keskiviikko 5. joulukuuta 2018

Ristiriitaisia tunnelmia


Joulu lähestyy ja minä tonttuilen innolla mukana. Suunnittelen kuusen ja joulukukan hankintaa ja mietin kinkun ja suklaakonvehtien laatua ja odotan vain, että pääsen sohvalle konvehti suussa kuusen tuoksuun lekottelemaan.

Samalla odotan syksyisen työurakan päättymistä ja jälleen kerran uuden ajanjakson alkamista. Jouluun loppuu tämänkertainen työpestini, ja se saa minut hämmennyksiin.

Mielessä pyörii kysymys, mitä minä sitten teen, kun en enää ole töissä. Mikä merkitys minulla on, jos en kuulu työtätekevään porukkaan?

Töissä käydessä se on niin selvää, ettei sitä tule ajatelleeksi, mutta ilman työpaikkaa on keksittävä jotain muuta, minkä kokee omaksi paikakseen. On mukava olla joku jossakin mieluummin kuin ei kukaan ei missään.

Jonkilaisen työpanoksen tahtoisin myös vielä yhteiseen kekoon antaa. Siis jonkinlaisen, ei tehokkuusmittareilla mitattua superkiirestressipanosta, josta ei jää kuin väsymys päälle. Ei sellaiseen tekemiseen ole järkevää enää tässä iässä ryhtyä. Nyt pitäisi löytää jotain muuta.

Mukavaa! Rentoa! Luovaa! Sellaista tekemistä, jossa ei väsy liikaa, josta saa iloa sekä itse että toiset.

Mikä ihme voisi olla sellaista tekemistä? Minun mielikuvitukseni ei keksi mitään. Ei minun osaamisellani, ei ainakaan palkallisena. 

Vai ehkä sittenkin? Tämän syksyinen työkeikka on antanut minulle niin paljon mielenvirkeyttä, että ehkä sittenkin keksin jotain.

Sitä ennen on kuitenkin joulu ja sen odotus. Jouluna pidetään taukoa tekemisestä ja ajattelemisestakin, nyt vain odotetaan, luvan kanssa. Että asiat järjestyvät.

...

Onko sinulla ollut elämänjaksoja, jolloin olet ollut vailla mielekästä tekemistä?

...

🌼🌼🌼

Kiva kun vierailit blogissani. 

Tulethan pian uudestaan.

🌼🌼🌼

...

8 kommenttia:

 1. Moi. Varmastikin se mielekäs juttu putkahtaa esiin jonkun nurkan takaa. Ehkäpä silloin kun sitä vähiten odotat. Kristiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta, Kristiina. Ehkä mielensopukoistakin joitain ideoita vielä yllättäen syntyy, tai jospa kävelee vastaan joku sopiva ihminen, joka vie minut oikean suuntaan, toivotaan niin.
   Hyvää itsenäisyyspäivää sinulle!

   Poista
 2. Uskon, että keksit kivaa ja mielekästä tekemistä työpestin jälkeen. Ja onhan sinulla tämä blogi, jossa riittää omaa tekemistä. Ulkolenkkejä koiran kanssa. Ukkelin rapsuttelua ja rakentavia keskusteluja, lukemista...Kivaa keskiviikko päivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tätä puuhaa, olet oikeassa, Marja, vaan kun tämä ei riitä :) Pitää olla sellaista, mistä saa aikaan jotain todellista ja hyödyllistä.
   Kiitos keskiviikon toivotuksista, ja nyt oikein hyvää itsenäisyyspäivää sinulle!

   Poista
 3. En Eeva lainkaan usko, että et keksi jotain kutkuttavaa tekemistä.
  Hyvää itsenäisyyspäivää sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan niin, Kirsti. Pakko on ainakin yrittää jotain.
   Hyvää itsenäisyyspäivää sinulle ja perheellesi!

   Poista
 4. Hyvää itsenäisyyspäivää sinne, Eeva!
  Täällä ollaan lähdössä pikkuisen tyttärenpojan Onnin 1 vee syntyäreille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, Tuulikki, hyvää itsenäisyyspäivää sinulle. Ihana juhlapäivä teillä!

   Poista