keskiviikko 23. tammikuuta 2019

Piristystä lattioille Gudrunin matoilla

Olen törsännyt.

Tuskin uskallan paljastaa, mutta paljastan kuitenkin. Olen taas sortunut tuhlaamaan. Kun joulukuun alussa selasin Gudrun Sjödenin kuvastoja ja etsin jouluista pöytäliinaa, jota en löytänyt, huomasin nämä matot. Ja ajattelin, että kun ei liinaa, niin sitten matto.

Täyttä puuvillaa, 122cmx72cm.
Ajattelin, että mikä ettei, tilataan nyt, kun kerran on tarjolla, eihän tavallisista kaupoista mitään sopivaa lattioilleni koskaan löydy. (Niin kuin ei tahdo löytyä mitään muutakaan sisustustavaraa.) Ajattelin, että Gudrunin väreillä piristyy koko kämppä ja kalliista hinnasta välittämättä tein saman tien tilauksen.

Kuviot on ommeltu kudottuun pohjaan. Voi käyttää molemmin puolin.

Epäilin tietenkin vähän, järkevänä ihmisenä, mattojen hinta-laatusuhdetta (monihan on kakku päältä kaunis ja niin edelleen),  mutta luvattiin pesunkestävyyttä, joten ostaa räväytin kerralla kolme. Koska en osannut päättää, mikä väreistä olisi paras.

Matot tulivat jouluksi, ja ihastuin heti. Ne antoivat uutta ilmettä laittioille ja odotukseni mukaisesti todellakin piristivät myös mieltä. Mutta mikä parasta ja ihmeellisintä, nämä matot eivät aavistuksistani huolimatta ole vieläkään aiheuttaneet minulle katumusta. Parin kuukauden käytön jälkeen ne ovat osoittautuneet hintansa veroisiksi. - Tai ehkä pitäisi sanoa, että lähes hintansa veroisiksi, sillä ovathan ne nyt sentään vain mattoja.

Tuon yllä olevan vaalean maton jouduin nimittäin viikonlopulla pesemään siihen räiskyneen kastiketahran vuoksi, minkä ansiosta huomasin, että matoissa värien lisäksi on kuin onkin myös laatua.

Tässä matossa on painokuviointi, on myös muita halvempi.
Maton pintaan ommellut kuviot kestivät pesua nuhruuntumatta, eivätkä väritkään levinneet. Varovasti kylläkin pesin, pehmeällä harjalla ja kevyesti, mutta muuten aivan normaalisti niin kuin mattoja pestään.

Mattojahan voi pestä talvellakin, vaikka kylpyhuoneen lattialla, kunhan hyvän huuhtelun jälkeen käärii ne paksuihin pyyhkeisiin ja imeyttää veden tarkasti pois ennen kuivamaan laittamista. Gudrunin pienet matot ovat juuri sopivan kokoisia kotipesuun.

En minä silti enää näitä keittiöön hellan eteen levittele. Tahrat näkyvät näissä liian selvästi. Muutenkin tällaiset mielenpiristykset kannattaa pitää siistimmissä tiloissa ja näkyvillä paikoilla, jotta niistä on iloa pitkään.

Kaikenlaista sitä sisustusinnoissaan tulee touhutuksi. Ja sellainen kutina tästä törsäämisestä jäi, että ehkä vielä joskus selaan niitä Gudrunin mattosivuja ja etsin sieltä yhden ison.


...

Tällaisia paljastuksia tänään.
Kiitos kun käväisit, ja kommentistakin tykkäisin.
Mukavaa päivänjatkoa sinulle, tule pian uudestaan! 

...

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, Kristiina. Kivoja ovat, helppo olisi tehdä itsekin, jos olisi kangaspuut ja taitoa :)

   Poista
 2. Sinulla oli oivallinen törsäys. Niin kauniit matot! Olen joskus itsekin katsellut Sjödenin kuvastoa, mutta silloin - ilmeisesti kauan sitten - siellä ei ollut mattoja. Kallis mutta laadukas merkki. En silloin aikanaan ihastunut Gudrunin vaatteista. Yhden mekon tilasin ja se oli aivan liian telttamainen, tanttarallaa-tyyliä. En tiedä millaisia nykyisin ovat. Mutta varmasti edelleen niissä on ihanat värit ja muodot kuten matoissasikin. Iloa keskiviikko iltaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, Marja, Gudrunin vaatteet ovat telttoja ja muutenkin huonosti istuvia. Kun olen jonkin trikoomekon sieltä joskus ostanut, olen vienyt ompelijalle kavennettavaksi. Sillä tavoin olen saanut sopivia, ja vieläkin on jokunen niistä käytössä.
   Kiitos kommentista, ja kivaa keskiviikkoiltaa sinullekin!

   Poista