lauantai 5. tammikuuta 2019

Hyvä päivä

Näistä söpöläisistä tulee aina hyvälle mielelle: Nallet talvipuuhissa.

Tänään on ollut niin hyvä päivä, että kirjoitan siitä. On nimittäin mielenkiintoista pohtia joskus sitä, mikä tekee päivästä hyvän eikä huonon, sillä minä en ole vielä ottanut käyttööni sitä positiivisen ajattelun ikipositiivisuusasennetta, jonka mukaisesti kaikki olisi aina hyvää. Ei ei, minä olen (todennäköisesti) ikuisesti realistisen negatiivinen ihminen.

Niin että jos minä sanon, että päivä on hyvä, se todella on hyvä. Siksi nyt kirjoittamalla tämän ihmeen auki selvitän itselleni, ja samalla tämän postauksen lukijoille, joita saattavat samanlaiset asiat kiinnostaa, mikä saa tämän lauantaipäivän tuntumaan minusta niin hyvältä, että siitä pitää kirjoittaa.


Tämä tunne on minulle sen verran harvinainen, että tähän täytyy olla jokin syy, ajattelen, sillä vaikka tässä nyt makaan sängyssä ja kirjoitan tätä postausta (selältäni käsin siis, koska se on paras asento niskalleni, minkä tiedän) se ei suoraan ole yhtä kuin hyvä päivä.

Hyvä päivä ei tule pelkästään siitä, että makaa ja kirjoittaa, sillä sitä minä teen joka päivä. Joskus makaaminen kyllästyttää ja joskus kirjoittaminen tökkii, joten eivät ne ole yksi yhteen sama kuin hyvä päivä. Osa sitä ne voivat olla, niin kuin tänään ovat, mutta jotta tämä juttu ei menisi ihan vaan jaaritteluksi ja höpinäksi, kokosin listan asioista, jotka yhdessä ovat tehneet tästä päivästäni hyvän.

Tämän päivän hyvä päivä -reseptini:

1. Vapaa päivä. Lauantaina on lupa olla enemmän rennosti - jos osaa - ja tänään olen sen osannut.
2. Nukuin kahdeksaan eli pitkään ja heti verhot aukaistessa näin ihanat kimmeltävät hanget.
3. Aamukahvi maistui taivaalliselta. En tiedä mistä syystä, mutta niin se maistui.
4. Kuntosali oli tänään auki eikä kiinni niin kuin viime lauantaina pettymyksekseni oli. Kuntosalilla tein kaikki laitteet kaikessa rauhassa endorfiinista nautiskellen.
5. Kun tulin salilta, lounas oli valmiina jääkaapissa, ja se oli tänään paremman makuista kuin eilen, koska oli sopivasti maustunut yön yli levätessään.
6. Syötyäni lekottelin sohvalla ja juttelin mieheni kanssa.
7. Saimme irti koiran kuonossa olleesseen syylän leikkausarpeen (pieni juttu, josta en ole tullut mitään kirjoittaneeksi) jääneen tikinpätkän, josta olin olettanut, että se oli unohtunut tikki, joka pitäisi vielä kerran poistattaa lääkärissä. Ei tarvitse.
8. Ollaan siis kaikki terveitä täysin.
9. Sain aloitettua erään vanhan novellitekstin korjaus- ja paranteluprojektin, ja sellainen palkitsee.
10. Voin tehdä loppupäivän mitä vaan ja ajattelin pyytää miestä katsomaan kanssani elokuvaa netflixistä ja tiedän, että hän siitä ilahtuu.
11. Nyt on vasta iltapäivä ja päivä on vielä nuori.

Siinä ne, ei mikään ihme, että on hyvä päivä. Aikamoinen lista, eikö vain.

Nallet löysin viime viikolla Joensuun Taitokorttelista.


...

Oikein hyvää lauantaipäivää ja sunnuntaitakin toivon myös sinulle!

Kiitos kun käväisit ja tule pian uudestaan!

Kommentistakin tykkäisin.


...

4 kommenttia:

 1. Voi vitsi käy melkeen kateeksi hyvää päivääsi. Jossa ei ollut mitään hyper, maksi, super, tupla hehkutusta vaan aika tavallisen mukavaa elämää. Realistisesti negatiivinen ei niin helposti pety kuin positiivinen. Mukavaa lauantai iltaa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei tosiaan ole hyperiä eikä superia, minun eikä meidän elämässä, mutta joskus se vain jostain syystä tuntuu pelkkä arkikin hyvältä.
   Kiitos kommentista, Marja, ja mukavaa lauantaita sinullekin.

   Poista
 2. Lista on kyllä kunnioitettava. Silti ajattelen, että hyvään päivään tarvitaan ripaus jotain, mikä ei ole listalla.
  Itsellä hyvät tai tavan päivät eivät välttämättä ulkoisesti eroa mitenkään toisistaan.
  Mahtavaa hyvän päivän iltaa sinulle/teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitä minä olenkin ihmetellyt juuri, että miten se tämä tavallinen arki niin hyvältä tuntuu tänään, kun ei eilen tai toissapäivänä tuntunut, vaikka yhtä hyviä olivat päällisin puolin nekin päivät. Sinä sen sanoit, Kirsti, se jokin ei näy, se vain on, ripaus hyvän päivän jotakin ...
   Ehkä sen salaisuuden vielä selvitän.
   Mukavaa lauantai-iltaa sinulle ja kumppnaille myös!

   Poista