perjantai 4. tammikuuta 2019

Ei taaskaan sopiva

Trio Luster -kattokruunu. kirkas 3-os.

Tein sen taas. Ostin valaisimen ja palautin saman tien. Jo toinen kerta peräkkäin, kun teen turhan valaisinhankinnan.

Olen yrittänyt ymmärtää, missä on vika, mutta täyttä varmuutta en ole saanut. Perfektionistihan minä olen, se vaiva tietenkin jokaisessa ostoksessani hänksättää mukana, mutta minusta tuntuu, että olemassa voi olla muitakin syitä. Ei kai se voi olla täysin oma vika, kun minulla ei nyt kerta kaikkiaan onnistu niin yksinkertainen asia, kuin keittiönpöydän ylle sopivan lampun löytäminen.

Koko syksyn olen sitä etsinyt, k o k o syksyn! Eikä löydy. Ja nyt mennään jo tammikuussa.

Marraskuussa tilasin verkosta Tindorin, josta myös kerroin ja jonka pakkasin paluupostiin ennen kuin sain sen edes kasattua. Nyt sitten joulukuun lopulla ostin Prismasta tuiki tavallisen Luster-kruunun, jonka siis myös kiikutin takaisin.

En voinut muuta, totesin, kun aikani sitä kattoon ja pöydän päälle sovittelin. Se oli liian pieni ja väärän värinen, liian akryyli ja liian hassu. Tindoriin verrattuna se oli tosin hyvin elävänoloinen ja mielenkiintoinen, niin että olisin voinut sen ehkä pitääkin, jos se olisi sattunut olemaan viisi- eikä kolmelamppuinen, ja jos se olisi ollut täysivalkoinen eikä kirkas.

Tiesinhän minä ostaessani, mikä se oli, mutta en tiennyt, ettei se meidän keittiönpöydän päälle sovi.

Monivärinen ja 5-osainen Luster-kruunu

Mutta ennen kuin kuittasin siitä palautuksen, kiersin urhoollisesti valaisinosaston vielä kertaalleen, josko olisin löytänyt jotain tilalle. Lustereita olisi ollut yksi punainenkin malli, mutta en nyt sentään sitä keittiöön, ja kun muitakaan vaihtoehtoja ei löytynyt, nostin infosta rahat pois. Onneksi kaupanpurku on helppoa, kun rahansa voi saada takaisin ilman muuta syytä, kuin että tavara on virhevalinta.

Kotona selasin taas nettiä ja huomasin, että kyseistä Lusterin kruunua saa verkkokaupoistakin, ja vähällä olin sitten tilata siitä sen valkoisen ja isomman mallin, mutta pian aloin epäillä koko kruunuideaa. Yhtäkkiä tulin siihen tulokseen, että en minä mitään kruunua osta. Eihän sitä nyt noin krumeluuria lamppua tavallisen pienen kaksion keittiöön sentään.

Ja sitten taas kohta ajattelin, että toisaalta, kruunuissa on sitä jotakin. Että nimenomaan krumeluuri voisikin olla erinomaisesti paikallaan meidän tavallisen pienen kaksion tavallisessa keittiössä. Olisi vähän erilaista katsottavaa kuin pelkkä tavallinen ja normaali. Niin kuin esimerkiksi tuossa kuvan Lusterin monivärisessä mallissa on, eikö ole herkullinen!

Kalliita nämä muovihökötykset eivät ole, joten eihän sitä tiedä, jos vaikka vielä ostaa räväytän jotain ennennäkemätöntä. Saa nähdä, miten tässä käy. Tarpeeksi kauan kun on valaisimen paikka auki, voi käydä niinkin, että siihen ripustaa lopulta ihan mitä tahansa, kunhan ripustaa.

Mutta toiveikkaasti minä vielä jatkan etsintää. Kunhan talvimyräköistä päästään, lähden kiertämään myös antiikkikaupat. Mikäs kiire tässä, muutaman kuukauden päästä meillä on jo kesä, eikä tarvita valoja ollenkaan. Tällä menolla luulen, että ensi syksyyn menee joka tapauksessa....

Mukavaa päivänjatkoa sinulle,
kiitos kun käväisit ja tule pian uudestaan!

Kommentistakin tykkäisin.


...

4 kommenttia:

 1. Olen edelleen sitä mieltä, että se oikea lamppu teille löytyy suuremmin etsimättä.
  Ihailen perfektionistin paneutumista asioihin. Itse olen ostanut kotiin sen tavaran, jonka hinta on sopinut kukkarolleni, sen enempää miettimättä tykkäämistä. Säästän kaikesta päästäkseni matkalle.
  Pysyn kuulolla ...
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kannustus, Kirsti. Ei ole maailman tärkein asia tämäkään minun ongelmani, mutta on se vain vaikea - minulle. Raha meilläkin pääosassa on, muutenhan olisi jo kristallikruunu keittiössä, ollaan miehen kanssa molemmat niin kiiltävän perään. Ja tiedätkö, minäkin olen alkanut säästää matkaa varten, en vain vielä tiedä, minne. Lentokonetta siihen ei kyllä tulla tarvitsemaan, sen voin ennustaa.
   Rattoisaa ja lämpöistä viikonloppua sinulle ja kiitos kommentista.

   Poista
 2. Varmasti se oikea tulee joskus löytymään, ihan vaikkapa siten että näkee jonkun toisen keittiössä sen, ja haluaa itselle saman. Ja lehdissähän on vinkkejä ja kuvia myös paljon. Minä aikoinani valitsin rottinkisen varjostimen tilalle kruunun (ei kristalli, mutta oli muuten ”kalliihko”) , ja olen ollut oikein, oikein tyytyväinen. Tsemppiä sen oikean jahtaamiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tuulikki, tuokin on hyvä idea. Täytyy alkaa katsella kavereitten lamppuja, ja sisustuslehtiä tietenkin. Niitä en yleenä koskaan selailekaan, joten varmasti löydän uutta näkökulmaa. Hyvä tietää myös tuo sinun valaisimen vaihto-operaatio, siitä mallia, että kyllä se joskus vielä meidänkin huushollissa onnistuu.

   Poista