tiistai 18. kesäkuuta 2019

Kesätunnelmia ja uusi huulipuna

Ylisoutajan silta Joensuussa

aukesi lauantaina yllättäin kesken pyörämatkan,

sillä tämä purtelo oli päästettävä Pyhäselälle.
Kesäfiilistely on saanut minut liikkeelle niin, etten malta pysyä hetkeä paikallani edes postausta kirjoittaakseni. Siksi ajattelin nyt ihan vain nopeasti jakaa muutaman kuvan, jotka jotain kertovat näistä fiilistelyistäni, jotta te uskolliset lukijani myös tietäisitte, ettei minun elämääni edelleenkään suuria sensaatioita liity.

Pielisjokea pitkin pääsee pohjoiseen Pieliselle ja etelään Pyhäselälle.

Luterilaisen kirkon torni näkyy joka paikkaan.

Pielisjoen rannoista on tullut joensuulaisille kesäinen olohuone. Molemmin puolin jokea on monia paikkoja, missä voi hellepäivinä nauttia joen viileydestä ja raikkaudesta.

Joen itärannalla on upeita asuintaloja ja kivoja kävelyteitä.

Länsirannalla on venelaitureita ja puistoja.

Jäätelökioskeja on toistaiseksi vain läntisellä rannalla.
Kahvila Rento tarjoaa luomukahvia, polvijärveläistä jäätelöä ja rentoa musiikkia ja vaikka mitä.

Pielisjoen ja samalla kaupungin keskelle Ilosaareen on kunnostettu hieno uimaranta ja puisto, jossa viihtyvät kaikenikäiset. Minulle vesi on vielä liian kylmää uimiseen, mies sen sijaan pulikoi aina kun voi.

Kun mies kelluu,

minä otan selfieitä rannalla.

Joensuun upea, uusi tori ympäristöineen on toistaiseksi ollut liian helteinen paikka pitkäksi aikaa pysähtyä, mutta luulen, että kunhan Vapaudenpuisto joskus valmistuu, sielläkin tulemme viihtymään.

Vapaudenpuisto myllätään perusteellisesti.

Vapaudenpatsas tuohitorvineen ei ole metelistä moksiskaan.

Pyöräilemme usein myös Pyhäselän rantoja pitkin, etenkin helteellä siellä on mukavan varjoisaa ja viileää.

Pyhäselän rannat ovat kiviset ja vesi tummaa. 
Rannoilla voi istua kaikessa rauhassa ja kuunnella laineitten loiskintaa.
Ylpeä sorsaemo lapsineen ei meistä välittänyt. 

Olen minä ehtinyt tietenkin huulipuna-asiaakin pohtia. Olin luopumassa moisesta hömpötyksestä kokonaan ja marssin kemikalioon ostamaan silmämeikkejä. Että minä nyt alan sitten vain silmiä maalaamaan, kun huulipunan kanssa on aina niin vaikeaa.

Tässä ei naamassa ole muuta kuin kuvan kaunistus.

Ostin innoissani kaikkea mahdollista silmien väritystä: tummien silmänalusten peitevärin, neljän sävyn luomiväripaletin ja ripsivärin sekä rajauskynän, kun myyjä ohimennen lopuksi totesi, että ehkä huulipuna voisi siltikin parhaiten kohdistaa katsojan silmät pois minun syntymämustista silmänalusistani.

Kyllä kannatti, vai mitä.
Niin minulla sitten on uusi kesähuulipuna. Koralli.

Ja nyt minä lähden joenkaupungille sitä muillekin näyttämään. Ajelen jokivartta edestakaisin, välillä syön mozzarellasämpylän Kauppaneuvoksen kahvilassa ja nautin kesäpäivästä.

...

