keskiviikko 10. huhtikuuta 2019

Sunshine Blogger AwardSain haasteen, johon en voi olla vastaamatta. Tai taitaa olla kyseessä paremminkin kannustuspalkinto, joten kiitos paljon Kirstille, joka minua Mummon kirja -blogissaan näin yllättäen muisti.

Blogia ei kirjoiteta vain itseä varten, ja siksi on aina innostavaa, jos saa lukijoilta kannustavaa palautetta. Niinpä ilomielin vastaan minäkin nyt Sunshine Blogger Awardiin kuuluviin kysymyksiin. Jottei olisi liian kuivaa tekstiä, laitan väliin kukkaisten kuvia työkokeilupaikaltani.


 1. Mikä on blogisi tarina ja kuinka se alkoi?

Hattaroita-blogi sai alkunsa 24.7.2018, kun kyllästyin aiempaan bloggaustyyliini kirjoittaa asiaa. Ensimmäinen Hattaroita-postaus Pedanttisuus tappaa kertoo syntyhistoriasta olennaisen: Olen ihan helkkarin mahdottoman pedantti ihminen, ja se vie minulta hermot. Siksi tämä blogi. EI KÄSITTELE TIETOA. Hattaroita-blogi on pelkkää mututuntumaa. Kevyttä höytyvää. 

 - Mutta tarkka lukija huomaa, että tuo tavoite ei täysin ole toteutunut, sillä joitakin tiedonmurusia postauksiin näyttää vähän väliä tipahtelevan. 

 

2. Mitä intohimo tarkoittaa sinulle?

Tämä kysymys on vaikea, sillä minun intohimoni ovat laimeaa sorttia. Mutta, jos en pääse kirjoittamaan - edes jotain hattaraa - tunnen vieroitusoireita. Onko se intohimoa?

 3. Mitä teet rentoutuaksesi?

Kävelen tai pyöräilen pitkän lenkin tai katson hyvän dokumentin.

4. Viimeisin matkasi? 

Juuri nyt olen muutaman päivän matkalla Turussa, jonne tulin junalla. En harrasta matkustamista sanan tavanomaisessa merkityksessä.  
  
5. Matkustatko yleensä yksin vai ryhmässä?   
Kun lähden liikkeelle, teen sen yleensä yksin.

6. Unelmakohde, jonne olet aina halunnut matkustaa? 

Minulla ei ole matkustusunelmia. Matkustaminen tuntuu minusta jo ajatuksena työläältä puuhalta, joten mieluummin lueskelen niistä toisten juttuja. Olen kuitenkin aikonut laajentaa liikkuma-alaani myös Suomen rajojen ulkopuolelle sen verran, minkä junalla pääsee. Joskus.


7. Mikä on viimeisin kirja, jonka olet lukenut?  

Nyt juuri luen Elizabeth Stroutin kirjaa Nimeni on Lucy Barton. Tätä ennen luin Pajtim Statovcin Kissani Jugoslavian, mutta hänen toinen kirjansa Tiranan sydän on kesken. Hyviä kirjavinkkejä saan Riitalta Kirja vieköön -blogista.

8. Mikä on lempi kirjallisuuslajisi?   

Kaunokirjallisuus, novellit ja romaanit, ei kuitenkaan romantiikka eikä dekkarit, ja etusijalla kotimaiset mielenkiintoiset uudet, mutta myös kaikki uusin hyvä käännösproosa innostaa. Runoihin en ole toistaiseksi tuntenut suurta vetoa.
 
9. Mitä tykkäät jakaa sosiaalisessa mediassa?
 Jaan blogipostauksiani sekä satunnaisesti valokuvia ympäristöstä tai touhuistani. 

 

10. Mikä on suhteesi asuinpaikkaasi? 

Ristiriitainen. Kun asetun hetkeksi aloilleni, olen viimeistään parin vuoden päästä haluamassa muutosta. Usein se tarkoittaa asuinpaikan vaihtoa. Tällä hetkellä asun nuoruusseikkailujeni maisemassa, johon liittyy paljon tunteita. 

