perjantai 2. elokuuta 2019

Tiesinhän minä sen. Joka kesä sama juttu.Niin se taas kesä antoi sen, minkä aina, loppui heti alkuunsa.

Vuosikymmenten kokemusten jälkeen en enää Suomen kesiltä paljoa odota, mutta tänä keväänä olin yrittänyt antaa sille ihan oikeasti mahdollisuuden. Otin optimistisen asenteen ja lähdin kesään päivä kerrallaan sydämeni kyllyydestä nauttien. Etsin kaapista vanhat hellemekkoni (ostin yhden uudenkin!) ja aina kun päivä paistoi, olin pyörän päällä valmiina.

Ajattelin, että saisin kesän t u n t u m a a n paremmin ja pidemmältä, jos oikein siihen keskityn. Niin kuin lapsuuden kesät tuntuivat, siniseltä taivaalta, paahtavalta auringolta, valkoisilta poutapilviltä, tuoksuvalta syreenipuutarhalta.


Mutta niin nopeasti katosi linnunlaulu, kukkien tuoksu ja lämmin vesi. Niin nopeasti, että en minä ehtinyt niistä kovin monta kertaa huumaantua. Muutaman hellepäivän muistan, pari oli kesäkuun alussa, pari heinäkuun lopussa. Ihanat päivät. Ihanat paahtavan kesäauringon päivät.

Ja se kesä siitä sitten. Nyt on viikon palellut.

Itä-Suomeen on saapunut syys. Kymmenen päivän lämpötilaennuste +10 - +16 C.


Ja tietenkin joku yltiöoptimisti nyt huomauttaa, että elokuu on parasta kesän aikaa. Ei ole liian kuuma, ei ole itikoita, marjat kypsyvät ja sieniretket kutsuvat.

Niin joo.

On se.

Mutta silti se on kuulkaa käsillä se aika, joka vääjäämättä johtaa marraskuun hyytävään pimeään märkään. Siellä se näkökentässä harmaana häämöttää.


Siksi minä pessimistinä iloitsen. Elokuu johdattaa mielen sinne, mihin se suomalaisella kuuluu, marraskuun loskaan. Sen odotus ei petä.  

Iloisin mielin siis astun kohti elokuun lyheneviä päiviä ja pimeneviä iltoja. Villapaita päälle vaan, sateenvarjo käsilaukkuun ja menoksi.

Iloista vilpoisaa elokuuta sinullekin!

...

Tällaista mietin tänään.
Kiitos kun käväisit, 
tule pian uudestaan!

Kiva olisi, jos ehdit jonkun sanasen ajatuksiakin jakaa  ... 😊4 kommenttia:

 1. Täällä vähän samat tunnelmat. Ajattelen kuitenkin, että elokuu on vielä kesäkuukausi. Upeaa että sinä olet ottanut kesän intohimoisesti vastaan. Jää kauniita muistoja. Hyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäähän tämä vielä on, Suomen suven suloista aikaa 😁. Kylmäkin juuri niin kuin pitääkin. Vähän vaan harmittaa, ei paljon 😉.
   Kauniita muistoja onneksi jo on tallessa, olet oikeassa.
   Kiitos kommentista, Marja, lempeitä tuulia sinun viikonloppuusi!

   Poista
 2. Hej , Löysin sattumalta tänne, kiva blogi ! Laitoin sun blogin mun blogilistaan , onko ok ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Ulrika. Toit iloa päivääni. Mielihyvin olen mukana blogilistallasi.
   Hyvää mieltä sinullekin!

   Poista