keskiviikko 29. toukokuuta 2019

Loppuuko viimein Botoxilla leikkiminen?


Kauan se kesti, mutta lopulta Valvira jyrähti: botuliinitoksiinihoitoja saavat antaa vain asianmukaisen koulutuksen saaneet lääkärit, joilla on kokemusta hoitojen antamisesta ja vaadittavien laitteiden käytöstä.

En edes tiennyt, että tätä myrkkyä on saanut tähän asti pistää kuka vaan. Minulle ei ole tullut tarvetta antaa kasvojani kenenkään piikittää. Sen sijaan olen tehnyt psyykkistä työtä eli opetellut pitämään vanhenevasta ilmeestäni. Mikä ei ole mahdoton tehtävä ollenkaan, vaikka niin sitä vielä viisikymppisenä luuli.

Omien ryppyjensä rakastaminen käy päivä päivältä helpommaksi, vaikka muu maailma ei vanhoista naamoista tykkääkään. Alan pikku hiljaa olla jo ylpeä rypyistäni.

Vanheneminen on ylpeyden eikä säälin aihe. Mikä siinä on niin pahaa, että se pitää piilottaa? Pelko siitä, että ryppyisellä naamalla menettää viehättävyytensä ja sen myötä ihailun, rakkauden, seksin? Kaiken uskottavuutensa?

No, se on totta, että uskottavuus voi mennä, mutta se, että vanhuutta ei meillä arvosteta, ei parane sillä, että yritämme epätoivoisesti näyttää nuorilta. Päinvastoin.

Siksi minä toivon, että Valviran tiukka linja nyt herättäisi naiset miettimään toisenkin kerran ennen piikille menoa. Miettimisaikaa nimittäin tulee mukavasti lisää, kun piikin saaminen vaatii enemmän vaivaa kuin ennen, sillä mikä tahansa naapurissa sijaitseva kauneushoitola tai kosmetologin vastaanotto ei enää ole pistoksiin oikeutettu terveydenhuollon yksikkö.

Minä muokkaan vain kuviani ... ihan vähän vaan 😁.
Nyt jos Botoxia ryppyihinsä välttämättä tahtoo, on saatava lääkemääräys lääkäriltä, joka myös itse myrkyn pistää tai siirtää tehtävän välittömässä valvonnassaan olevalle laillistetulle terveydenhuollon ammattihenkilölle (sairaanhoitajalle, terveydenhoitajalle tai kätilölle), joka on lisäksi suorittanut botuliinitoksiinin pistämisen koulutuksen.

Ja niin. Mutta. Kohta on tietysti yksityisillä terveysasemilla omat kauneussalonkinsa lääkäreiden vastaanoton yhteydessä ... Vai joko niitä on?

Kysyntä lisää tarjontaa, niinhän siinä käy. Mutta on se minusta sääli, että naiset kärsivät turhaan.

Kauneus ei ole rypyistä kiinni, eikä vanheneminen ole häpeä.

 ...

Tällaisia mietteitä tänään.
Kiitos kun käväisit,  
tulethan pian uudestaan.
Ja kommentistakin tykkäisin ... 😊

...

4 kommenttia:

 1. Ei se mitään jos naama menee rusinaksi, kunhan ei aivot - toivottavasti :) Sinähän olet kaunis ikäisesi nainen, ei mitään tarvetta botoxille. Mukavaa helatorstaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivoista on syytä pitää huoli, se on totta. Mutta mistä tarve ryppyjen siloitteluun Botox-myrkyn avulla todella johtuu? Ei varmaankaan vanhenemisen rumuudesta? Ei kai? Eihän?
   Kiitos kommentista ja kehuista, Riitta. Mukavaa helatorstaita sinullekin.

   Poista
 2. Minä komppaan riitta k:ta. Olet vielä hehkeä leidi. Minusta jokainen nainen saa tehdä mitä tahtoo kasvoilleen tai vartalolleen. Ei tiedä vaikka itsekin jotakin tekisin kasvoilleni, mutta ei vielä ainakaan kymmeneen vuoteen. Botoxia en ottaisi, koska se jähmettää ilmeen. Ehkä jotakin muuta täyteainetta. Minä en osaa käsitellä kuvaa muutoin, kun lisäämällä kirkkautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aiheellinen muistutus, Marja, ei ole minun asiani päättää toisten naisten puolesta, mitä saa ja mitä ei saa omalle keholleen tehdä. Mutta itse haluan ja aion olla esimerkkinä siitä, että mitään ei tarvitse tehdä. Paitsi tietty huulipunaa huuliin :D. ... No, ei todella sitäkään.

   Vaatteilla ja väreillä ja hiuksilla voi ilman pysyvää jälkeä ja riskiä helposti vaihtaa ulkonäköään mielialojensa mukaan.

   Kuvan käsittely on helppoa, jos on sellainen puhelin, jossa on kaikki konstit. Kasvoja voi siloittaa täysin sileiksi, voi kaventaa poskia ja häivyttää mustia silmänalusia. Hassua puuhaa. Eikä sekään ole millään tavalla välttämätöntä. Vanhuus on kaunista sinällään.

   Leppeää helatorstain iltaa!

   Poista