maanantai 12. elokuuta 2019

Tahtoo hirsiseinän

Vaikka tällaisen.
Koskaan ei lakkaa ihminen tahtomasta, ei sitä näytä lopettavan vanheneminen eikä rahan puutekaan.
Unelmia syntyy ja mielitekoja, etupäässä pieniä mutta joskus myös suuria, kaiken aikaa. Noin vain päähän putkahtaa. Niin kuin minulle nyt hirsiseinä. Hirsiseinä.

Tahtoo tahtoo tahtoo! Hirsiseinän!

Yllättävä yhtäkkinen mieliteko huutaa päässä kuin pieni lapsi tikkaria, hyppii tasajalkaa ja mankuu ja vinkuu, ja niin lähtee mieliteko maailman tuuliin täyttymystään hakemaan.

Toisinaan Se kuulee, toisinaan ei.
 
Joskus meillä oli hirsiseinä ja siinä peili, jonka kehyksissä oli kaunista peilata. 

Se Kohtalo, Sattuma, Onnenpotku.

Joskus, kun olen ihan vaan ohimennen maininnut, että oispa kiva, niin ei aikaakaan, kun minulla jo on ollut toive toteutuneena edessäni. Uusi työpaikka. Uusi koti. Muutto Porvooseen, Savonlinnaan, Ivaloon, jopa Tornioon.

Sitten olen taas alkanut tahtoa jotain.

Hilun paikassa on sellainen.

Nyt ei mitään muuta kuin hirsiseinä.

Mutta hieman epäilen, että tämä on nyt niitä mielitekoja, joiden kohdalla ei auta muu kuin odottaa, että se menee ohi.

...

Tällaista mietin tänään.
Kiitos kun käväisit, 
tule pian uudestaan!

Olisipa kiva, jos ehdit jonkun sanan kommenttiakin kirjoittaa  ... 😊

10 kommenttia:

 1. Mielitekoja pitää olla minä nimitän niitä unelmiksi ja haaveiksi. Joskus ne toteutuu joskus ei. Hirsiseinä on aivan ihana ja nykyään niitä myydään kaikenlaisia materiaaleja. Hirsiseinä paneelit on nykyään tosi hienoja ja paksujakin on, niinettei se mikään mahdoton juttu ole. Ei tarvitse koko hirsitaloa ostaa.

  VastaaPoista
 2. Kiitos hyvästä vinkistä 😁. Eipä tullut mieleen, että tuollainen konsti on myös olemassa. Otan selvityksen alle, jos ei mieli pian muutu ja haave vaihdu.
  Mukavaa että käväisit, Nila, ja mukavaa päivänjatkoa sinulle.

  VastaaPoista
 3. Aivan ! aina sitä tahtoo jotain ......kun ostan vaatteita ja omatunto sanoo etten just välttämättä tarvi niin vastaan : parenpi ostaa nyt niin on eläkkeellä sitte vaatetta kun se eläke ei tule olemaan mikään iso 😂😂😂😂 ja sitten ostan hyvällä mielellä

  Kivaa viikonalkua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletpa keksinyt hyvän omantunnon lepyttäjän, Ulrika. Nythän tässä on minullakin parhaat hetket vielä shoppailla, vaikka hirsitalo, sillä tavoin varastoon, vanhuuden köyhyyttä varten.
   Nila tosin ehdotti, että pelkkä uusi seinäpinta voisi ajaa saman asian, joten ehkä säästyy minulla talorahat vielä muihin mielitekoihin ... katsotaan, miten tämä halu tästä nyt etenee.
   Kiitos kokemuksen jakamisesta, ja oikein kivaa viikonalkua sinullekin.

   Poista
 4. Suoraan sanottuna, onpa absurdi ja hauska mieliteko, jos asutte rivitalossa (?). Mutta mieliteot ja unelmat saavat elämän säihkymään. Ja luottavaisin mielin katsomme tulevaisuuteen.Ihanaa itsepetosta. Hyvä alkuviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mutta Nila edellä antoi hyvän vinkin. Jos ei tulevaisuus anna minulle uutta kotia, jossa on hirsiseinä, sellaisen voi tehdä tähänkin asuntoon, joka tosiaan on rivitalo. Tiedä vielä, mitä tässä seiniin naputellaan, jos vauhtiin päästään.
   Unelmia pitää olla .... eivät ne ilman unelmointia toteudu :D
   Kiitos kun poikkesit kommentoimaan, Marja, ja oikein mukavaa alkuviikkoa sinullekin!

   Poista
 5. On sulla mielihalut :) Aitoja vanhoja hirsiseiniä ei taida olla kuin vanhoissa, siis hyvin vanhoissa taloissa. Jos sellaisen hankkii, on aika paljon kiinteistön hoitoa ym. edessä! Mutta kauniitahan hirsiseinät toki ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä muistutus, Riitta 😁. Olen kyllä ottanut tuon työmäärän huomioon tahtoani täsmentäessäni: hirsiseinän mukana saa mielellään tulla myös pari kiinteistötyöntekijää, jos seinä sattuu olemaan hirsitalon seinä 😉.
   Kiitos kommentista, hyvää alkanutta viikkoa sinulle ja ilahduttavia lukukokemuksia!

   Poista
 6. Hirsiseinissä on kyllä tunnelmaa. Minäkin tykkäisin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta, hirsiseinä on tunnelmallinen. Ei siitä niin pitkä aika ole, kun esi-isillä ei muita seiniä ollutkaan, ehkä meillä kivitaloissa asujillakin siitä tunnelmasta on vielä perimämuistissa jokin tunne jäljellä ...
   Kiitos kun tulit blogivierailulle, Kuvakehrääjä, ja kiitos kommentista. Mukavaa, aurinkoista päivää sinulle!

   Poista