tiistai 20. elokuuta 2019

Reppu selässä, ensimmäinen matkapäivä

Hyvin suunniteltu, jo puoliksi tehty

Olisi kiva vain hypätä junaan ja antaa kiskojen viedä minne vaan ilman tarkkaa aikataulua ja reittisuunnitelmaa. Mutta niin ei voi matkustaa, jos tahtoo tehdä matkan mahdollisimman pienillä kustannuksilla. Siksi minullakin meni muutama päivä suunnitteluun ja lippujen ostoon. Mutta kun hyvin suunnittelee, ja sitten viimein istuu junassa, niin sen jälkeen ei enää tarvitse paljon ajatella.

Tässä jo Pendolinon mukavassa tunnelmassa.
Reppureissuni ensimmäinen etappi oli Jyväskylä. Taajamajuna lähti Joensuusta vähän vaille neljä, sellainen pieni yksivaunuinen kiskobussi, joka oli täpösen täysi matkustajia, vaikka oli maanantai. Kaikki, paitsi minä ja eräs sukanneuloja, nuokkuivat nenät kiinni kännyköissään. Minä päätin olla ottamatta esiin tuota älytöntä älyvempaita heti tylsyyden vallitessa, sillä sitäkin olin lähtenyt matkaltani hakemaan, tylsyyttä ja mielen nollausta.

Kulutin aikaani kuuntelemalla viereisellä penkillä istuneen mormoninuorukaisen hyväntuulista puhelua, joka kesti tunnin. Sain hyvän englanninkielen kylvyn ja samalla mallia puhelimessa hymyilemisestä. Lopulta kuitenkin kahden tunnin matka ilman omaa juttukaveria ja lukemista alkoi sopivasti loppua kohti jo todella tylsyttää liikaakin, niin että Pieksämäelle päästyä oli Pendolinoon vaihtaminen kuin juhlaa.

Perillä Jyväskylän kaupungissa olin seitsemältä. Asemalta kävelin vajaan puolen tunnin matkan Local Culture Hostelliin Seminaarinkadulle ja tunnustelin kaupungin ilmapiiriä. Ensivaikutelma Jyväskylästä oli yllättävä rentous. Hämmästyin myös kaupungin rauhallisuutta, minä kun olin kuvitellut tulleeni suurbisneskaupunkiin, jollaiseksi koin Jyväskylän aikoinaan 80-luvun nuoruudessani.

Alla kuvia ensitunnelmista matkalla asemalta majapaikkaan.


Majoituin neljän hengen huoneessa hintaan 35 euroa yö. Huonetoverina minulla oli nuori ranskalaisnainen, joten sain jälleen herätellä uinuvaa englanninkielentaitoani. Olisin jutellut tytön kanssa pidempäänkin, mutta hän taisi olla hieman ujo ja näytti mieluummin lukevan tablettiaan. Eikä sen puoleen, pian olisivat sanat loppuneet minultakin ... vähän englantia olen elämässäni tarvinnut puhua, koska en ole paljon matkustellut.

Jätin repun hostelliin ja kävin kaupungilla vielä syömässä kebabin salaatilla, mitä pian kaduin, sillä se oli yötä vasten aikalailla tuhtia ruokaa. Lopun iltaa vietin hostellin olohuoneessa uutisia katsellessa ja uniaikaa odotellessa. Ihan kiva alku tälle viikon reissulleni. Niin helppoa ja vaivatonta ja halpaa matkustamista.


...

Tällaista menoa tänään.
Kiitos kun käväisit, 
tule pian uudestaan!

Toivottavasti ehdit jonkun sanan myös kommenttia kirjoittaa  ... 😊


4 kommenttia:

  1. Vau, miten hyvin ja hienosti olet suunnitellut matkasi. Ja hienoa myös että voit vain olla ja myös tunnustella ilmapiiriä. Minusta ainakin rohkeita valintoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista, Marja. Täällä me mennään 😊 hurukyytiä.

      Poista