maanantai 22. huhtikuuta 2019

Talven viimeiset rippeet

Höytiäisen ranta Kontioniemessä.

Kohta on tämäkin talvi muisto vain - myös täällä pohjoisessa Pohjois-Karjalassa. Vaikka ei näistä pääsiäiskuvista sitä vielä huomaa.

Kauan kestää kevään tulo meillä. Tiet ovat sulat ja kuivat, mutta lunta on metsät täynnä ja jäät järvissä vielä pitkään. Pilkkijöitäkin bongasin toissa päivänä. Vähän jo hurjalta näytti, mutta aina niitä uhkarohkeita viimeisille jäille ilmaantuu.

Veneet talviunillaan Kontioniemessä.
Ulkoilun kannalta on hyvä, että enää ei tarvitse piikkipohjia kenkiin, mutta hengityssuojainta olen harkinnut. Niin paljon on hiekoituspölyä ilmassa, että parempi kun ei kaupunkialueella vähään aikaan liiku ollenkaan. Mutta kesäkuuhun mennessä toivottavasti on suurin osa hiekoista kaduilta lakaistu, ja loput peittää kesä.

Pielisen rantaa Ahvenisella.

Raikkaita ulkoilualueita on sitä ennen etsittävä kauempaa metsistä ja järvien rannoilta ja ajettava maaseudun rauhaan. Ei meillä onneksi maalle pitkä matka ole. Tuosta se alkaa ihan kymmenen kilometrin päästä. Ja sitä riittää.

Pielisen rantakivet Ahvenisella. Niiden suojassa oli lämmintä syödä eväät.

Pääsiäisenä oli aikaa ajella pois kaupungin pölyistä, ja niiltä retkiltä muistoina postaan nämä kuvat. 

Pielisellä on vielä jääpeite, mutta ei sinne ole enää menemistä. Se on varma kevään merkki.

Aurinkoista, lämmintä, ihanaa kevättä kaikille!


...


Tällaisia mietteitä tänään.
Kiitos kun käväisit,  
tulethan pian uudestaan.
Ja kommentistakin tykkäisin ... 😊

...

6 kommenttia:

 1. Hei. Niin se kevät keikuttelee vähitellen lähemmäksi. Pääsiäisen kunniaksi vesikin pulputtaa keskellä järveä vapaana. Joka vuosi se tuntuu yhtä kivalta. Kristiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se vaan on aina yhtä suuri ihme ja ihanuus tämä kevään tulo 🤗. Lämmintä viikkoa sinulle, Kristiina, kiitos kun piipahdit kommentoimassa

   Poista
 2. Täälläkin vielä lunta ja jäät vesissä. Mutta silti sinivuokot jo kukkii. Narsissit aukaisivat kukkansa ensimmäisen pääsiäispäivän kunniaksi. Hyvää toista pääsiäispäivää sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinivuokot ovat minun lempikukkiani, mutta täällä Pohjois-Karjalassa niitä ei näe kuin yksittäin ja harvoin. Lapsuuden Imatralla niitä sain ihailla 😍. Hyvää pääsiäisen lopetusta sinulle ja mukavaa viikkoa, Marja. Kiva että käväisit kommentoimassa.

   Poista
 3. Kaunista on, vaikka lunta en kaipaa. Meidän pihalta ovat lumet lähteneet. Jos ensi viikon sääennuste toteutuu ehkä saadaan ruoho jo vihertymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain minullekin lumi ja jää jo riittää. Pitkään olen niiden sulamista jo odottanut. Onneksi tiet ovat sulat sentään 😁. Kateeksi käy etelän kevät. Kiitos kun käväisit kommentoimassa, Riitta, ja aurinkoista viikkoa sinne.

   Poista