keskiviikko 22. toukokuuta 2019

Osaan jo löysäillä


Kaksi kuukautta työkokeilussa puutarhalla alkaa pian olla ohi, ja olen alkanut miettiä sen tuloksia. Parhaiten ne näkee sitten jälkeenpäin, sillä kokemansa ymmärtää täysin vasta kun siihen saa välimatkaa. Nyt jo kuitenkin huomaan selvästi, että tässä työpestissäni olen oppinut jos en muuta niin löysäämään.

Kukat ovat rauhoittaneet perfektionistimieltäni, joka alituiseen patistaa pätemiseen, osaamiseen, suorittamiseen ja johonkin vaan mukatärkeään. Puutarhalla olen oppinut keskittymään yksinkertaiseen ja rauhalliseen työntekoon, jossa en tiedä mitään enkä pysty edes pyrkimään täydellisyyteen. 

Jos mummon vanha pelargonia on päättänyt kasvaa vinoon, se kasvaa vinoon. Jos neitobegoniakaunokainen tahtoo pudottaa kukkansa juuri kun olen lakaissut lattian, se pudottaa ne. Ja jos ei muuta sotkua, niin turvetta, hiekkaa ja muurahaisia on aina jossakin.

Tänään pelastin uudenguineanliisat tukehtumasta, selvitin elämänlankojen sotkut ja tiivistin yrttirivistöt, keräsin pois kuihtuneet kukat ja siivosin roskat. Kaikki oli järjestyksessä ja kaunista. Sitten tuli asiakas ja valitsi juuri sen yhden sieltä keskeltä riviä ...

Huomenna lakaisen ja järjestän taas. Vaihdan pelargoniat toiselle pöydälle, siirrän lumihiutaleet sivuseinustalle ja tiivistän vaihteeksi yrttirivistöt.

Siellä ne odottavat, kaikessa rauhassa. Ei minun tarvitse etukäteen niitä miettiä.


 ...

Tällaisia mietteitä tänään.
Kiitos kun käväisit,  
tulethan pian uudestaan.
Ja kommentistakin tykkäisin ... 😊

...
  
2 kommenttia:

 1. Joillekin löysääminen on hyväksi. Varmaan sinullekin.
  Sinun työkokeilupäivät kuulostavat joiltakin minun keväisiltä päiviltäni.
  Minun puolestani pitäisi napakoitua. Saan hyvin päivät kulumaan tekemättä yhtään mitään.
  Mukavaa illan jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että tykkään näistä sinun rohkaisevista kommenteistasi, Kirsti 😁. Minä saan omantunnontuskia heti, kun huomaan etten ole saanut aikaan mitään. Onneksi työpäivän jälkeen illalla osaan jo olla vaan. Omatunto ei jaksa narista, kun on riittävän väsynyt.
   Leppoisaa loppuviikkoa sinulle 😊.

   Poista