Tällaisia mietteitä juhannusta odotellen.
Kiitos kun käväisit,  
tavataan taas!
😊

Iloista ja virkistävää  keskikesän aikaa!12 kommenttia:

 1. Moi. Pielisjoki on ihanan villi ja kaunis. Ehkä mieltymystäni tosin lisää se, että asuin ensimmäiset vuoteni sen rannassa. Hyviä selfieitä! Iloiset ja raikkaat värit sopivat sulle tosi hyvin ☺ Kristiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Kristiina. Lämpöisen ihanaa kesäkuuta sinullekin 🤗.

   Poista
 2. Joensuu on kaunis. Ja sinä myös onnistuneissa heleissä selfieissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, Marja. Joensuu on todella kaunis kaupunki, ja aina vain näyttää kaunistuvan rakentamisen ja uudistusten myötä. Ja minun kauneuteni salaisuus puolestaan on kameran suodatin.
   Ihanaa juhannuksen aikaa sinulle!

   Poista
 3. Nättiä on, sinä ja joki. Arkkitehtuurissa tosin pidän enemmän niistä Sortavalan vanhoista taloista, kuin noista uusista ja kylmän näköisistä (ja varmasti kalliista) joenrantataloista. Harmi, että on päästetty rapistumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Mari. Nämä Joensuun uudet joenvarsikerrostalot ovat tällä hetkellä Joensuun kerrostalojen kaunottaria. Meillä on täällä niin paljon rumempia 70- ja 80-lukujen elementtirakennuksia, että ilolla näitä niihin verrattuna katselee. Vaan ovat ne Sortavalan vanhat toista maata, ja koko Sortavala. Siellä on vaihtelevaa ja yksityiskohtaisen hienoa rakennuskulttuuria. Harmi tosiaan, että lähes kaikki rapistuu huimaa vauhtia.
   Suloisen lämpöistä juhannuksen aikaa sinulle!

   Poista
  2. Totta. Kyl nuo varmaan 70- ja 80-luvun talot päihittää. Ihmettelen vaan, miksi täällä ei käytetä enää harjakattoja kerrostaloissa. Ne sopisivat meidän ilmastoon ja maisemaankin. Joitain poikkeuksia olen aivan viime aikoina nähnyt. Espoon keskukseen on tullut ainakin yksi punatiilinen harjakattokerrostalo. Ja myös Kirkkonummen kirkonkylässä on pikku kortteli kauniin värisiä uusia harjakattokerrostaloja. Voi kun näyttää viihtyisältä.Toivon että niitä tulee lisää. Muutenhan nuo kyseiset paikat ovat esimerkkejä hirveistä 70-luvun rötisköistä.

   Poista
  3. Harjakatot olisivat ilmeekkäämpiä ja toimivampia, olen samaa mieltä. Samoin kaipaan värejä seiniin, ja tiilipintojen rakentaminen pitäisi viimein kieltää kokonaan :). Hyvä, jos jossain jo aletaan kiinnittää talojen ulkonäköön huomiota. Ehkä rakennusmuoti muuttuu pysyvämminkin, toivotaan.

   Poista
 4. Kiitos elonmerkistä Eeva :)
  Upeita selfieitä!
  Kauniit kesämaisemat teillä.
  Lämmintä ja aurinkoista juhannusviikkoa ja keskikesän juhlaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Kirsti. Ihanaista suloista valon ja lämmön taika-aikaa sinullekin 🤗.

   Poista
 5. Kaikkea kaunista kuvissa taas, olkoon sitten suodattimella tai ilman.

  Sinulle näemmä sopii niin koralli kuin turkoosikin (vai mintunvihreä?) ihan hirmuisen hyvin. Siviilisäädystäsi riippumatta olet ilmetty Neiti Kesä! Enkä nyt tarkoita mitään värianalyysi-juttua, niistä en ymmärrä mitään, mutta tuollainen raikas kesä-look on kyllä sun juttu.

  Ihania kesäpäiviä ja jätskitaukoja pyöräretkillesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja herkullisista toivotuksista, Leena 😋. Lämmintä rentoa leppoisaa kesäkuuta sinulle!

   Poista