lauantai 13. huhtikuuta 2019

Hyvästi suoristusrauta, tervetuloa curly girl

Oi vallaton hiuspehkoni ...taipuu se, taipuuhan.
Nyt, tytöt, heitetään suoristusraudat roskiin! Hups vain, sinne noin!

Vaikka en minä oman rautani kanssa ole ehtinyt kovin monta kertaa vielä hiuksiani silitelläkään. Pisin kosketukseni siihen vempaimeen on se, kun kannoin sen kaupasta kotiin. Ei nimittäin riitä pinna. Eikä hartialihakset. Sitä riittävän kauan käsissä pitelemään. En jaksanut edes käyttöä oppia, kun jo kyllästyin.

Minusta kiharrin on paljon helpompi kuin rauta. Sen kanssa ei tarvitse olla niin tarkka. Mutta nyt on luvassa vieläkin helpompaa: on alkanut aika luonnollisten kiharoiden. Curly girl -kiharoiden! 

Curly girl -metodin kehittivät amerikkalaiset kampaajat jo 2000-luvun alussa, mutta suomalaiset naiset ovat ymmärtäneet innostua siitä vasta äskettäin. Ja tämä ei sitten ole mitään pelkkää pese ja puristele -hoitoa, vaan paaaaaljon hienompaa ja parempaa.

Curly girl sopii ohuisiin ja taipuisiin hiuksiin, ja ne juuri minulla on. Kampaajat ovat aina sanoneet, että minulla on luonnostaan hyvin taipuisat hiukset, mitä minä en ole ottanut kuuleviin korviinikaan. Olen pitänyt hiuksiani laiskoina ja velttoina, en suinkaan taipuisina. Koska ne eivät asetu eivätkä pysy missään muodossa ilman puolta kiloa extra strongia hiuslakkaa.

Nyt sitten tämä curly girl -metodi lupaa, että hiuksista saa hyvännäköiset kohtuullisella vaivalla, kunhan vain kaivan niistä esiin niiden omat, luontaiset kiharat.

Minun on vain vältettävä sampoita ja kaikkia muita mahdollisia aineita, joissa on alkoholeja ja sulfaatteja, hajusteita tai silikoneja. En saa harjata hiuksiani enkä altistaa kuumuudelle (onkohan sauna kielletty?). Hiuksia ei saa häiritä liialla pesemisellä ja kampaamisella eikä pöllyttää föönillä.

Pestään vain hoitoaineella tai pelkällä vedellä ja silloin tällöin upotetaan sekaan liivatejauho + omenaviinietikka + hoitoaine = omatekoinen kiharrustuote eli proteiinihoito ja yöksi myssy päähän.
Ja syväkosteuta tarpeen mukaan hiusmaskilla ja haro sormilla. Ja lisää voide, suihke, öljy tms. Ja puristele. Sitten styling eli muotoilu, johon käytät moussea, geeliä tai muotoiluvoidetta ja puristele. Lopuksi tietenkin drying eli kuivatus, äläkä yhtään käytä pyyhettä! Vaan vanhaa paitaa, jonka panet sängylle, ja sitten käännä pää alaspäin ja hiukset paidalle, paidan helmat niskan taakse, nosta ns. yläpuolella oleva loppupaita niskan päälle, ota molemmin puolin paitaa kiinni ja pyörittele ne rullaksi ja solmi/taittele kiinni. Sitten voit vielä "plopata" vaikka 20-30 min tai jopa pari tuntia. Voit myös käyttää hiustenkuivaajaa jossa on diffuuseri.

Tai jotenkin noin. Ja sitten vielä se ohje, joka minulle hyvin sopii, että hiusten pesuväli pidetään mahdollisimman pitkänä. Nytkin on mennyt viikko pesemättä, ja hyvin on mennyt. Yön jälkeen vaan freesataan: Vesi nostaa aina kiharan takaisin kuosiin.

Eikö ole helppoa kuin heinänteko! Nyt tytöt kihartamaan. Lisää ohjeita löytyy vaikka mistä, somesta ja naistenlehdistä, googleta vähän, niin löytyy. Lähteet, joita minä käytin:  Yle , Me naiset, Facebookin Curly Girl Suomi -ryhmä, johon voit innostuessasi pyytää sinäkin lupaa liittyä.


  ...


Tällaisia mietteitä tänään.
Kiitos kun käväisit,  
tulethan pian uudestaan.
Ja kommentistakin tykkäisin ... 😊

...

 

8 kommenttia:

 1. Hei. Luin joku aika sitten jutun samasta aiheesta. En tiedä, riittäisikö mun pinna tuonkaan systeemin toteuttamiseen. Nimittäin kun kampaaminenkin tuppaa joskus unohtumaan ☺ Kristiina

  VastaaPoista
 2. Aika vaikeaa on naisena olo - jos minulle kävisi siilitukka tai ainakin ns. poikatukka, valitsisin ehdottomasti sen. Joskus (lue:usein) kyllästyttää nimittäin hiusten laitto. Onneksi talvella voi pitää pipoa sinnikkäästi ja vaihtaa sen kesäksi huiviin. Tyttäreni on parturi-kampaaja ja pitää minun hiustyylini jokseenkin ruodussa :)
  Leppoisaa lauantai-iltaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiukset ovat minullekin yhä enemmän pelkkä suuuuri vaiva. Vaikka en niin tosissani curlailusta innostu - koska sekin on niin vaivalloista jos kaikkia ohjeita käyttää - niin kokeilen ottaa siitä parhaat vinkit eli sen, että en tee muuta kuin pesen ja puristelen 😁.
   Rentoa illanjatkoa sinnekin päin! Ja nyt saa hiukset harottaa.

   Poista
 3. Eihän tätä voinut nauramatta lukea.
  Mutta kiitos EI. Jätän tämänkin villityksen suosiolla väliin :)
  Mukavaa lauantai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se nyt naurattaa, Kirsti, mutta katohan hetken päästä, kun kaikki kiharoissa kulkee ... parempi olisi ajoissa opetella curlaukset. Minulla on vielä hakusessa on tuo paita, että minkälainen se pitäisi olla, ja mikä lie tuo ploppaus ja diffuuseri, mutta muuten jo handlaan. Tuloksia tulee näkymään :D.
   Kivaa iltaa sinnekin ja yömyssy päähän!

   Poista
 4. Oletpas bongannut varsinaisen hiusfilosofian. Polveilevan ja viisaan. Mutta kun ei jaksa. Vaikka tuon pitäisi olla helppo filosofia. En jaksa syventyä ja on ihan uudet käsitteetkin. Mukavaa viikonalkua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on todellakin melkein kuin uusi maailmankatsomus, joka lupaa vapauttaa meidät hiusten suoristamiselta ja muulta turhalta väkisin laittamiselta. Kuulostaa äkkisesti helpolta, mutta kun ohjeita enemmän selaa, löytyy vaikka kuinka paljon tehtävää. En minäkään tähän tosissani innostu, huumorilla vaan ihmettelen. Sen ohjeen kyllä otan, että pesuväli pitenee ja föönaaminen vähenee :).
   Kivat että piipahdit, Marja, hyvää viikonalkua sinullekin!

   Poista