vanhenevaa habitustani trendivaatteilla tai ehkä rahat eivät enää aina riittäneet parempaan, mutta niin kävi, että yhä useammin löydän vaatteet halpaketjujen valikoimista.

Viimeisten parinkymmenen vuoden aikana on vaatekauppakin muuttunut niin, että ei meille laatua ole tarjollakaan. Ne ovat juuri näitä halpoja ja huonolaatuisia, jotka  meitä naisia vaatekaupoissa uusine väreineen ja kuoseineen houkuttelevat. Niitä, joihin nopeasti kyllästyy ja joiden kauneus häviää heti seuraavan sesongin aikana, kun uusi muoti tuo uudet trendit.

Olen niin pettynyt, kun sorruin taas, mutta ajattelen, että pidän tämän puseron nyt loppuunsa asti. Ihan uhallakin. Ja oikein toivon, ja tiedän!, että se tulee pian, ja pääsen ostamaan tilalle pehmeän, lämpimän, kauniin laatuneuleen, joka kestää käyttöä vähintään seuraavat kymmenen vuotta.

 ...

Tällaista mietin tänään.
Kiitos kun käväisit, 
tule pian uudestaan!

Mukavaa, jos ehdit myös jonkun sanan kommenttia kirjoittaa  ... 😊14 kommenttia:

 1. Nätti väri! Mitä jos ostat nypynpoistajan? Sellaisen tarvitsisin itsekin, kun entinen meni rikki. Monet täysin villaisetkin vaatteet nyppyyntyvät.
  Luin, että muotiteollisuus on yhtä paha ympäristön pilaaja kuin liikenne. Jatkossa varmaan kertakäyttömuodista tulee niin kallista, ettei sitä kannata senkään vuoksi hankkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nypynpoistaja minulla jo on, olen sitä näiden halpisten kanssa tarvinnut monta kertaa. Kyllähän villakin nyppyyntyy, mutta siinä ne nypyt irtoavat helpommin ja puseron ryhti pysyy paremmin. Villaa ei tarvitse edes pestä, jos tuulettaa usein (tietysti aluspaita pitää olla, jottei ihorasva ja muut tökötit tartu), sillä villa on karvaa, josta lika irtoaa helposti.
   Toivottavasti kertakäyttömuodista tulisikin kalliimpaa kuin kestävästä muodista. Se voisi lisätä valikoimaa laatuvaatteiden puolella.
   Kiitos kommentista, Mari. Leppeää lämmintä syyspäivää!

   Poista
 2. Moikka. Huono laatu on harmillista, kun on noin nätti vaate. Tuttu tunne. Anna kuitenkin kauniin värin tehdä sinut iloiseksi. Kristiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, Kristiina, harmittaa myös rahan tuhlaus,pehmeys hämäsi ja luulin, että viskoosipohjainen kestää.
   Kiitos kommentista. Lempeää syyspäivää sinulle ja Missulle!

   Poista
 3. Näin me joskus sorrumme, mutta nauti tästä nyt niinkauan kuin voit. Minä ostan kyllä itse mielestäni aika laadukkaita vaatteita mitkä todella kestää. Tuuletan myös parempia vaatteita aina käytön jälkeen. En pese niitä joka käyttökerran jälkeen. Eriasia jokapäivä vaatteet. Ja silitän vaatteeni aina. Vanhakin näyttää melkein uudelta kun sen silittää. ( INHOAN SILITYSTÄ) mutta silti teen sen. Kiva aurinkoinen väri puserossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, sorrumme houkutuksiin. Mieli on altis.
   Ja samaa mieltä siitäkin, että peseminen on usein täysin turhaa. Minä olen pilannut hyviäkin materiaaleja liialla pesulla kunnon perfektionistin ottein.
   Silittämällä muuten äitini myös vaatteita uudisti 😊. Pitääpi minunkin kokeilla.
   Kiitos kommentista, Nila. Lämmintä aurinkoista syyspäivää!

   Poista
 4. Nättihän tuo pusero on kun mikä, mutta näin joskus vaan käy että tulee noita hutiostoksia. Olen jo pitemmän aikaa etsinyt itselleni täysvillaista ohuehkoa poolopuseroa lenkkipuvun alle löytämättä sellaista,kai niitä ei sitten valmistetakkaan. Useimmissa on valtavan iso rönttökaulus tai ovat liian lyhyitä ja leveitä,olen kai sitten liian vaativa mutta lenkkeillessä vaatteen pitää tuntua mukavalta ja suosin luonnonkuituja, en tarvitse mitään teknisiä urheiluasuja. Ajattelin jo ruveta neulomaan itselleni mieleistä, tarpeeksi pitkää pooloa joka lämmittäisi lantiotakin. Mukavaa jatkoa päivällesi Eeva :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohut täysvillainen pitkä poolo, aikamoinen vaatimus 😁. Ehkä tosiaan on itse neulottava. Marilla tässä alla on sinulle - ja meille muillekin - joku nettilinkki, jota ehkä kannattaa vilkaista.
   Kiitos kommentista, Pihakeiju. Kiva kun poikkesit. Leppeää syysiltaa!

   Poista
 5. Pihakeiju, täältä olen tilannut täysivillaisia https://www.wooloverslondon.com/womens
  Näyttäisi olevan poolojakin.
  Minulla ovat kestäneet monta vuotta ja usein löytää kivoja värejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos linkistä, Mari. Tätä käyn minäkin katsomassa.

   Poista
 6. Tykkään tuon puseron väristä ja mallista. Näyttää hyvältä ylläsi.
  Meillä nuoret tekevät noita hutiostoksia ja minä käytän ne (kuten myöskin laatuvaatteet) loppuun.
  Mukavaa illan jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti. Kyllä minä tämän loppuun kulutan. Sinulla on hyvä onni, kun saat nuorisolta vaatteita, ei tarvitse itse niitä harmitella eikä miettiä.
   Kiitos kommentista ja hyvää rentoa illanjatkoa.

   Poista
 7. Terve, Eeva! Tuo pusero sopii Sinulle kuin valettu. Oman vaatekaappini kätköistä löytyy samanlaista värisävyä oleva paitapusero, jossa on pyöristetyt helmat, sekä läpälliset rintataskut. HOPPER on tuon paitapuseron merkki. Nyt lähden kahvittelemaan. Sitä ennen toivotan Sinulle mukavaa alkanutta lokakuuta. T: Mies pohjoisesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve ja kiitos, Mies pohjoisesta. Mukavaa ja leppeää lokakuuta sinullekin sinne pohjoiseen! Kiva, kun kävit blogivieraana.

   Poista