keskiviikko 24. huhtikuuta 2019

Karkkihimo ja itsepetkutus

Rauhoitan omantunnon syömällä väliin yhden mandariinin.

Onkohan niin, että vanhetessa alkaa tehdä enemmän mieli makeaa kuin nuorena? Vai johtuuko nykyinen jokailtainen Daim- ja Kismet -himoni vain tottumuksesta?

Olen aina yrittänyt hallita herkuttelua ja välttää painonnousua, mutta aika ajoin tulee kausia, jolloin en pysty pitämään itseäni kurissa.

Jos totta puhun, en enää nykyisin pysty erottamaan näitä kausia toisistaan, sillä niin säännöllisesti annan periksi kiusauksille.

Olen pysynyt normaalipainoisena, koska en leivo enkä osta kaupasta kahvileipää, edes keksejä ei ole kaapissa "vierasvaralle". Karkkia en osta varastoon myöskään, sillä kaikki menee heti kun alkuun pääsen. Mutta nyt huomaan sortuneeni uudenlaiseen itsepetkutukseen.

Käytän hyväkseni mieheni makeanhimoa.

Mies on perso makealle, eikä hänelle tarvitse kuin vihjaista, niin hän on jo matkalla kauppaan hakemaan jotain hyvää. Juuri äsken, tätä postausta aloittaessani, hän lähti minun pyynnöstäni hakemaan Daimit molemmille.

Nyt ne odottavat tuossa nenäni edessä, bonuksena vielä punainen Royal-patukka. Näin käy joka ilta. Tästä on tullut perinne.

Tietenkin voisin jättää Daimini syömättä, ajattelen, eli järkeni puhuu. Mutta mieliteko vakuuttaa, että ei se tässä iässä enää haittaa, jos vähän herkuttelee. Mitä sillä on väliä, jos paino nousee, pitäähän elämässä olla mielihyvää. Minähän olen sitä paitsi ruumiillisen työntekijäkin ja kulutan taas ylimääräisen huomenna pois.

Miten hullua halun ja järjen taistelua. Miksen vain yksinkertaisesti jätä herkkua väliin, kun en sitä oikeasti tarvitse? 

En tiedä.

Ja tiedän kuitenkin.

Siinä se ongelman ydin on.

Mietin sitä kohta, tuossa Daimia rouskutellessa. Ehkä tähän ristiriitaan joku ratkaisu löytyy.


 ...
Tällaisia mietteitä tänään.
Kiitos kun käväisit,  
tulethan pian uudestaan.
Ja kommentistakin tykkäisin ... 😊

...


6 kommenttia:

 1. Meiltä on onneksi 10 kilometrin matka kaupoille, joten ihan joka mielitekoon ei sinne tule lähdettyä. Sitten kun kauppaan on asiaa, ei ole mitään mielitekoja, joten herkkuja ei tule ostettuakaan.
  Mutta muissa asioissa osaan pettää itseäni. Esimerkiksi kirja on luettava loppuun, vaikka hommat huutavat tekijäänsä, koska joku toinen voi haluta lukea saman kirjan jne.
  Varmaan keksit ratkaisun ristiriitaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa oikein uskottavalta tuollainen selitys lukemisen ensisijaisuuden perusteluna. Karkkeihin tuo ei oikein sovi :D.
   Mutta kyllä minä ratkaisun keksin, ihan on jo mielenpäällä ...
   Kiitos kommentista, Kirsti. Lempeää torstaita!

   Poista
 2. Hei. Tiedän tunteen ☺ Mikä ihanuus onkaan vetäistä poskeen jotain supermakoisaa. Joskus ennen gluteenitonta kautta kaadoin tuskissani kitaani leipomista odottaneet nonparellivarastot �� Kristiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Makeanhimo keinot keksii! Siksi on edes pieni hidaste se, että kotona ei ole valmiina mitään :D.
   Kiitos kommentista, Kristiina. Mukavaa puuhapäivää sinulle!

   Poista
 3. Meilläkin mies on herkkä makealle. Onneksi sinun miehesi on sitä sorttia, joka ei hamstraa ja varastoi valtavia määriä. Kuten minun mies. Jos joskus makeanhimo yllättää, sille ei ole mitään rajoja. Minä olen erikoistunut viinikumeihin ja salmiakkiin. Suklaasta en juuri välitä. Joka tapauksessa seurauksena on meillä ähky. Vaivoin pääsee sohvalta ylös lukemista hakemaan. Sinä teet nyt ruumiillista työtä, joten eiköhän kalorit siinä kulu.Mukavaa huomista työpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kyllä minunkin mieheni hamstraisi, jos minä en pitäisi sille rajoja :D. Minun on pakko, sillä en itsekään voi vastustaa kiusausta, jos kaapista jotain löytyy. Karkkiähky on ällöttävä olotila, minulta se vie yöunetkin, ja siksikin yritän sitä välttää. Mutta totta se, että juuri nyt kulutus on minulla hyvä tuolla puutarhalla. Vaan kun sielläkin on herkkuja kahvio pullollaan, talo tarjoo suklaat ja keksit! Oi voi.
   Kiitos kommentista, Marja. Viikonloppu lähestyy, ja silloin taas vähän herkutellaan ... Mukavaa viikonlopun alkua!

   Poista