tiistai 19. maaliskuuta 2019

Ihanaa olla kotona, osa 4: keittiön senkki


Kärsivällisyyteni palkittiin jälleen: kodista tuli taas himpun verran viihtyisämpi. Keittiössä on nyt uusi kaluste, joka tuntuu kodikkaalta ja omalta.  ... Vaikka vielä pari kuukautta sitten ei tullut mieleenkään, että meillä tuollaista huonekalua tarvittaisiin ...

Vielä tammikuussa keittiöön ei olisi mitään edes mahtunut. Mutta kun sitten eräänä päivänä yhtäkkiä keksin siirtää keittiönpöydän seinän vierestä ikkunan eteen, keittiöön tuli lisää tilaa, joka alkoi heti vaatia täyttöä.

Siitä alkoi hahmottua idea, että jonkinmoinen kaappi siinä olisi hyvä. Kiersin kaikki mahdolliset lähitienoon huonekalukaupat ja selasin verkkosivut, ja innoissani kirjoitin aiheesta myös postauksen, jossa ihastelin siroja ja matalia, alle metrin korkuisia senkkejä. Mutta en onneksi osannut päättää.

Aikani jahkailtuani tajusin, että alle metrin korkeus oli aivan liian matala. Seinä vaati korkeampaa.


Ymmärsin, että senkin oli oltava päälle metrin, jotta kokonaisuus olisi toimiva. Sen jälkeen valinta olikin helppo, sillä korkeita ja samalla riittävän ohukaisia senkkejä ei ollut monta tarjolla.

Maskun Kingston-malliston korkea senkki, korkeus 108, leveys 128 ja syvys 37 cm, sopii meille kuin nakutettu - myös hintansa puolesta. Ja parasta: sitä ei tarvinnut koota, sen sai kaupasta kokonaisena.


Tässä senkissä on säilytystilaa ja sen rustiikkinen ulkonäkö antaa keittiölle mukavan huolettomuuden tunnelman. Rungon kantavat osat sekä kansilevy ovat tukevaa kuusipuuta, sivut ja laatikot MDF-levyä ja vetimet metallia. Pienet lasikaapit keventävät ilmettä.

Sisustaminen ei ole vahvuuksiani, ja joku toinen voisi kehitellä parempiakin ratkaisuja, mutta omasta mielestäni tein hyvän valinnan. Senkki tekee keittiöstä huoneen, jossa viihtyy. Nyt se ei ole pelkkä ruoanlaitto- ja ruokailutila.


Vaan kyllä on sisustaminen aikaa vievää ja hermoja raastavaa touhua. Syyskuusta asti olen jatkuvasti jotain tarvinnut ja etsinyt ja nyt riittää. Juuri nyt minulla ei ole intoa yhtään uutta tavaraa haluta. Eikä mitään enää tarvitakaan.

... Mitä nyt ehkä joitakin tekstiilejä voisin joskus ohimennen katsella ... esimerkiksi eteinen kaipaa uutta mattoa ja makuuhuone päiväpeittoa ... mutta en tuhlaa niihin energiaani, ne tulevat eteen sitten kun tulevat.


 ...

Tällaisia mietin tänään.
Kiitos kun vierailit blogissani,  
tulethan pian uudestaan.
Ja kommentistakin tykkäisin ... 😊

...

12 kommenttia:

 1. No mutta onpas nätti! Älä sinä turhaan väheksy sisustajantaitojasi, sinulla on selvästi silmää.

  Mekin tarvitsisemme ruokailutilaan sellaisen senkin, jossa voisi säilyttää servettejä, kynttilöitä, parempia ruokailuvälineitä ja vaikka mitä rojua. Ei vain ole sopivaa sattunut vielä silmään. Mutta ihan ensin kyllä tarvitaan eteiseen jokin säilytyskaluste. Olen huomannut, että eteinen taitaa olla kaikkein vaikein tila sisustaa. Ainakin meillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Leena.
   Jos tilaa on, on senkkivalikoimassa paljon hienoja vaihtoehtoja. Näin pieneen keittiöön vaihtoehtoja on vähän, mutta onneksi sentään jotain. Mutta kyllä valikoimissa ylipäätään on jo selvästi enemmän pienten kotien kalusteita kuin aiemmin, onhan asumisen trendi menossa siihen suuntaan etenkin nuorilla.
   Eteinen on haastava, mutta tärkeä sekin kalustaa, ei vain toimivaksi vaan myös viihtyisäksi. Kotiin on mukava tulla, kun on vastassa kodikas eteinen 😊.
   Tsemppiä sinullekin sopivan kalusteen etsintään. Ja mukavaa päivänjatkoa.

   Poista
 2. Ihanan vanhaksi tehty senkki, ja sopii hyvin keittiön kokonaisuuteen. Teillä on kaunis keittiö. Noita verhojakin joka kuvassa ihailen. Hyvää tiistai päivää sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marja. Vaatimatonta on, mutta kodikasta 😊. Tykkään tästä ahtaudesta. Ja minäkin noita verhoja edelleen ihailen, Marimekon malleissa on sitä jotain mikä kestää aikaa.
   Mukavaa kun ehdit kommentoimaan, hyvää päivänjatkoa sinullekin.

   Poista
 3. Moikka. Kaunis on senkki ja hyvin natsaa melkein upouuden lampunvarjostimen kanssa. Sisustaminen on hauskaa puuhaa, jos siitä ei ota stressiä, eikö vaan : ) Kristiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kristiina. Hyvin sopii kaikki yhteen, onneksi en hosunut valintojen kanssa. Sisustuspuuhailu on hauskaaKIN, olen samaa mieltä. Ja varsinkin silloin kun se sujuu 😁.
   Mukavaa että käväisit ja kivoja sisustusinspiksiä sinun päivääsi.

   Poista
 4. Löysitpä tyylikkään lipaston/piirongin/senkin, ei tarvinnut teettää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, AnneliPunneli. Onneksi niin, mutta piti tinkiä muutama sentti syvyydessä kuitenkin ennenkuin tämän löysin. Hyvin sopii silti, ja helpolla pääsin.
   Mukavaa että käväisit kommentoimassa, hyvää päivänjatkoa sinulle.

   Poista
 5. Olet onnistunut saamaan tosi nätin senkin joka istuu tuohon ruokapöydän viereen kuin nakutettu. Kyllä tosiaan sisustaminen on hauskaa jos kaikki loksahtelee paikoilleen, mitä ei aina tapahdu. Mukavaa keskiviikkoa sinne :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pihakeiju. Tämä senkki istuu hyvin ympäristöönsä, mutta iso työ oli se löytää, sillä ei sitä ollut Maskun liikkeessä valmiina, vain nettikuvien perusteella tilasin. Netin selaaminen on työlästä, mutta tulos palkitsee onneksi.
   Kiitos, että jätit kommenttia, ja mukavaa keskiviikkoa sinullekin.

   Poista
 6. Hienoa kun viimeinkin sait hankituksi juuri sellaisen senkin, kuin mitä kriteereiksi vaadit. Niin sievä ja soma on keittiösi nyt. Tuo valaisin on myös aivan ihana, tykkään väristä! Tähänkin kohtaan sopii sanonta hiljaa hyvä tulee.

  Mukavaa kevätpäiväntasaus-päivää - tästä ne päivät sitten pitenevät, ihanaaaaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuulikki, kiva kuulla että sinäkin tykkäät valinnoistani. Olen itse niin tyytyväinen, että uskon näillä pärjääväni lopun elämää 😊.
   Kiitos kommentista, mukavaa päivää sinulle sinne kevään touhujen pariin.

   Poista