maanantai 3. joulukuuta 2018

Veto vähenee

Yllätysvalo sunnuntain iltametsässä.

Sitä mukaa kuin joululoman aika lähenee, huomaan, että minussa veto vähenee. Olo on kuin lapsena muinoin, niin kärsimättömästi odotan vapaalle heittäytymistä.


Työssäkäynnin yksi hyvä puolihan ovat lomat. Oikeastaan vain työssäkäydessä voi tuntea loma-ajan sellaisena kuin se oikeasti on: työnteon vastakohtana, aikana, jolloin ei tarvitse ajatella kellon- eikä kalenterintarkkuudella, ei tarvitse illalla valmistautua aamun tehtäviin eikä pitkin päivää sopeutua yllättäviin muutoksiin.

Loman odotus on ihanaa juuri silloin, kun on työstä väsynyt eikä työttömyydestä väsynyt, minkä väsymyksen lajin tunnen myös hyvin.

Kun olen koko syksyn perehdyttänyt itseni uusiin haasteisiin ja niistä selvinnyt, tuntuu hyvältä ajatella lomaa ansaittuna taukona jatkuvasta aivojen infopommituksesta.
Leppoisaa joulukuuta sinulle!

Alkanut joulukuu on minulle pitkästä aikaa oikea joulukuu, rauhan ja levon kuukausi, jolloin on lupa pikku hiljaa laskeutua kotoiseen peiton alla torkkumiseen. Joulukoristeilla ja -valoilla pidän yllä hyvää joulunodotusmieltäni ja otan tästä ajasta kaiken jännittävän mukavan irti.

Siksi ei tule postauksiini nyt senkään vertaan ajatusta kuin tähän asti. Mutta tonttukuvia lupaan jatkossakin....

🌼🌼🌼

Kiva kun vierailit blogissani. 

Tulethan pian uudestaan.

🌼🌼🌼


4 kommenttia:

 1. Sinulla on uusi työ ja pitkät työmatkat, joten väsy ei ole ihme.
  Onneksi saat kohta ottaa iisimmin 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ja ikääkin on. Mutta väsymyksestä huolimatta mielenkiintoinen syksy takana.

   Poista
 2. Kyllä se taitaa kaikilla töissä käyvillä veto vähentyä tässä pimeydessä ennen joululomaa. Ja uskoisin, että töissä käymättömiäkin väsyttää tämä joulun odotus. Minä en ole lainkaan jouluihminen. Mutta lapset tulee kotiin, niin on oltava ainakin ruoan ja leivonnan suhteen sellainen. Sinulla on ollut lisäksi täysin uusi työ ja monien asioiden opettelu väsyttää. Hyvää viikon alkua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet varmaan oikeassa, Marja. Syksy on pitkä ja loppu syksy vielä pimeäkin, joten lomantarve lienee jokaisella.
   Hyvää viikonalkua myös sinulle!

   Poista