keskiviikko 13. helmikuuta 2019

Ystävänpäivä, mieluummin joka päivä

Suloisen lämmin yllätys, lahja ystävältä.

Minä olen niin innostunut ystävistäni, että en meinaa nahoissani pysyä, kun heitä tapaan. Vähän aikaa sitten kerroin eräästä nuoruusaikojen, minulle erittäin tärkeästä, ystävästä, jonka kanssa pitkästä aikaa neljänkymmenen vuoden tauon jälkeen taas voin jakaa ajatuksia. Ja tänään olen iloinnut  ystävänpäiväkahvien merkeissä eräästä melko tuoreesta, vasta muutaman vuoden ajan elämässäni olleesta ystävästä ja hänen mukavasta seurastaan.

Nautittiin herkkuja ja puhuttiin niin kuin naisilla on tapana keskenään puhua: kaikesta. Nämä hetket ovat minusta niin ihania, että voisin jatkaa loputtomiin.

Ystäväyys ei ole minulle itsestäänselvää, sillä minulla on ollut pitkiä aikoja, jolloin minulla ei ole ollut ketään. Paitsi tietenkin ystävämieheni. Mutta se ei pitkälle riitä (luulen, että useimmat naiset tietävät, mitä tarkoitan). Naisten välinen ystävyys on aarre, jonka puutteen ymmärtää viimeistään sitten, kun sen puutteen on kokenut.

Ystävät ovat sitä tärkeämpiä, mitä vanhemmaksi tulee. Nuorenahan ystävyys syntyy yleensä helposti, mutta kun on aika lasten, kodin ja työn, ne täyttävät elämänmerkityksen tehtävän niin täydellisesti, ettei tilaa ystäville samalla tavalla jää. Minä olen ollut ilman läheistä ystävää pitkään myös siksi, että olen työn perässä kiertänyt reilut viisitoista vuotta ympäri Suomea. Tiedän, miltä tuntuu, kun ystäviä ei ole.

Ystävänpäivä 14.2. on tärkeä päivä. Sitä kannattaa juhlistaa, mutta tietenkin myös jokainen päivä, jolloin ystävän kanssa pääsee juttusille, on ystävänpäivä. Ja niitä pitää olla usein.

Onnea on ystävyys! Pidetään siitä hyvä huoli ja iloitaan siitä.

Hyvää ystävänpäivää ihanat ystäväni ja ihanat blogiystäväni! Pidetään yhteyttä. Paljon. 😍


...

Tällaisia mietin tänään.
Kiitos kun vierailit blogissani,  
tulethan pian uudestaan.
Ja kommentistakin tykkäisin 😊!

6 kommenttia:

 1. 🌹Oikein ihanaa ystävänpäivää, blogiystävälleni Eevalle! 😍❤️💖

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulikki. Hyvää ystävänpäivää sinulle! 🌹❤️

   Poista
 2. Olet niin oikeassa siinä, että nyt vanhempana ystävien merkitys korostuu.
  Hyvää ystävänpäivää Eeva <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinulle Kirsti, hyvää ystävänpäivää! 🌹❤️

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinulle Marja, hyvää ystävänpäivää! 🌹❤️

   Poista