torstai 12. syyskuuta 2019

Eikun vain jalkaa ovenrakoon


Kokosin taas sisua ja aloin uutta ovenrakoa etsimään. Mutta täytyy myöntää, että ei sitä sisua enää tahdo paljon kasaan saada. Vaikea on vakavasti ihan mihin vaan ovenavauksiin antautua, kun eläkeikä jo nurkan takana häämöttää.

Olen minä kuitenkin aktiivisena pysynyt. Ympärilleni katselen kaiken aikaa, suunnittelen eri vaihtoehtoja ja etsin vielä mahdollisuuksia työelämästäkin. Mutta on niin surullista, että se maailma on nykyisin niin armottoman tehokas.

Ennen 2000-lukua  ammatinopettaja sai keskittyä siihen, minkä parhaiten osasi, opettamiseen. Silloin opinto- ja toimistosihteerit hoitivat arviointien kirjaamiset ja postitukset, opot opintojen henkilökohtaistamiset ja kuraattorit opiskelijoiden muut huolet. Koulussa oli läsnäolopakko eikä opettajilla ollut verkko-opetuksista hajuakaan. 2000-luvulla ja etenkin viimeisen kymmenen vuoden aikana on työnkuva kehittynyt niin, että ammatinopettajat tekevät kaikkea mahdollista päällekkäin ja lomittain ja ihan missä ja milloin vaan.

Minä elän työelämän suhteen väärässä ajassa. Juoksutytöksi tuhatta asiaa yhtä aikaa tekemään minusta ei ole.Ei työelämä onneksi enää kauan minua huolestuta. Muutenhan tämä aika on mitä parhain. Itsensä toteuttaminen ei varmasti ole koskaan ollut näin helppoa kuin se nykyisin on.

Harrastuksiin ja opiskeluun ovet ovat avoinna kaikille. Juuri aloitin iltalukiossa venäjän opiskelun ja nyt olen alkanut innostua että jos vaikka viestintäopintoja avoimessa yliopistossa. Kirjoittaminen kun joka tapauksessa ei lähde minusta kulumallakaan, niin eikun jalkaa ovenrakoon vaan, aloittaa aina voi.

... Kunhan nyt ensin opin nämä alla olevat ilmoittautumisohjeet, niin että saan sen oven auki.

Avoimen yliopiston opintoihin ilmoittautuminen:
1. Kun olet löytänyt haluamasi opinnot opintotarjonnasta, siirry opintojen etusivulle Korppi-opintotietojärjestelmään. Valitse rekisteröidy -linkki. Mikäli sinulla on jo Korppi-tunnukset, käytä niitä kirjautuessasi. Siirry tällöin suoraan kohtaan 3. 2. Rekisteröidy Jyväskylän yliopiston OMA - omien tietojen hallinta -palvelussa. Rekisteröityminen edellyttää sähköistä tunnistautumista (verkkopankkitunnuksilla tai mobiilitunnisteella).Täytä puuttuvat tiedot ja lisää myös osoitetietosi. Valitse käyttäjätunnus kolmesta vaihtoehdosta. Käyttäjätunnusta ei voi vaihtaa tallennuksen jälkeen. Muista hyväksyä JY:n tietojärjestelmien käyttösäännöt. 3. Palaa rekisteröitymisen jälkeen takaisin opintojen etusivulle Korppiin. Kirjaudu Korppiin käyttäjätunnuksellasi ja salasanalla. Ilmoittaudu opintoihin.


...

Tällaista mietin tänään.
Kiitos kun käväisit, 
tule pian uudestaan!

Mukavaa, jos ehdit myös jonkun sanan kommenttia kirjoittaa  ... 😊6 kommenttia:

 1. Huh heijaa, nuo ilmottautumisohjeet. Kokemusta on tuosta opettajan työn monitahoisuudesta ja juoksutuksesta. Ennen opettaja opetti. Nyt pitää olla muun muassa melkein digiammattilainen ja sihteeri. Upeat harrastukset sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä. Vaan enköhän minä ne selvitä. Siinä motivaatio testataan.
   Kiitos kannustavasta palautteesta, Marja. Mukavaa iltaa ja huomista (sade?)päivää!

   Poista
 2. En saanut mitään tolkkua tuosta ilmoittautumisohjeesta.
  Sinäkin olet täyttämässä kalenteriasi ihan kiitettävästi. Hienoa!
  Meillä sataa. Onneksi on kirjat ja blogit!
  Mukavaa torstaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, moneen kertaan se pitää lukea, on se sellaista. Sellaisia ovat myös etäverkko-opintojen ohjeetkin aina. Jos niistä selviää, selviää opinnoistakin.
   Kiitos kommentista ja mukavaa torstai-iltaa ja huomista, Kirsti.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos, Seikku. Katsotaan nyt, miten nämä lähtevät käyntiin. Jotain kivaa pitää aina olla uutta edessä.

   Poista