sunnuntai 3. helmikuuta 2019

Kauniita värejä, vaan ei natsannut


Suloisia puuhelmiä.

Gudrun Sjöden muisti minua pari viikkoa sitten uudella kevätkuvastolla, olinhan ennen joulua ostanut sieltä kolme mattoa ja saattaisinhan taas innostua näistä hurmaavista väreistä jotain kaunista hankkimaan.

Mutta minä en ole helposti hurahtavaa sorttia.

Kuvasto sai odottaa pitkään ennen kuin viimein ennen paperikeräykseen viemistä ajattelin sitä vähän vilkaista. Kauniita kuvia on aina ilo katsella, joten otin oikein lekoisan asennon ja rauhassa selasin kuvaston läpi.

Ihastelin ja makustelin, mittailin ja sottailin. Nautiskelin.

Gudrunin värit ovat niin piristäviä.

Afrikkaa taustaksi.


Gudrunilla on heleitä värejä, juuri minun makuuni ja minulle sopivia. Pidän paljon myös kuvioista, jotka ovat täysin erilaisia kaupoissa yleensä tarjolla oleviin ruutuihin, raitoihin ja yksivärisiin verrattuina. 

Gudrunin mallistossa värejä ja kuvioita yhdistellään mielin määrin yllättävästi ja luovasti, mutta samalla niissä vallitsee lämmin henki ja ajaton tuttuus.

Keltaista ja oranssia, ripaus pinkkiä ja vihreää.


Ihanaa sinapinkeltaista.


Kauniita kukkia ja murrettua turkoosinvihreää.
Tämäkin väri sopisi minulle hyvin.Niin kaunis!
Ja neuletakkia aina tarvitaan ...Kaikki niin kaunista! Mutta pian jo huomasin tutun vaatehaasteeni: vain yksi vaate näytti siltä, että se myös istuisi muotoihini ilman räätälöintiä.

Gudrunin koltut ovat aina olleet minulle liian isoja. Ne ovat yleensä myös liian suoria ja telttamaisia, velttoja ja roikkuvia, mutta nyt löytyi yksi mekko, alla olevassa kuvassa, joka olisi voinut ...

Näppärä kesämekko.
  ... tulla kyseeseen, jos siinä olisi ollut sopiva väri, sillä musta ei käy, eivätkä ne toisetkaan vaihtoehdot, taivaansininen ja punajuuri.

Tämä oli niin minun tuuriani. Juuri se vaate, joka olisi kooltaan ja malliltaan sopiva, on juuri ja ainoastaan niissä väreissä, jotka eivät minulle sovi. Vaan en minä pitkään ehtinyt tätä pettymystä surra, kun muistin, että en minä uusia vaatteita edes tarvitse. Kun tajusin, että olin melkein jo langennut ansaan, kiikutin kiireesti kuvaston sinne minne se kuuluu, keräyspaperilaatikkoon.

Säästin mekossa 64 euroa ja kun laskeskelin vielä, että jos olisin kaikki nuo kauniit vaatteet ostanut, joita tässä postauksessa esittelen, rahaa olisi mennyt reilut kolmesataa lisää. Ei hullumpi säästö.


...

Tällaisia mietin tänään.
Kiitos kun vierailit blogissani,  
tulethan pian uudestaan.
Ja kommentistakin tykkäisin 😊!

8 kommenttia:

 1. Moi. Kauniita kankaita, houkuttelevia suorastaan. Sain vuosi takaperin joululahjaksi suloiset Gudrunin oravakuvioiset sukat. Hyvä että raskin ne ottaa käyttöön kun ovat niin söpöt ☺ Kristiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gudrunilta löytyy kaunista, se on totta, ja aivan omanlaistaan. Hienoa, että joku vielä tekee mallistonsa näin omassa tyylissään pysyen. Vähän kuin Marimekko, mutta laatu ei ole samaa tasoa, mikä on harmi.
   Voin hyvin kuvitella nuo oravasukkasi, Kristiina, varmasti söpöläiset :).
   Kiitos kommentista ja mukavaa sunnuntai-iltaa!

   Poista
 2. Minäkin olen ollut Gudrunin asiakas, joskus aikapäiviä sitten. Kunnes aloin ajattelemaan kriittisesti: kankaat ovat melko ohuita, ja mallit senverran yksinkertaisia, jotta ne olisi osannut ommella itsekin. No, kyllähän kuosit ovat värikkäitä, ja kankaat nykyään metrihinnaltaan kalliita, mutta silti nuo mekot ovat minulle liian, liian kalliita. Ehkä pärjään entisillä, niin kuin sinäkin.
  Hyvin kyllä kuvailit mallistoa - siinä todellakin vallitsee lämmin henki ja ajaton tuttuus.
  Leppoisaa sunnuntai-iltapäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kuulla, että sinäkin tunnet tämän rouvan, Tuulikki. Samaa olen minä ajatellut, että Gudrunin laatu ei aina ole sitä mitä hinta edellyttää. Ja asut ovat todella yksinkertaisia, kunhan jotenkin puseron tai mekon muotoon sutaistuja, peruskolttuja kaikki. Kyllä me ilman näitä pärjäämme :)
   Kiitos kommentista, ja mukavaa sunnuntai-iltaa sinulle!

   Poista
 3. Minulle tämä Gudrun on aivan tuntematon. Mietinkin, että olenko nainenkaan, kun minua eivät vaatteet kiinnosta. Jos ne nyt yllättäen alkaisivat isomummoiässä kiinnostaa, en niitä ainakaan Gudrunilta hankkisi. Kiitos tämän jutun :)
  Suloista tätä viikkoa sinulle Eeva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, ei ollut tarkoitus pistää Gudrunin vaatteita täysin matalaksi. Minulla on ollut monta vuotta käytössä kaksi trikootunikaa - jotka tosin piti ensin ompelijalla muotoilla minulle sopiviksi - ja nättejä ovat vieläkin. Mutta ei näissä mitään menetä, jos eivät vaatteet kiinnosta. Olen samaa mieltä kanssasi, Kirsti, elämässä on paljon muuta kiinnostavampaa kuin vaatteet.
   Kiitos kommenteista, ja ihania lomapäiviä sinne kauas etelään

   Poista
 4. Ostin yhteen aikaan Gudrunilta. Mutta sitten isot telttamaiset mallit alkoivat kyllästyttää. Samoin kerrospukeutuminen. Värit ja printit on kauniit. Niitä kaipaan. Hyvää viikonalkua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saman huomion olet siis sinäkin tehnyt, Marja. Värit ja printit ovat kyllä kauniita, ja on harmi, kun ei oikein sitten kuitenkaan näitä vaatteita saa itselle sopimaan. Ehkä huivit ja sukat voisivat joskus antaa piristystä?
   Kiitos kommentista, ja hyvää viikonalkua sinullekin!

   Poista