torstai 14. maaliskuuta 2019

Työkokeilu; hyppy tuntemattomaan

Tulevaisuus näyttää tältä.
Haaveet toteutuvat, jos oikein niihin uskoo, väitetään. Mutta ei siitä varma voi olla. Aivan kaikkia unelmiaan ei mitenkään voi saavuttaa, eikä takuuvarmasti aina sitä yhtäkään. Mutta jotain sentään voi. Tavoitteet, joiden eteen voi itse ponnistella, saattavat sopivissa olosuhteissa toteutua. Pitää vain osata tavoitella sellaista, mikä on itselle mahdollista. Kuuta taivaalta ei kannata toivoa.

Minun haaveeni ovat aina olleet jalat maassa -tyyppiä, ja tämä viimeisin on sitä hyvin konkreettisesti.

Kohta möyrin mullassa.

Tein tänään sopimuksen työkokeilusta erään kukkatarhan kanssa ja olen innoissani, sillä sain jo vähän haistella lämmintä ja muhevaa kasvihuoneen tuoksua. Viimeksi olen sellaisessa ilmastossa töitä tehnyt vuonna 1977 emäntäkoulussa, ja siitä on hyvät muistot. ... Kasvihuoneen pehmeä kosteus ja tuoreen mullan aromi, niin huumaavaa, ja ne pikku pikku taimet, että ne voivat olla suloisia.

Siellä ne odottavat ...

Joku ruukutuskone varmaan ...
Ja tietenkin parasta: kahvitauko, talo tarjoaa.


Huhtikuussa aloitan ja katsotaan sitten, mitä uudesta tuntemattomasta löytyy. Sen aion ainakin selvittää, voisiko työnteko olla myös rentoa ja hauskaa puuhaa, kuin harrastus. Luulen nimittäin, että voisi.

Vielä en tiedä, mikä tämä on, mutta ehkä se ensi kuussa selviää ...

 ...

Tällaisia mietin tänään.
Kiitos kun vierailit blogissani,  
tulethan pian uudestaan.
Ja kommentistakin tykkäisin ... 😊

...

14 kommenttia:

 1. Moikka. Onneks' olkoon! Kasvihuoneen tuoksu on miellyttävä ja varmasti on kiva hoivata siellä taimia. Kristiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kristiina. Kukkien parissa rentoutuu mieli ja niskakivut.

   Poista
 2. Voi kun ihanaa! Itsekin olen ajatellut usein, että olisi kiva tehdä puutarhatyötä. Onko työkokeilu sellaista, ettei siitä makseta mitään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on vähän toista kuin entinen työ, joten jännää on. Työkokeilusta ei makseta mitään, paitsi työttömyyskassan pieni lisä 9€/päivä.

   Poista
 3. Hienoa! Ihanaa varmaankin päästä kokeilemaan hieman erilaista työtä. Kasvun ihmeen saat nähdä joka päivä ja vihreyttä on ympärilläsi. Vau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä, Seikku, on ihanaa ja todella erilaista kuin entinen työ. Sormet jo syyhyää päästä taimien kimppuun.

   Poista
 4. Voi kui kivaa, ainakin minä ajattelen. Itse olen puutarhaihminen ja pari kesää ollut seurakunnalla puutarhahommissa,tosin teen siellä sisähommaakin,kaikenlaista.Kesäaamuna on parasta kun saa kädet multaan linnunlaulun säestyksellä,raskastahan se on ruumiillisesti mutta voi sitä energian määrää ja mielihyvää mitä ulkona auringon paisteessa saa. Mukavaa puutarhurointia sinulle. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuota minäkin odotan, Pihakeiju, aikaisia kevätaamuja kun pyöräilen töihin ja pääsen nauttimaan linnunlaulusta ja tuoksuista. Hyvää vaihtelua koneen ääressä kököttämiselle. Kiitos toivotuksista ja työniloa sinullekin.

   Poista
 5. Onpa sinulle avautunut aivan ihana työkokeilupaikka! Luulen vahvasti ettei nämä puuhat tunnu sinustakaan työltä ollenkaan, mullan tuntu ja tuoksu .. päivä kuluu hujauksessa iltaan. Lisäksi saa myös ihanaa valohoitoa, pilvisenäkin päivänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. Tuulikki sinä varmasti tiedät, kun olet itse niin ahkera puutarhuri :). Minä en vain mitään osaa ... mutta lupasivat, ettei se haittaa.

   Poista
 6. Onneksi olkoon! Olen itse tehnyt puutarhahmommia opiskeuaikoina kesätyönä. Tykkäsin kovasti. Kasvihuoneen tuoksu on niin hyvä ja maanläheinen. Työ oli ainakin minulle terapeuttista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marja. Niin minäkin odotan että terapiaa tuolta saan. Vastapainoa koneen ääressä istumiselle.

   Poista
 7. Hieno homma! Minustakin mullan möyriminen on mahtavaa. Puutarhurointia on haitannut vain siitepölyallergia ja sitä kautta herkistyminen myös joillekin kukille. Muuten tykkäisin kovasti ja välillä olen vähän uhmannutkin tuota vaivaa.

  Voin jo kuvitella aamuiset työmatkasi linnunlaulussa pyöräillen. Oijoi ihanaa. Mitenkähän maltat odotella työkokeilun alkamista ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei paljon mukavampaa työhaastetta kesää odotellessa, olen samaa mieltä, Leena. Toivottavasti kukat ja mullan möyrintä eivät aiheuta tosiaan tuoksuongelmia ... Mutta hetken tuo pesti vaan kestää ja mielenkiinnolla sitä kokemusta odotan.

   Poista