torstai 20. kesäkuuta 2019

Kesäkuun elokuva: Rocketman

Rocketman, fantasiaelämäkertamusikaali tai jotain sinne päin. Suomen ensi-ilta 29.5.2019.

Kesäillat eivät ole sisällä istumista varten, mutta yksi kerta sallittakoon, kun kyseessä on Elton John. Rocketman tuli ensi-iltaan jo viime kuussa, enkä ollut aikonut sitä edes vaivautua katsomaan sen saamien huonohkojen arvostelujen vuoksi, mutta mieheni se jälleen sai minut innostumaan.

Miksei sitä nyt voi katsoa itse, mitä mieltä elokuvasta on, eikä vain tyytyä toisten kommentteihin.

Niinpä.

Mitä tuohon vastaan väittämään.

Ja kun kyseessä kaiken lisäksi on viihteellinen musikaali, arvelin sen sopivan kevyeen kesämielialaani, jota en halua turmella jäätä hyytävillä murhatarinoilla.

Rocketmanissa on tosin myös ripaus surua, sillä se kertoo musiikillisesti neroksikin kutsutusta miehestä, joka rakkautta etsiessään jatkuvasti pettyy ja hakee tietenkin tuttuun tapaan lohtua huumeista, juhlimisesta ja eriskummallisesta pukeutumisesta. Väistämättä minulle tuli tuosta aina vain räikeämmäksi muuttuvasta vaatetuksesta mieleen Elviksen mauttomat ja suuruudenhullut valkoiset esiintymishaalarit. Huh.

Ja mikähän siinä on, että näiden superhyper lahjakkaiden muusikoiden täytyy niin usein olla myös superhypernistejä?

Elton Johnin taustalla yksi syy on, että hänen lapsuusajan elämänsä ei ollut helppo. Hän on vaille hyväksyntää ja rakkautta jäänyt lapsi, lisäksi homoseksuaali, mikä vielä hänen nuoruudessaan on aiheuttanut monia haasteita. Näitä taustoja elokuvassa esitellään sen verran, että Elton Johnin taiteilijahahmosta, joka siis on vain Reginald Dwightin korea kuori ja joka pistää kaiken ja etenkin itsensä täysin överiksi, syntyy hyvin sympaattinen ja inhimillinen kuva.

Vaikka en Elton Johnin musiikkia tunne enkä siitä erityisemmin nytkään innostunut, pidin kovasti tästä elokuvasta. Iloisessa musiikkihurvittelussa on myös psykologista sanomaa, joka minua aina kiinnostaa. Loppukin on onnellinen. Siinä mielessä Elton John ei seuraa monien muiden päihteisiin kaatuneiden supertähtien polkuja.

Elokuvassa kuullaan useita Elton Johnin hittejä, joista minäkin tunsin sentään Crocodile Rockin - ja nyt tiedän senkin, että se on Elton Johnin luomus. Myös tanssikohtaukset ovat onnistuneita eivätkä liian teennäisiä. Kokonaisuudessaan Rocketman on mukava kesäelokuva.


Elokuvan on käsikirjoittanut Lee Hall ja ohjannut  Dexter Fletcher, Elton Johnia esittää Taron Egerton. Elton Johnin kädenjälki näkynee tuloksessa myös, sillä hän on elokuvansa itse tuottanut.

...

Tällaista viihdykettä kesäillassa tällä kertaa.
Kiitos kun käväisit,  
tavataan taas!
😊

Iloista ja virkistävää  keskikesän aikaa!


4 kommenttia:

 1. Mies on hyvä olla olemassa. Jos vie itsestä riippumatta kohteisiin, joihin ei muuten tulisi mentyä. Peukut siipallesi! Minullakaan ei ole oikeastaan mitään käsitystä Elton Johnin musiikista. Värikkäästi ja näyttävästi pukeutuneena ja silmälasitettuna on. Hyvää juhannuksen aikaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, Marja. Ihanaa juhannusaikaa ja kesäyön taikaa sinne myös 🥀🌼🌺.

   Poista
 2. Miksei sitä nyt voi katsoa itse, mitä mieltä on elokuvista, kirjoista tai ihan mistä vaan.
  Usein vaan tyytyy ystävän tai arvostelijan sanaan.
  Vaikuttaa ihan katsottavalta elokuvalta, vaikken olekaan Elton John fani.
  Mahtavaa juhannuksen aikaa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Kirsti. Ihanaa juhannusaikaa ja kesäyön taikaa sinullekin 🧚‍♂️🌺🌼!

   Poista