keskiviikko 3. huhtikuuta 2019

Nuorten seksitön tulevaisuus? Vai sittenkin rakkauden?


Tuore amerikkalaistutkimus kertoo, että nuorten aikuisten innostus seksin harrastamiseen on huomattavasti vähäisempää kuin aiemmin. Toinen uutinen parin vuoden takaa kertoo, että seksuaalinen halukkuus on vähenemään päin myös Pohjoismaissa. Esimerkiksi suomalaisista naisista noin puolet ja miehistä kolmasosa kokee seksuaalista haluttomuutta.

En tiedä, mikä olisi oikea seksin määrä, mutta ihmeelliseltä tällaiset uutiset tuntuvat verrattuna siihen, miten paljon seksistä nykyisin puhutaan, miten paljon sitä meille joka tuutista tarjotaan ja miten paljon etenkin juuri nuoret tekevät töitä ulkonaisen seksikkyytensä eteen.

Eikä nuoria kuulemma kiinnosta vakiintunut parisuhdekaan. Vielä minun nuoruudessani (niin, siitä on ikuisuus, tiedän) en muista kenenkään kavereistani edes miettineen sinkuksi jäämisen vaihtoehtoa. Vakituinen kumppani piti olla, ja useimmat halusivat lapsiakin heti kuin mahdollista.

Muutos on tapahtunut niin nopeasti, että minun on sitä vaikea käsittää.


Toisaalta en hämmästy, että parisuhde ei nuoria kiinnosta, kun kumppanin etsiminen on tehty  niin vaativaksi - vaikka olevinaan helpoksi ... Minä en ainakaan osaisi mainostaa itseäni netissä niin että kelpaisin kenellekään. Jo kuva ensinnäkin. Ja kaikki liirumilaarumi, mitä itsestä pitäisi edustavasti kertoa ... huh. Päälle päätteeksi pitäisi vielä mennä ventovieraan kanssa treffeille itseään esittelemään.

No, minä olen vanha, ja nettideittailu on nykyaikaa, jonka nuoret osaavat luonnostaan. Monet löytävät netistä hyvän kumppanin, ei se nyt aivan hullua ole.

Vaan kuuluvat monet nuoret ja rohkeat sinkkukonkaritkin alkaneen jo kyllästyä jatkuvaan tinderöintiin, kukasta kukkaan hyppimiseen, ghostaamiseen (tylysti katoaminen) ja penkittämiseen (varalla pitäminen) ja mitä kaikkea he näillä loputtomilla deitti- ja seksimarkkinoilla puuhaavatkaan.

Jopa niin, että tälle vuodelle ennustetaan netin deittisovellusten hyytymistä ja povataan myös sellaisen inhimillisen ilmiön kuin rakkauden tulevan uudelleen muotiin. Mikä minusta kuulostaa oikein hyvältä.

Mielenkiinnolla seuraan kuinka tässä käy. Mikä on nuorison tulevaisuus, seksitön sinkkuus vai pysyvä rakkaus? Toiveikkaasti veikkaan jälkimmäistä.


...

Tällaisia mietteitä tänään.
Kiitos kun vierailit blogissani,  
tulethan pian uudestaan.
Ja kommentistakin tykkäisin ... 😊

...

6 kommenttia:

 1. Voiskohan olla niin,että kun tuota seksiä ppukkaa joka tuutista niin siihen turtuu ja menettää sen "kielletyn hedelmän" maun.Tiedän yhden päälle kolmikymppisen nuoren miehen joka sanoi että seksi on ihan yliarvostettua, kyllä taitaa näin olla. Rakkautta enemmän ja seksiä vähemmän,näin karrikoidusti. Mukavaa päivänjatkoa Eeva :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, Pihakeiju. Mukavaa kun komppaat näin arassa aiheessa. Seksi on yliarvostettua ja rakkaus unohdettu siinä sivussa kokonaan - se kun vaatii enemmän aikaa 😁. Katsotaan nyt, miten muoti muuttuu ... Kohta voi olla lasten saaminenkin taas in?
   Hyvää päivänjatkoa sinulle ja aurinkoista mieltä.

   Poista
 2. Onpas merkillisiä uutisia. Yllätyksenä tuli minulle tuo seksuaalinen haluttomuus. Että puolet naisista. Huh! Minulla itsellä on 18- ja 20-vuotiaat tyttäret, joista kumpikaan (tietääkseni) ei seurustele. Seuraan kiinnostuneena, mitä tulevaisuudessa heidän miesrintamalle (voi tietty olla myös nais) kuuluu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, me vanhat vähän ihmetellään, mihin tämä maailma menee :)
   Vaikka takuulla suunta muuttuu, kunhan nyt näistä digivempaimista ja -peleistä ja sometuksista ja nettideittailuista tulee niin arkipäivää, etteivät ne enää voita toisen ihmisen kosketusta ja läheisyyttä.
   Kiitos kommentista, Marja, ja mukavaa torstai-iltaa!

   Poista
 3. En osaa ottaa kantaa seksuaaliseen haluttomuuteen, mutta minusta deittipalvelut on hyvä juttu. Potentiaalista kumppania olisi ihan mahdoton löytää ilman. Poikani löysi vaimonsa jostakin nuorten pulinaboxista, ennen varsinaista nettiaikaa, yli 20 vuotta sitten. Mieheni tytär - eronnut ja sinkkuna jo vuosia - deittailee innolla tinderimiehiään. Nyt on taas kuulemma se oikea ja se ihana löytynyt :)

  Sinkuksi jättäytymistä tarkoituksella ei meidän aikana juuri kukaan pohtinut. Naimisiin ja pari lasta aika pian oli se yleinen tie, myös omani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On deittipalveluissa hyvät puolensa, minäkin tiedän monia pareja, jotka ovat löytäneet siellä toisensa onnellisesti. Sitten on se toinen puoli asiaa, missä monet kärsivät ja turhautuvat kun etsitään sitä täydellistä tai pelkkää hupia vaan. Ei haluta sitoutua kun on kivempi deittailla. Ihmettelen kyllä miksei baareista, harrastuksista, opiskelukavereista tai tuttavien joukosta löydy kumppania ... Mutta minä kuulunkin menneeseen aikaan.
   Mukavaa että kommentoit, Riitta, hyvää illanjatkoa.

   Poista