keskiviikko 17. huhtikuuta 2019

Puutarhalla kaikki on selvää

Suloiset pikkuiset.

Heräsin tänään neljältä eli kaksi tuntia liian aikaisin ja ensi töikseni keitin tietenkin kahvia. Sitä odotellessa otin särkylääkkeen niskakipuun ja istuin tietokoneen ääreen lukemaan aamun uutiset.

Kolmatta mukillista siinä kahvia juodessani ja tunnin nettiä selattuani tuli sitten mieleen, että tällainen ei ole terveellistä. Niskahan minulla on aina jumissa niin totaalisesti, että se tuskin tulee enää ikinä kuntoon. Mutta huonosti nukkuminen ja koneen ääresssä kyhjöttäminen tekevät ruumiinkunnolleni muutakin hallaa. Ajattelin, että olisi varmasti monta muuta järkevämpää tapaa aloittaa päivänsä ja viettää joutoaikansa kuin istua koneella kahvikuppi seurana. Olisi monta monta monta muuta tapaa ... heti keksin vaikka kuinka monta.

Mutta en saa itseäni tekemään niitä terveellisiä juttuja. Melkein alkoi ahdistaa se, että ei huvita, kun järki sanoo, että pitäisi oppia huvittamaan.

Niin minä sitten aloin kirjoittaa tätä postausta ja pohtia tätä kinkkistä probleemaa. Olenko minä minä, jos heti aamusta vetäisen kuntojumpan tai retkotan joogamatolla raajat rentoina? Olenko minä minä, jos en lue uutisia enkä kirjoita?

En ehtinyt tätä ongelmaa aamulla ratkaista, eihän se ole ratkennut ennenkään. Se on ongelma, jolle ei ratkaisua näy. Mutta sain lisää pohdittavaa, kun töiden jälkeen huomasin, että töissä olin unohtanut koko asian. 

Merkityksellistä ja rentoa puuhaa.

Miten siellä, puutarhalla, kaikki on niin kirkasta ja selvää?

Puutarhalla minulla ei ole mitään olemisen, tekemisen tai terveyden ongelmaa, ei ristiriitaa olemassakaan. Puutarhalla koko olemassaoloni sisältö ja merkitys tiivistyy pikkuriikkisiin kukkataimiin. Ja samalla saa ruumis liikuntaa ja mieli rauhaa.

Ain ilolla työtäin teen ...

Miten se voi olla niin yksinkertaista?

Mutta nyt se on tässä taas nenän edessä. Se ongelma ja tämä kone.

  ...


Tällaisia mietteitä tänään.
Kiitos kun käväisit,  
tulethan pian uudestaan.
Ja kommentistakin tykkäisin ... 😊

...

 

4 kommenttia:

 1. Minulle käy noin kotonakin kasvien parissa. Tänäänkään en meinannut malttaa olla sisällä lainkaan.
  Kiinalaiset vai olivatko ne sittenkin japanilaiset ovat sanoneet, ettei mikään ole niin tärkeää kuin puutarhan hoito, eikä sekään ole kovin tärkeää :)
  Hyvää pääsiäisviikkoa Eeva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just niin. Puutarhassa nauttii elämästä. Minulla hienoa myös se, että en ole vastuussa 😊.
   Hyvää pääsiäisen aikaa sinullekin, Kirsti. Kiitos kommentista.

   Poista
 2. Kyllä puutarhailu pitää sielun ja ruumiin kunnossa,nimimerkillä kokemusta on. Kasvien kanssa puuhailu on ollut hyvin terapeuttista vaikeissa elämän vaiheissa itselläni ja toivon että sinäkin pääset syvemmälle tuohon puutarhailuun. Oikein mukavaa Pääsiäisen aikaa sinulle :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa on vanha viisaus, vain puutarhanhoito on tärkeää 😊.
   Se tekee hyvää mielelle sekä ruumiille. Vaikka on näin äkkiseltään tainnut saada ruumis liikaa hyvää 😁.
   Hyvää pääsiäistä, Pihakeiju, mukavaa että käväisit kommentoimassa.

   Poista