maanantai 19. elokuuta 2019

Mun pakko matkustaa on jonnekin

... Entisestä pois juna vie
On aivan sama minne kiirehdin
Kun vain pitkä on tie ...

Helppoja vaatteita, väriä ja vähän pitsiä mukaan.

Tuo ikivihreä Menolippu-kappale on soinut päässäni siitä asti, kun aloin muutama viikko sitten suunnitella matkaan lähtöä, joka tänään viimein tapahtuu. Tämä rennosti kiskojen kolkkeessa kiitävä iskelmä on ollut yksi lempikappaleistani nuoruudesta lähtien. Siinä on voimaa. Siinä on päättäväisyyttä ja rohkeutta. Ja niin minä tunnen, että minullakin on.

En ole lähtemässä pois entisestä sillä tavoin kuin se tuossa laulussa käsitetään, mutta jotain uutta tämä matka minulle tarkoittaa. Lähden ilman  muuta syytä kuin lähteminen. Tuuletan luutuneita ajatuksiani, näin latteasti sanottuna. Ja hienommin sanottuna etsin ajatuksiani.

Lähden matkaan junalla Keski-Suomen kautta länteen, sieltä jatkan rannikkoa pitkin linja-autolla alas ja palaan etelän kautta takaisin Itä-Suomeen. Puoli Suomea ympäri ja viikko aikaa. Myös matkakassa on minimaalinen, mutta ei tässä hurvittelemaan olla rupeamassa sentään.

En ole matkailun harrastaja, en lainkaan matkustele lentokoneilla, mutta olen innostunut helposta lähimatkailusta, etenkin VR:n palveluista ja sen alehinnoista. Myös linja-autoilla on usein tarjolla edullisia matkoja, jos ei ole vaatimuksia, mihin aikaan ja minkä firman bussilla menee. Lentämään ei minua saa, mutta maan päällä liikkuminen on luontevaa ja minusta myös turvallisempaa.

Reppu valmiina, vain läppäri vielä ja sitten mentiin.


Säätiedotus ei reppureissaajalle hyvää lupaa, mikä on kutkuttavan jännittävä lisähaaste. Eccot märkinä ja tukka vettä valuen onkin paljon kivempi tallustella vieraissa kaupungeissa yösijaa etsimässä.

Toivon löytäväni mukavia yllätyksiä, mutta uusia maisemia ja mielenkiintoisia ihmisiä varmasti vastaan tulee. Kirjoitan juttuja matkan varrelta, katsotaan mitä sieltä irtoaa. Jännittää ....


...

Tällaista menoa tänään.
Kiitos kun käväisit, 
tule pian uudestaan!

Toivottavasti ehdit jonkun sanan myös kommenttia kirjoittaa  ... 😊10 kommenttia: