perjantai 30. elokuuta 2019

Kaksi kolttua ja yksi laukku

Kotirouvan putiikissa tulee hilpeä olo.

Minä en vaateasioissa sorru hetken mielitekohin. Ostan tarpeeseen.

... Mutta tarve se on joskus mielitekokin.

Tämä on lämmin ja pehmeä kotitakki. 49 euroa.
Jotenkin näin minä perustelen nämä kaksi Helsingin tuliaisostostani, jotka nyt tässä onnellisena esittelen.

Helsingin asemalla näet on Kauppakujalla ihastuttava ajanviettopaikka Kotirouva, jossa luulen että meistä junaa odottavista rouvista useimmat ovat joskus poikenneet. On niin harmi, että tämä ihana pikku putiikki muuttaa pian Simonkadulle Kamppiin.

Missä me silloin juna-asemalla matkastressiä tuuletamme? Kotirouvassa on tähän asti ollut kätevä käydä kuluttamassa vielä viimeiset eurot ennen kotiinpaluumatkaa. Tällä kertaa minä kulutin ne kahteen helppohoitoiseen kotiasuun merkkiä italialainen Scarffalla.

Yrityksen toimitusjohtaja Eija Nyman on todennut, että hän myy vaatteita aikuisille naisille, jotka haluavat käyttää mukavia vaatteita ja näyttää nätiltä. Ja juuri tuo on minunkin tavoitteeni. Kaunis vaate kaunistaa ja kaunistumisen tunne antaa mielihyvää ja kun tuntee mielihyvää silloin näyttää kauniilta. Yksinkertainen resepti vaatteiden valintaan. Muodista viis!

Mutta se mutta. Väri. Tavallisissa vaatekaupoissa ei ole kuin kolmea muotiväriä kerrallaan sen ikuisen mustan lisäksi, joka ei minulle käy ollenkaan, niin että en minä niitä kauniita vaatteita usein löydä.

Ja kun sitten Kotirouvassa värimaailma suorastaan häikäisee, sieltä voisi ostaa mitä vain. Ostin kuitenkin vain kaksi turkoosia, joista toinen on suloisen pehmeä ja lämmin kotitakki, jota ehkä joissain tilanteissa voisin pitää myös kylillä käydessä. Siinä on 95% puuvillaa ja 5% elastaania.

Toinen on 100 % puuvillamekko.

Tämä on helppo ja kevyt kotimekko. 39 euroa.

Painokuviointi tuo mekkoon lisäväriä.
En tiedä mitään Scarffalla-merkistä enkä sen laadusta. Käytössä selviää, miten nämä mukavan tuntuiset koltut kestävät pesua. Epäilen, että kauniit värit ja painokuviot haalistuvat, mutta toivottavasti eivät liikaa.

Jaa, mutta mitä sillä on väliä kotona? No se mielihyvä, kun peilistä ohimennen itseä vilkaistessa näyttää nätiltä.

Siitäkin olen tyytyväinen, kun molemmat koltut ovat puuvillaa, joka on hengittävä ja myös ekologinen tekokuituihin verrattuna. Vaikkei sekään nyt niin yksinkertaisen mustavalkoinen juttu ole. Niin, ja takissahan on elastaania, jota ilmankin voisi olla ja parempi olisikin.

Ja kun nyt ekologisuutta pohdin, vielä vaikeampi valinta minulle oli uuden laukun osto. Tekonahka kun on halpaa ja siitä tehdään monenlaisia malleja, mutta parempi olisi aina ostaa aitoa nahkaa.

Tamariksen Bernadette hobo bag, väri cognac, hinta 64,95e.

Ostin nimittäin Zalandolta olkalaukun, joka on polyuretaania, ja sain syvän piston ekologisen kuluttajan sydämeeni.

Mutta kun. Tämä on juuri sopiva. Minä tykkään tästä. Tämä kassi tekee minusta itseni näköisen.

Se on rento. Tällä laukulla on kiva lähteä syksyä kohti, ja tämä on monikäyttöinen ja tilava ja silti pieni. Niin kiva.

Lupaan kuitenkin, että tämä on viimeinen keinonahkalaukkuhankintani. Lupaan että käytän tämän ihan loppuun. Ja lupaan, että seuraavan ostan ekologisesti, ihan varmasti.


Hyvän mielen merkki.

...

 ...

Tällaista mietin tänään.
Kiitos kun käväisit, 
tule pian uudestaan!

Toivottavasti ehdit myös jonkun sanan kommenttia kirjoittaa  ... 😊

6 kommenttia:

 1. Hei. Kivat ostokset. Nätit kuosit kankaissa. Kristiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kristiina. Kyllä vain Kotirouvan valikoimissa riittää ihania kuoseja, mistä valita.
   Kiva, kun poikkesit. Upeaa aurinkoista päivää sinulle!

   Poista
 2. Kauniita kotivaatteita löysit. Kotirouva voisi kiinnostaa, koska siellä näyttää olevan täysin puuvillaisiakin vaatteita. Minulla on nykyisin ekologisista syistä tapana ostaa puuvillaa - ei elastaania. Mukavaa perjantaita sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marja. Veikkaan että löytäisit Kotirouvan valikoimista sinäkin helposti kivoja puseroita, tunikoita ja takkeja. Elastaania vältän minäkin, mutta en huomannut sitä tuota takkia ostaessani.
   Hyvää illanjatkoa ja lämmintä elokuun loppua!

   Poista
 3. Mä olen luullut, että puuvilla on paremminkin epäekologinen valinta: vaatii paljon lannoitteita ja torjunta-aineita sekä kuluttaa todella paljon vettä. Nykyisin ei kai pahimpia myrkkyjä saa torjunta-aineina käyttää, minkä vuoksi nykyinen puuvilla on huonolaatuisempaa (kuidut ovat lyhyempiä kuin ennen). http://kuidut.omasivu.fi/kuitukuluttajuus/ekologinen/kuitukasvien-viljely/ En kylläkään tiedä sitä, mikä sitten olisi vähiten ilkeä materiaali... on tää niin vaikeaa nykyisin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä huomio, Anonyymi. Minäkin olen lukenut samaa. Vielä on liian vähän tietoa näistä ekologisimmista vaatemateriaaleista, jotta osaisi oikein valita. Muuntokuidut kuten viskoosi voisi olla hyvä puuvillan korvike, ja ehkä parempi olisi hamppu.
   Paras kuitenkin olisi, että ei osta yhtään vaatetta liikaa eikä turhaan.
   Kiitos kommentista ja hyvää viikonloppua!

   Poista