perjantai 17. toukokuuta 2019

Puisto vain nurin, muuten ei erityistä


Joensuun kaupungintalo ja Vapaudenpuisto 16.5.2019

Olen alkanut laskeutua kesään. Pää tyhjenee suhisten kuin ilmapallo.

Mielessä ei ole yhtään aihetta, mistä kirjoittaa postausta. En halua miettiä maailman murheitakaan, vaikka niissä aihetta olisi vaikka mihin.

Jaan kuitenkin pari kuvaa siitä, miltä näyttää, kun Joensuussa kaadettiin kodikas vanha puisto keskeltä kaupunkia. Kaikki puut kerralla nurin.

Surullinen näky. Saa nähdä, mitä tilalle tulee ...

Yhdessä kavereitten ja tuntemattomien kanssa on ilmestystä kauhisteltu. Kesä tulee Joensuuhun ilman puistoa. Ei mitään varjon paikkaa jäätelön syöntiin. Saa nähdä kuinka selvitään.

Torikin on Joensuussa uusittu ja saanut pintaansa hienon laatoituksen. Oikein on avara ja valoisa, mutta sekin varjoton. Nuoriso on jo löytänyt sieltä paikkansa, kaiuttaa soittovehkeistään musiikkia sellaisella volyymilla, etteivät minun vanhat korvani sitä kestä.

Kesällä tori täyttyy kojuista ja hyörinästä.
Ei meillä silti niin kamalaa ole kuin Turussa, jossa ei ole toria ollenkaan. Liekö turkulaisilla kohta  keskustan talojakaan kun tarpeeksi kauan kaivavat.

Joensuussa on sentään onnistunut toriparkki.

Ja minä lähden metsään nyt.

Aurinko paistaa.

...

Tällaisia mietteitä tänään.
Kiitos kun käväisit,  
tulethan pian uudestaan.
Ja kommentistakin tykkäisin ... 😊

...


8 kommenttia:

 1. "Viisaat istuvat varjossa" -keitä siellä Joensuun teknisessä lautakunnassa päättää -ei ainakaan liian viisaat?? Valoa ja varjoa on ihmisen elossa oltava. Minuakin masentaa syvästi kun oman (pää)kaupunkini Tampereen keskusta on murjottu suorastaan rivoon kuntoon raitiotien teon takia. Ymmärrän tuohtumuksenne joensuulaiset...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman puiden varjoa tullaan tässä puistossa nyt sitten monta vuotta pärjäämään. Eikähän suunnitelmien mukaan sinne enää tulekaan yhtä paljon puita kuin aikaisemmin. Siitä tulee edustuspuisto alkuperäisen suunnitelman mukaan. Henkilökohtaisesti minä itse uskon, että vielä siitä hyvä puisto kehittyy ajan kanssa. Onneksi meillä on ihana jokiranta sentään jo valmis keskustan puolelta ja siellä on kiva istuskella.

   Voimia vaan tamperelaisillekin muutoksiin!

   Kiitos kun kommentoit, AnneliPunneli, ja aurinkoista viikonloppua!

   Poista
 2. Ohhoh. Tyhjältä näyttää.

  Ei puistoja saisi tuolla tavalla tärvellä; tyyliin kerralla matalaksi. Toki ymmärrän, että joskus puustoa on uudistettava ja vanhoja lahoja puita on pakko sieltä väleistä kaataa. Vaikka siitäkin aina mielessäni kyllä nillitän. Mutta että kaikki kerralla!! Aika kumma myös, että asiasta ei ole teitä etukäteen valistettu. Hiljaiseksi varmaan vetää tuollainen yllätys.

  Metsä tuntuukin nyt olevan kaikkien huulilla. Ja mikäs siinä. Metsästä minäkin tykkään. Ja siis ihan virkistysmielessä. Vaikka sanovat, että sieltä sitä selluakin saa, sitä suomalaisten kultaa...

  Ihanaa virkistävää ja rauhoittavaa metsäviikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se outo. Vaikka onhan meitä valistettu: Suunnitelmat ovat olleet jo kaksi vuotta ja ovat edelleen nähtävillä netissäkin Joensuun uutisten sivuilla. Mutta ei me tajuttu, että kaikki puut kaadetaan, kun sanottiin että puita kaadetaan. Vaan nyt siitä tehdään kerralla uusi sitten. Hyvä siitä tulee ...
   Kiitos kommentista, Leena. Virkistävää viikonloppua sinullekin.

   Poista
 3. Täytyy sanoa, että voi itku, näyttää niin rumalta avohakkuu kaupungin keskustassa. Mietin, että miksi. Tuleeko sinne entiseen puistoon jokin hieno moderni rakennus? Hyvää viikonloppua ja metsän rauhaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tule rakennusta, tulee edustuspuisto uusine istutuksineen, jotka jättävät enemmän aukeaa kuin entiset. Ruma on näky siihen asti, se on pelkoni myös.
   Kiitos kommentista, Marja, aurinkoista viikonloppua!

   Poista
 4. Nyt ei kovin kauniilta näytä.
  Koivuja näkyy olevan tuossa yhdessä läjässä. Usein ne ovat keskeltä lahoja ja näin turvallisuusriski. Minusta nuo näyttävät kyllä melko terveiltä.
  Ellei sinne uuteen puistoon tuoda isoja puita, ei siitä heti kovin edustavaa tule, mutta kukas minä olen sanomaan.
  Ihanaa viikonloppua sinulle kaikesta huolimatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uudesta tulee edustuspuisto, joka on avara ja valoisa ja siisti. Saattaa tulla hyväkin, mutta tällä hetkellä sitä on vaikea hahmottaa. Hyvää on se, että Eliel Saarisen upea kaupungintalo pääsee nyt oikeuksiinsa.
   Kiitos kommenteista, ja aurinkoista viikonloppua Kirsti sinullekin.

   Poista