torstai 8. elokuuta 2019

Vaihteeksi työnhakuvalmennusta

Oma työpöytä, kauan sitten. Sitä on aina ikävä.

Niin se aktiivimalli minua laiskaa työtöntä taas aktivoi. On aika päivittää työnhakutaidot. Viimeksi tein sen vuosi sitten kymmenen päivän kurssilla, jolla kuittasin kerralla koko kevään päivärahaleikkurit. Nyt on vuorossa viiden päivän kurssi, jolla todistan aktiivisuuttani kolmen kuukauden pätkän.

Innolla minä näille kursseille osallistun, sillä eihän tieto koskaan hukkaan mene, ja taito kerratessa vahvistuu. Varmaan minä pian jo osaan hakea töitä niin hyvin, että niitä löytyy. Ehdin vaikka mitä oppia ja harjoitella ennen kuin Rinteen Antti poistaa tämän leikkurikansanhuvin meiltä kokonaan.

Puutarhatyön olen jo kokeillut, ja seuraavaksi minua kiinnostaisi sitten vaikka kahvilatyö. Tiskaaminen siis. Jos joku huolii minut muutamaksi päiväksi kokeeksi tiskaamaan, niin se voisi avartaa työmaailmankuvaani ties mihin suuntaan vielä ennen vuoden loppua.

Koskaan ei tiedä, mitä nämä TE-kurssit ja -kokeilut tuovat mukanaan, ne ovat jännittäviä mahdollisuuksia päivittää myös itsetuntemustaan.

Jotenkin minua silti nolottaa itseäni kuusikymppistä mihinkään tyrkyttää. Minulla on sellainen tunne, että ei näin vanhoja enää haluta edes kursseille. Ja totta puhuen, aika hauskalta se minustakin näytti viimeksi, kun me ryppynaamat niissä pulpeteissa istuimme. Mutta nyt on onneksi kyseessä verkkokurssi, niin vähemmällä nauramisella pääsee.

En ole luovuttamassa. Loppuunsa asti pitää ihmisen yrittää. Ehkä jostain työmaannurkasta vielä löytyy yksi vanhan eukon mentävä rako. Tai jos vaikka rupean itseni työllistäjäksi, kunhan nyt jälleen otan haltuuni työnhakuvalmennuksen viimeiset trendit, itsekehuvideon ainakin aattelin.

 ...

Tällaista mietin tänään.
Kiitos kun käväisit, 
tule pian uudestaan!

Ehdithän jonkun sanan kommenttiakin kirjoittaa  ... 😊

10 kommenttia:

 1. Mitä jos tekisit novellin tai vaikka romaanin.
  Tämä Ossi Nymanin (kohu)kirja oli hyvä kuvaus työttömyydestä:
  https://www.aamulehti.fi/a/200432200
  Sulla vois olla aiheeseen uusi näkökulma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, Mari. Otan sen talteen. Näkökulmissani kyllä löytyy... On niissä vaikka muillekin jakaa 😊.
   Kivaa viikkoa sinulle!

   Poista
 2. Hei. Älä turhaan nolostele, vaikka tylsältä tuntuisikin. Sisua sulla tuntuu piisaavan. Kristiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta, Kristiina. Vaan kyllä se nolottaa, kun tuntee itsensä niin kelpaamattomaksi siksi että on jo vanha, eikä sille mitään voi, että on. Nykymaailma on niin tehokas, ettei meillä hitaammilla ole täällä paljon sijaa.
   Mutta hautaan saakka, hautaan saakka, saapasta toisen eteen.
   Kiitos kommentista ja mukavaa, kun ehdit täälläkin käväistä.

   Poista
 3. Täälä Tukholmassa pitää työttömien istua työkkärissa noin 3 tuntia keskellä päivää ja etsiä töitä . Näin yritetään estää pimeiden töiden teko ja työttömyyskorvauksen saaminen samaan aikaan .
  Kivaa torstaita !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, ruotsalaisilla on homma hanskassa. Ehkä tuo konsti on meilläkin pian käytössä. Tykkään ideasta, se pakottaa lähtemään joka päivä? kotoa pois ihmisten pariin. Ties vaikka töitäkin auttaisi löytämään.
   Kiitos kommentista, Ulrika, mukavaa kun käväisit.

   Poista
 4. Sinä olet reipas ja vireä kuusikymppinen! Tuo aktiivimalli on minusta tuntunut koko ajan tympeältä orjanhommalta. Timo Harakka ja Rinne onneksi sen lopettaa. Jos on poliitikkojen sanaan luottaminen. Minusta sinä voisit tarjota pakinoitasi lehtiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marja. Reippautta kyllä löytyy, mutta ikää on liikaa moneen asiaan. Olen joskus ajatellut tuota pakinajuttuakin, mutta minulla on sellainen käsitys, että sitä varten pitäisi olla joko nuori, kaunis tai vähintään jollain tapaa mediahuomiota herättävän erikoinen persoona, jos siitä haluaisi rahaa saada.
   Tai mistä sen vielä tietää, jos ryhdyn naispuoliseksi Tuomas Enbuskeksi :D.
   Kiitos kun käväisit, ja lämpöisen leppeää viikonloppua sinulle!

   Poista