tiistai 13. elokuuta 2019

Kohti mielekästä elämää


Kymmenessä vuodessa elämä uusiksi?

Kyllä se voi olla mahdollista. Vuosikin on minulle usein riittänyt.

Mutta että me kaikki, koko ihmiskunta, eläisimme kymmenen vuoden kuluttua täysin toisenlaisessa maailmassa? Se on aika paljon sanottu.

Näin kuitenkin ennustaa tulevaisuudentutkimuksen professori Markku Wilenius, joka sanoo, että "suuri herääminen on selvästi tapahtumassa" ja pian voimme ottaa LOIKAN seuraavalle kehityksen tasolle. Vatsamme ja komeromme ovat yltäkylläisyydestä jo niin kukkuroillaan, että olemme valmiit laittamaan asiat uuteen tärkeysjärjestykseen.


Wilenius uskoo, että pian koittaa aika, jolloin emme enää vahdi sitä, mitä maailma meille antaa, vaan tahdomme antaa oman panoksemme maailman hyväksi. Vaihdamme itsekkyyden epäitsekkyyteen, tavaran ja itsekeskeisen onnen sijaan tahdomme toisenlaista, mielekästä, elämää.

Minä uskon tuon, onhan hyviin ennustuksiin mukavampi uskoa kuin huonoihin. Wileniuksen näkemyksen taustaperusteluja tarkemmin ymmärtämättä haluan heti uskoa kaiken, mitä hän sanoo.

Olen niin uupunut tästä nykyisestä kilpailusta. Olen huono kilpailija, aina häviän ja aina olen hävinnyt kaikki kilpailut. Suorastaan lamaannun, jos minun pitää kilvoitella jonkun toisen kanssa paremmuudessa tai missä tahansa asiassa. Ja koska nykyelämä on pelkkää kilpailua, muutos toiseen suuntaan on minulle enemmän kuin toivottu.

Minusta se olisi todellista elämisen onnea, jos kaikilla, ihan kaikilla, olisi mahdollisuus olla elämässä mukana. Kukin oman panoksensa antaen ja arvokkaasti.

Wileniuksen ennustus on mukavan positiivinen siinäkin mielessä, että jos se pitää paikkansa, saatan jopa ehtiä näkemään sen tapahtuvan.

Kansanedustaja Jussi Wihosenkin aikoinaan omistama marmorileijona ei hötkyile.

Paremman tulevaisuuden odotus antaa minulle iloa ja voimia jatkaa pientä elämääni, jossa pysyttelen kaukana tehokkuudesta ja kilpailusta. Otan mallia tästä kuvissa esiintyvästä uljaasta leijonasta, joka ylväänä ja tyynenä seisoo paikallaan Joensuun Ruusupuistossa ruusujen keskellä kuin todisteena siitä, että asioita tapahtuu.

Joskus on silläkin ollut ympärillään voitontavoittelun itsekäs maailma, sillä alunperin se on ollut kaverinsa kanssa vartioimassa kauppias Jussi Wihosen halpahallin sisäänkäyntiä. Hänellä oli näitä leijonia ihan kaksittain ja Kiinasta asti tilattuina, sanojensa mukaan 10 000 euron kappalehintaan, ja se toinen on nyt Ruokolahdella, se Ruokolahden leijona.

  

 ...

Tällaista mietin tänään.
Kiitos kun käväisit, 
tule pian uudestaan!

Toivottavasti ehdit myös muutaman sanan kommenttia kirjoittaa  ... 😊

6 kommenttia:

 1. Hyvä että uskot tähän ennustuksen toteutumiseen, minä sitävastoin en usko, joten olet jo nyt voittaja Wileniuksen silmin katsottuna. Toivottavasti hän on oikeassa 😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Nila. Hieno kommentti! On ihan totta, että hyvät ennusteet ovat usein liian hyviä ollakseen uskottavia. Ja voihan olla, että en ihan kaikkea Wileniuksen ennusteesta edes ymmärtänyt ... mutta hyvältä se kuulostaa.
   Mukavaa päivänjatkoa, ollos päiväsi aurinkoinen!

   Poista
 2. Minä en usko tähän ennustuksen toteutumiseen. Ihminen on itsekäs, eikä ajattele muiden ja luonnon kannalta asioita tarpeeksi. Hienoa että olet saanut itse paremman tulevaisuuden takia voimaa ja iloa elämääsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekkäitä ollaan, se on varmaan totta. Mutta minä en näe asiaa niin, että ei olisi kykyä myös toisista ja ympäristöstä ottaa vastuuta. Jotkut ottavat enemmän, jotkut vähemmän.Tulevaisuuden suhteen olen optimisti, vaikka ei niin nopeasti muutoksia näkyisikään. Kiitos tärkeästä näkökulmasta ja mielipiteesi kertomisesta, Marja. Lämpimän mukavaa ja aurinkoista päivää sinulle!

   Poista
 3. Haluan uskoa tämän ennustuksen toteutumiseen.
  Monet nuoret tekevät jo nyt epäitsekkäitä tekoja. Ja samalla kaikkien elämää mielekkäämmäksi. Esimerkiksi 16-vuotias ruotsalainen ilmastoaktivisti Greta Thunberg pitää kiinni periaatteestaan, eikä käytä lentokonetta matkustaessaan New Yorkiin YK:n ilmastoa käsittelevään huipputapaamiseen. Hän matkustaa paikalle kilpapurjeveneellä.
  Me vanhemmat saisimme hävetä, sillä meidän on vaikea luopua "jo saavutetuista eduista", vaan jatkamme kuten ennenkin.
  Mahtavaa illan jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että komppaat minua tässä paremman tulevaisuuden uskossa, Kirsti. Hyvän konkreettisen esimerkin otit sen tueksi. Eipä saateta me vanhat kuvitella, mitä nämä nuoret vielä elinaikanaan saavat aikaan. Taitavat jo useat heistä elää uudella aikakaudella meihin verrattuna.
   Kiitos kun ehdit blogivierailulle ja ajatuksia jakamaan. Oikein hyvää illanjatkoa ja huomista, olkoon huominen sinulle aurinkoinen päivä!

   Poista