maanantai 18. helmikuuta 2019

Keveyttä ilmassa

Iltapäivän valo.
Jo viikon ajan olen kävelylenkeilläni aistinut lähestyvän kevään merkkejä siellä täällä. Lumi on hohtanut kirkkaammin, taivas on ollut sinisempi, tuuli tuullut lempeämmin.

Aavistus kevättä illansinessä.

Aluksi ajattelin, että eivät ne mitään merkitse, enkä niitä uskonut todeksi, mutta eilinen aurinkoinen päivä antoi selviä todisteita talven tulevasta väistymisestä.

Auringonpaiste jäällä.

Kävelin tapani mukaisesti järven kautta, ja vaikka jäälle ei ollut kovan tuulen vuoksi menemistä, tuntui kuin painava, pimeä taakka olisi harteilta pois riisuttu, kun rannalla hetken nautiskelin.

Uimaranta vielä talviunessa.

Kevyt olo syntyi tosin siitäkin, että vaatetta oli vähemmän päällä kuin aiemmin. Ei tarvinnut villapuseroa eikä paksuja legginsejä toppavaatteiden alle, sillä nolla astetta kylmää on huomattavasti vähemmän kuin miinus kaksikymmentä astetta kylmää.

Keveyttä ilmassa.
Tuli niin kepeä mielikin, ja ajattelin, että kaipa tässä voisi uskaltaa jo iloita. Pahin talvi on selätetty. Sen vahvistaa myös almanakka; helmikuu on loppusuorallaan, ja maaliskuu meneekin sitten huitaisten, kun sehän on yleensä pelkkää aurinkoa vaan.

...

Tällaisia mietin tänään.
Kiitos kun vierailit blogissani,  
tulethan pian uudestaan.
Ja kommentistakin tykkäisin 😊! 

...

4 kommenttia:

 1. Voi, mitä kuvia!
  Pessimisti sanoisi, ettei kannata nuolaista, ennen kuin kevät on tosiasia, mutta en ole pessimisti.
  Kevytkenkäisesti uskon, pahimman talven olevan jo ohi.
  Älä kuitenkaan kevennä vaatetusta liikaa. Itse usein innostun auringosta ja sitten onkin kurkku kipeänä.
  Lisää aurinkoisia päiviä sinne!


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kirsti. Kyllä se vain kevättä kohti alkaa talvi kääntyä,sääennuste lupaa myös ulkoilukelejä, hankikantoakin kenties 😊.
   Mukavaa että kävit kommentoimassa, vaikka oletkin siellä kaukana etelän auringossa.

   Poista
 2. Ihania sinisiä kuvia! Ja tosiaan; selvästi kevättä ilmassa.

  Täällä Helsingissä on nyt tiistai-aamuna ollut hirmuisen harmata ja sumuista, mutta kyseessä täytyy olla vain hetkellinen häiriö. Föhn-tuuli on lämmitellyt nurkissa jo useamman päivän ajan ja puhaltaa varmasti ihan kohta tuon sumuverhonkin tiehensä.
  Kivoja kirkkaita päiviä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Leena. Kevään tuntu keventää vaatetusta ja mieltäkin. Nyt on jo hyvä jatkaa tämäkin talvi loppuun. Harmaat välipäivät eivät haittaa.
   Aurinkoista säätä ja iloista mieltä sinullekin!

   Poista