 

11. Mitä haluaisit edistää maailmassa?

Rauhaa, yhteistä hyvinvointia ja yhteenkuuluvuudentunnetta.
 

 ...

Tuossa siis vastaukseni, jotka kirjoitin mahdollisimman lyhyesti mutta rehellisesti. Niiden pohtimiseen oli mielenkiintoista paneutua, kiitos vielä kerran Kirstille haasteesta.

Jatkan haastetta eteenpäin ja annan Sunshine Blogger Awardin ahkerasti postaaville, piristystä ja iloa päiviini tuoville bloggareille Kristiinalle Koti metsänreunassa -blogiin sekä Marjalle Marja 50+ eloa ja oloa -blogiin.


  ...


Tällaisia mietteitä tänään.
Kiitos kun käväisit,  
tulethan pian uudestaan.
Ja kommentistakin tykkäisin ... 😊

...

 

 

 

 

 

 


10 kommenttia:

 1. Ensinnäkin kiitos kauniista kukkaiskuvista, niitä on aina ilo katsella ja vielä kun tietää että sinä saat noiden ihanuuksien äärellä olla päivät pääksytysten!
  Haasteet ovat aina kivoja, varsinkin kun niihin laittaa jotain sellaista itsestään mitä aikaisemmin ei ole blogiin kirjoittanut. Oikeastaan mitään yllätyksellistä en nyt huomannut, koska olen jo jonkun aikaa blogiasi seurannut ja jollain lailla luulen tuntevani sinut, olethan blogipostauksissasi käsitellyt hyvin monenlaisia asioita, itsestäsikin melko avoimesti. Kiitos sinulle rohkeudestasi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, Tuulikki. Ja kiitos kannustavasta palautteesta.
   Mukavaa iltaa sinulle sinne kukkien pariin!

   Poista
 2. Kiitos Eeva haasteesta. Vastaan siihen olosuhteet huomioon ottaen vähän myöhemmin. Tai melko pian. Naisen mieli voi olla ailahtelevainen. Oli kiva lukea vastauksiasi. Ensimmäinen vastaus oli viisas. Hoidat pedanttisuuden pois tällä Hattaroita-blogillasi. Olet rohkea, kun olet päättänyt kirjoittaa ei-asiaa. Hyvinkin terapeuttinen prosessi. Lopputulos on mielestäni huikean hyvä. Valoa päivääsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja oivallisesta kannustuksesta, Marja. Jään odottamaan haasteen vastaustasi.
   Hyvää illanjatkoa!

   Poista
 3. Hei Eeva. Kiitos paljon kivasta haasteesta : ) Käyn siihen käsiksi jo tänään. Jotkin kysymykset vaativat hieman pohtimista, mutta eiköhän niistäkin kunnialla selviä. Kristiina P.S. Pedanttisuutesi alta sinusta on kuoriutunut monia, monia muitakin piirteitä, joten älä enää ole huolestunut : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja kannustuksesta, Kristiina. Hienoa kuulla, että löydät jutuistani piirteitäni... Mitähän ne lienevätkään 😁.
   Hyvää illanjatkoa ja mielenkiintoista haasteeseen vastaamisprojektia sinulle.

   Poista
 4. Kiitos Eeva, kun otit haasteen vastaan. Oli kiva lukea vastauksiasi ja katsoa kuvia. Minusta tuntuu, että olet paljon muutakin kuin pedantti :)
  Hyvää illanjatkoa. Meillä paistaa aurinko :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kysymyksiä oli mielenkiintoista miettiä, eikä niitä onneksi ollut paljon. Tämä oli kiva tehtävä, olen iloinen, että annoit sen minulle.
   Hyvää iltaa sinullekin, Kirsti, nyt nautitaan auringosta!

   Poista
 5. Moikka. Tehtävä suoritettu. Kiva tehtävä olikin : ) Kristiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno homma, Kristiina, käyn lukemassa "tulokset" :D.
   Mukavaa illanjatkoa ja aurinkoista huomista!

   Poista