perjantai 25. tammikuuta 2019

Selfiekeppiharjoituksia

Ensimmäinen ei ihan osunut kohdalleen.

Sain tyttäreltäni joululahjaksi kepin. Selfiekepin.

Selfiekeppi on valokuvauksessa käytettävä, useimmiten alumiinista valmistettu kokoonpainuva varsi. Kepillä henkilö voi kuvata laajemmalta ja pidemmältä alalta kuin mitä itse käsin pystyisi. Wikipedia.

Kepin avulla kuulemma saan parempia itsekuvia kuin ilman. Vähän etäämmältä kun kuvan ottaa, ei nenästä kuulemma tule niin iso tai silmistä niin pulleita kuin läheltä kuvattuina. Minun selfienihän eivät pääsääntöisesti koskaan onnistu hyvin, koska en ole valokuvamalliksi luotu, mutta ajatus kepin tuomasta lisäbonuksesta kuulosti niin lupaavalta, että päätin vähän kokeilla kuitenkin.

Otteen vakausharjoituksia.


Tässä postauksessa on muutama tyylinäyte eilisestä harjoituksesta.

Kun olin saanut kameran oikein päin keppiin ja kepistä tukevan otteen, kävelin sen kanssa ympäri asuntoa ja näpsin kuvia. Välillä valoon päin, välillä valosta pois, välillä sivulta ja välillä edestä kuvaten. Ja aina välillä tarkistin tuloksen ja deletoin.

Oikealla puolen kuvasta näkee, miten vakavaa puuhaa selfieiden ottaminen uuden selfiekepin kanssa on. Tämä otos menisi tavallisesti sensuurin leikkuriin, syistä jotka katsoja selittämättä huomaa, mutta laitan sen tähän, sillä siinä näkyy luonnollisen totisuuteni ohella, miten vakaasti osaan pidellä keppiä.Tässä vasemmalla puolestaan on otos, jota ei näin läheltä pitänyt ottaa, mutta miten lie lipsahti.

Nätit korvikset kuitenkin, eikö olekin?

Olin eilen täti sinivihreä, joka on toinen lempiväreistäni, sen toisen, sinapinkeltaisen, lisäksi. Tämä on nyt tammikuun väri. Joku ehdotti täällä postauksissa aiemmin minulle punaista väriä, ja olen ajatellut, että sitä voisin kokeilla seuraavaksi. Jos tänä keväänä tulee punaista kauppoihin.

Vaatteitahan ei saa kaupoista muita värejä kuin sitä, mikä kulloinkin on muotia. Laitan sitten kuvia. Kunhan harjoittelen vielä lisää tämän kepin käyttöä, niin tulee tyylikkäitä.

Tässä ehdin jo vähän poseeraamaan.

 


Tässä ihka aito selfiehymy.

Keppiselfieiden ottaminen on rentouttavaa ja mukavaa puuhaa, kiitos tyttärelle oivallisesta apuvälineestä. Silti itseotetut kuvat itsestä tuntuvat vähän hölmöltä itsensä esille nostamiselta. Etenkin kun kuvat jakaa julkisesti, minkä tietenkin teen, jotta kaikki ne näkevät. Eivät selfiet muuten selfieitä ole.

Me vanhat emme ole tottuneet itseämme näyttelemään ja muille esittelemään, mutta ei se meiltäkään kiellettyä ole. Minusta päinvastoin tuntuu, että tässä puuhassa vanhakin nuortuu. Nämä nykykamerat kun ovat niin osaavia, että siloittelevat pahimmat naaman puutteet automaattisesti. Ei tarvitse muuta kuin katsoa kameraan ja hymyillä.

...


Tällaista touhua täällä tänään.
Kiitos kun käväisit, ja kommentistakin tykkäisin.
Mukavaa päivänjatkoa sinulle, tule pian uudestaan! 

...


8 kommenttia:

 1. Hei! Näyttää hauskalta puuhalta ☺. Huomasin heti kauniit korvikset. Kristiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hassua puuhaa, Kristiina. En ihmettele, että korvikset huomasit, sinulla on tarkka silmä.
   Kiitos kommentista, ja kirpakkaa paukkupakkaspäivää sinulle!

   Poista
 2. Täällä viidessä vuodessa vajaa viisi selfietä :) Yhden otin kesällä 2015 kun piti saada profiilikuva blogiin, ja muutaman ulkomaanmatkalla... Punainen sopii varmasti hyvin vaaleisiin hiuksiisi, siinäkin löytyy paljon sävyjä. Viikonloppuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä Riitta, tuo on erinomainen saavutus. Sinulla onkin blogissasi oikeaa asiaa. Minä aikani kuluksi vaan höpisen ja samalla rajojani kokeilen.
   Kiitos kommentista ja kaikkea hyvää viikonloppuusi!

   Poista
 3. Hauskalta touhulta tuo uuden opettelu vaikuttaa.
  Kivat korvikset tosiaan :)
  Luulen punaisenkin sopivan pirtsakkaan olemukseesi.
  Mielekästä viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa se onkin, mutta on se vähän outoa hupia, kun ei ole siihen oppinut niin kuin nuoret ovat.
   Kiitos kun kommentoit, ja mukavaa viikonloppua sinullekin, Kirsi.

   Poista
 4. Onpas mielenkiintoinen kepukka tuo. Vaan minä olen kameroille allerginen - juoksen aina karkuun kun sellaisen näen. Paitsi kun se on omassa kädessä. Juhlissa ei tahdo mitenkään päästä karkuun jos joku tulee ahdistelemaan kameran kanssa esim. kahvipöydässä.
  Se on totta, että selfiessä nenä näyttää isommalta, ja tuo keppi auttaa siihen asiaan.
  Kivoja juttujahan teit tuolla kepillä, ja hauskasti kerrottuna, tuli taas niin hyvä mieli - ihana sinä <3 Olet luonnollinen kuvissa.
  Leppoisaa viikonloppua sinne toivottelee Tuulikki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuulikki. Tuntuupa hyvältä lukea näin mukavaa kehukommenttia, tuli minullekin hyvä mieli näistä sinun sanoistasi.
   Kamerakammoisia me entiset nuoret taidamme olla useimmat. Siitä pääsee kun ottaa selfieitä tarpeeksi :D. Eikä niitä tarvitse muille näyttää, ei ainakaan ennen kuin alkaa onnistua ...
   Oikein mukavaa ja rentoa viikonloppua sinulle!

   Poista