maanantai 8. huhtikuuta 2019

Junassa Turkuun

Joensuun asemalla, lähtö klo 12.13.
VR:n matkalippujen ostaminen on jonkin verran mutkikasta, etenkin hinnoittelultaan, mutta kun ryhtyy ajoissa puuhaan, lipun saa halvalla. Lippu ostetaan verkosta ja sen saa sekä sähköpostiin että tekstiviestiin, joista konduktööri sen sitten junassa tarkistaa. (Aivan oikein: kaukojunissa on vielä oikea konduktööri.)

Ostin lipun kuukausi sitten ja nyt istun onnellisesti junassa, suuntana Turku. Lähdettiin Joensuusta puoleltapäivin ja yllätyin, kun en ollutkaan ainoa matkustaja, sillä olin luullut, ettei keskellä päivää kukaan muu liiku. Töissähän ihmiset ovat. Paitsi siis minä, jolla on heti viime viikolla alkaneessa työkokeilupestissä viikko lomaa. Mutta meitä on siis muitakin. Juna on ihan täynnä.

Pohjois-Karjala taakse jää.

Huomaan että näin äkkiseltään ihmisten hälinä aluksi häiritsee, mutta siihen kun tottuu, siitä tulee  melkeinpä kodikasta taustahälyä. Näppäinten näpytystä kuuluu muualtakin kuin omalta koneeltani. Edessä istuva rouva höpisee jonninjoutavia puhelimessa aikansa kuluksi ja ihmisiä tulee ja menee pitkin käytäviä. Mutta enemmän jos tätä aion harrastaa, ostan korvatulpat ...

Paljon hauskempaa tämä kuitenkin on kuin omalla autolla matkustaminen. Junassa voi matkustaa ilman huolta liikenteestä ja samalla tehdä melkein mitä vaan. Junassa on mukavat istuimet, junassa on ilmainen nettiyhteys, junassa on ravintola ja vessoja vaikka kuinka monta.

Etelä-Karjalan peltoja.
Ulkona sataa vettä ja minä istun mukavasti lämpimässä ja naputtelen postauksia vaan. Kaiken lisäksi melkein ilmaiseksi. Kuukausi etukäteen ostettu lippu Joensuusta Turkuun ja takaisin maksoi ainoastaan viisikymppiä, mikä ei ole hinta eikä mikään, jos sitä vertaa mihin tahansa muuhun matkustusmuotoon. Ja tämä vaivattomuus!

Iki-ihana Imatra ja Vuoksi vilahtivat ohi myös.

Olen lukenut kirjaa, katselllut maisemia ja äsken kävin kahvillakin. Ja nyt teen loppuun tämän postauksen.

Pieni lounaspala, noin yksitoista euroa. Vesipullo kannattaa kantaa kotoa ...


Tässä Turun reissun alkajaisiksi muutamia kuvia junasta ja junan ikkunoista ohi kiitävistä maisemista. Sateista ja harmaata on, mutta loppu viikosta paistaa aurinko, niin luvattiin.

Nyt ohitimme juuri Kouvolan ... ja siitä ei ole enää pitkä matka Pasilaan, jossa minä vaihdan junaa. Lisää kuvia Turusta sitten.


...

Tällaista tohinaa tänään.
Kiitos kun vierailit blogissani,  
tulethan pian uudestaan.
Ja kommentistakin tykkäisin ... 😊

...

2 kommenttia:

 1. Junalla on mukavaa ja edullista matkustaa. Kun ne vielä kulkisivat aikataulun mukaan. Mutta juuri silloin, kun ei pitäisi, ne myöhästyvät.
  Tykkään lukea blogiasi ja siksi annoinkin sinulle Sunshine Blogger Awardin :)
  Mukavaa reissua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään oltiin koko matka minuutilleen aikataulussa, mutta nyt ei ole lumi enää haittana.
   Kiitos Awardista 😊. Käyn blogissasi katsomassa, mitä se tarkoittaa tarkemmin.
   Mukavaa että käväisit taas kommentoimassa, Kirsti, on mielenkiintoista lukea ajatuksiasi.

   Poista