tiistai 8. tammikuuta 2019

Hyviä merkkejä ilmassa

Iltataivaan sinisessä on jo ripaus kevättä.

Pimeä syksy on ohitettu ja joulu ja uusivuosikin taas kerran koettu, niin että vihdoin voi alkaa odottaa kevättä. Lumen ja pakkasten myötä on talvi päässyt hyvään alkuun, mutta varhaisimmat kevään ensimerkit voi jo tarkkanenäinen ilmasta aistia. Paksujen lumikinosten keskellä tarpoessa olen jo tuulia sillä mielellä nuuskinut, että uskon taas kevään koittavan. Ja toivon sen koittavan pian, mieluiten heti tämän tammikuun jälkeen.

Lunta, lunta, lunta.

Minulle talvea olisi sopivasti tasan tämä yksi kuukausi, sen jälkeen voisi minun puolestani lumi sulaa pois ja vihreä kevät alkaa. Kestän minä huhtikuulle astikin, jos pakko on, niin kuin viime talvena oli. Sillä joka tapauksessa maaliskuussa viimeistään helpottavat pakkaset ja auringonvaloa riittää.


Järvenranta ja hämärä alkuvuoden aamupäivä.

Kyllä tämän kestää, kun oikein asennoituu ja kun tietää, että kevättä kohti varmasti nyt mennään. Sieltä se vääjäämättä tulee, ja aina parempi kun on edessä- eikä takanapäin. Tammi-maaliskuussa on sitä paitsi loistavat ulkoilukelit, varsinkin jos on sukset alla. Minä en tosin ole hiihtänyt moneen vuoteen enkä aio hiihtää tänäkään talvena, mutta kävely kirkkaassa lumimaassa on sekin ihanaa.

Hyviä merkkejä ilmassa siis. Käsillä on jälleen mahtavia talvielämyksiä antava vuodenaika ja ihanan suloinen keväänodotus.
... 

Tällaista mielessä tänään.
Kiitos kun käväisit, ja kommentistakin tykkäisin.
Mukavaa päivänjatkoa sinulle,
tule pian uudestaan!

...

7 kommenttia:

 1. Oi, kuinka kivat kuvat. Teillä on siellä niin kaunista talvea. Helsingissä näyttää vähän tuhjuiselta ja harmaalta. Vain illan sisinen hetki on täälläkin kaunis. Ja tietysti satunnainen auringon hymy. Koskakohan muuten viimeksi...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis tietenkin sininen hetki ;-)

   Poista
  2. Siniset hetket ovat talven parhaita kohokohtia. Minulle tulee niistä aina mieleen isä, kun hän aikoinaan kertoi rintamalla vartiossa ollessaan niitä ihailleensa, ja minä en silloin nuorena ymmärtyänyt mistä on kyse. Nyt ymmärrän.
   Aurinkokin olisi kyllä kiva. Ja kyllä se sieltä vielä ilmestyy.

   Poista
 2. Kauniita kuvia sinulle. Minullekin sopisi erittäin hyvin, että tammikuun jälkeen alkaisi kevät. Toisaalta pohjoisen ihmisenä olen tottunut pitään talveen. Meillä päin saattoi juhannuksenakin olla vähän lunta varjopaikoissa. Tammikuussa olisi minun mieleen paras sää pakkanen ja auringon paiste. Lenseää iltaa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tarkoitat pohjoisella Lappia, Marja, niin minä puolestani en siihen siellä pari vuotta asuttuani tottunut. Etelämmäksi oli muutettava, kun ei kesää tahtonut tulla ollenkaan.
   Nautitaan talvesta vaan kun se nyt vain on, onhan se turisteille jopa eksoottista.
   Leppoisaa iltaa sinullekin!

   Poista
 3. Teillä on hienot talviset maisemat.
  Kyllä se kevät on tulossa.
  Ensi kuun jälkeen on jo maaliskuu ;)
  Mukavaa ehtoota sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvi on saapunut Itä-Suomen perukoille, ja lunta on. Mutta niin tosiaan, maaliskuu on jo ovella.
   Mukavaa tiistai-iltaa sinullekin, Kirsti

   Poista