sunnuntai 13. tammikuuta 2019

Tammikuun taikaa


Olin päättänyt, että tänä talvena en ota yhtään talvikuvaa, mutta miten ollakaan, päätös petti taas eilen.


En nyt jostain syystä yhtään innostu lumesta ja pakkasesta, vaan haluaisin pian eroon koko talvesta. En silti millään voinut eilen päiväkävelyllä vastustaa auringon paisteessa kimmeltäviä valkoisia hankia.


Tuon tuosta etsi käsi kännykän taskusta. Puoli höperönä pyörin kännykkäkamerani kanssa edes takaisin sinne tänne ja tsuumailin milloin mihinkin lumikinokseen, johon aurinko vähänkin ylsi säteitään heittämään.


Valon loiste yllättää joka vuosi pimeän syksyn jälkeen yhtä lailla, ei edes hyytävä pohjoistuuli voinut hillitä kuvaamista. Järven rannalla kädet jäätyivät hetkessä, kun otin toppahanskat pois, mutta kuvia oli saatava. Otin ainakin sata kuvaa, vähän väliä ja metrin välein. Luonto oli niin upea.


Kännykällä otetuissa kuvissa lumen valkoisuus ei täysin luonnollisen värisenä näy, mutta valitsin tähän postaukseen muutaman kuvan,  jotka onnistuivat sen verran, että niitä kehtaa näyttää.


Talvinen luonto on kuin satumaa, kun lumi auringossa kimmeltää, se on pakko minunkin myöntää. Ehkä tämän kylmän nyt jotenkin näissä maisemissa kestää. ...

Tällaista mietin tänään.
Kiitos kun käväisit, ja kommentistakin tykkäisin.
Mukavaa päivänjatkoa sinulle, tule pian uudestaan!


...

6 kommenttia:

 1. Mielettömän upeita kuvia Eeva, Saimaan rannoiltako? Itse olen kasvanut Imatralla, mutta pääkaupunkiseudulle tulin opiskelemaan ja jäin. Kirjablogini keskittyy tiukasti kirjoihin, toisessa blogissani Floral Passions on sitten enempi muuta elämää. Tervetuloa kurkistamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riitta. Kuvat ovat Pyhäselältä, joka ei vedä vertoja Saimaalle, siis sille suur-.
   Imatra on tuttu paikka, se on nimittäin ollut minunkin lapsuuskaupunkini vuoteen -66 asti, ja usein siellä käyn menneitä muistelemassa ja Saimaata ihailemassa.
   Kiitos blogivinkistä, käyn heti katsomassa.

   Poista
 2. Tosi hienot talvikuvat. Kannatti pettää lupauksensa.
  Huomasin, että olit löytänyt Riitan blogit. Hienoa!
  Mahtavaa ensi viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti. Ajattelin, että annan periksi, sillä ehkäpä valokuvaus auttaa jaksamaan talven yli. Kuvatessa kokee elämyksiä ja aika kuluu.
   Riitan Kirja vieköön blogin löysin sinun vinkistäsi, kiitos siitä, se on oikein mielenkiintoinen blogi.
   Mukavaa viikkoa sinulle! Vaikka ei taida aurinko tällä viikolla paljon paistaakaan.

   Poista
 3. Upeita kuvia taas talvesta, auringosta ja lumesta. Huh heijaa, sata kuvaa. Mitenköhän osaat valita niistä parhaimmat ja plarata ne läpi. Menee varmasti aikaa. Mutta lopputulos on - kuten jo kirjoitin - upea. Hyvää viikon alkua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marja. Kännykällä on helppo napsia kuvia, sata ei ole luku eikä mikään :). Nopeasti ne jo kännykällä voi katsoa ja poistaa sitä mukaa, kun ei tyydytä.
   Hyvää viikon alkua sinullekin!

   Poista