torstai 18. huhtikuuta 2019

Päästiin vihdoin pääsiäiseen


Pitkälle ehti kevään eteneminen, ennen kuin tänä vuonna päästiin viettämään pääsiäistä. Pääsiäisen paikkahan vaihtelee miten sattuu, sillä sen ajankohta riippuu kuun vaiheista, kevätpäiväntasauksesta ja sunnuntaipäivistä. Näin: Pääsiäispäivä on ensimmäinen sunnuntai kevätpäiväntasauksen (21.3.) jälkeisen ensimmäisen täysikuun jälkeen.

Minulla menee pää sekaisin tuosta määrittelystä, mutta onneksi minun ei tarvitse sitä miettiä. Pääsiäinen löytyy kalenterista, jossain se on siellä 22. maaliskuuta – 25. huhtikuuta välillä.

Se vain vähän harmittaa, että pääsiäisviikolla syntyneen tyttäreni syntymäpäivä harvoin sattuu pääsiäiseksi. Minulle pääsiäinen on kevään iloinen pitkä vapaa, jota en erityisesti juhli, jos se ei satu tyttären synttärien kanssa samaan aikaan. Ja tänä vuonna ei satu.

Mutta nyt kun sää on mitä mahtavin, vietän tämän vuoden pääsiäisen ulkoilemalla. Aurinkoinen armas on kutsunut minut ja mieheni järvenrantapiknikille, jonne saamme seuraksi erään ystävänkin. Se on melkein jo juhlaa!

Pääsiäispyhien jälkeen on kiva palata taas työn ääreen, jolla näyttää olevan minulle suurempi merkitys kuin olin kuvitellutkaan. Olen huomannut, että on se vaan niin, että pyhäkin on pyhempi, kun välillä on arki.

Suloisen pirtsakan aurinkoista pääsiäistä teillekin, lukijat!
Muistakaa kohtuus suklaamunien ja mämmin kanssa 😜.

...


Tällaisia mietteitä tänään.
Kiitos kun käväisit,  
tulethan pian uudestaan.
Ja kommentistakin tykkäisin ... 😊

...

4 kommenttia:

 1. Tuo on niin totta, että pyhä on pyhä vain, jos välissä on arki.
  Leppoisaa pääsiäistä teille ja ihanaa piknikkiä. Se kuulostaa mahtavalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti. Ihanaa pääsiäisaikaa sinulle ja perheellesi.

   Poista
 2. Pääsiäisen määritelmä panee minunkin pään pyörälle. Muistan aina vain, että se täysikuu maaliskuun loppupuolen ja huhtikuun alkupuolen välissä. Mutta tämä pääsiäinen ei mahdu tuohon määritelmään. Mutta hui, hai. Pääsiäinen on nyt. Lankalauantai välissä ennen varsinaisia juhlapyhiä. Minä olen ollut silloin tällöin ortodoksisessa pääsiäisyön jumalanpalveluksessa. Koristeellista, mystistä, kaunista. Nyt sitten täällä karussa sairaalassa, jossa yksi ämmä huolehtii omasta viihtymyksestään ja toisten kärsimyksestä. Leppoisat pyhät sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsiäistä voi viettää monella tavalla, sairaalassakin niin kuin sinä nyt, Marja. Toivottavasti siellä on karuudesta huolimatta jotain mukavaa, pääsiäisherkkuja edes. Kirkonmenot ovat ortodokseilla upeita, mutta myös luterilaisella puolella on pääsiäisenä juhlava meno .. Jos näin arkisesti sitä voi nimittää.
   Rauhallista ja hyvää oloa sinulle sinne hoitolaan ja hyvää pääsiäistä!

   Poista