perjantai 7. joulukuuta 2018

Liukkautta uhmaten


Liikkumaan on päästävä liukkaallakin.

Pitkän pimeän syksyn jälkeen saatiin vihdoin lunta ja maisema valaistui, niin että myös iltaulkoilu onnistuu helpommin. Vaan ei tälläkään kertaa niin hyvää, ettei jotain ikävääkin siinä sivussa.

Eikös se niin mene, se elämän arkinen totuus, että mikään ei ole täydellistä. Aina on jotain, mikä vähän hankaa vastaan. Liian helpolla ei ihmisen pidä päästä, ei edes ulkoilussa, ei varsinkaan talvikävelyssä.

Liikunnassa pitää olla aina oikeat varusteet, jotta se sujuu, mutta talvikeli asettaa varusteille aivan erityiset vaatimukset. Kun on lunta, on usein myös jäätä, ja sitä on varottava. Talvitiet ovat petollisia, sillä jää ei aina näy. Joka askeleella on oltava tarkkana. Ja vaikka jää ei olisi sitä pahinta jalat heti alta -lajia, vähempikin riittää hankaloittamaan liikkumista.

Eilisaamun pitkän kävelylenkin jälkeen sain jo huomata, miten paljon jäisellä tiellä kulkeminen vaikuttaa koko kehoon. Tänään oli alaselkä kuin olisin selkääni saanut. Lihakset jännittyvät väkisinkin, kun ilman piikkejä kävelee, vaikka se ei kävellessä siltä tuntuisikaan, ja viimeistään seuraavana päivänä sen myös huomaa.

Minun oli pakko myöntää, että tarvitsen ne piikit taas. Vanhat, kenkien pohjaan asetettavat piikkiremmit olin käyttänyt loppuun viime talvena, ja koska ne eivät olleet kovin hyvä ratkaisu, päätin nyt ostaa tilalle kokonaan toisenlaiset systeemit. Käytin siis osan vapaapäivääni kenkäostoksiin.

Liukkaan kelin henkivakuutus. Icebugit.

Nämä ovat kalliit, eikä lesti ole minulle paras mahdollinen, mutta näillä kävellessä en liukastele, eikä kipeydy selkä.

Kävin jo muutaman kilometrin kokeilemassa ja löysin keskeltä metsää hienot venyttelyohjeet. Lenkkipolun varteen pystytetyssä taulussa muistutetaan meitä lenkilläkin höseltäjiä, että tärkeintä on unohtaa kiire ja keskittyä hengitykseen ja kuuntelemaan kehon tuntemuksia.

Niin minä sitten tein. Ja olisin minä niin tehnyt ilman ohjeitakin 😊.

Nyt toivon vain, että uudet kengät mukautuvat nopeasti jalkojeni moniin pikku muotoihin ja vaatimuksiin.
Metsäjoogaa malliksi kiireisille.

Rentoa ulkoilumieltä sinullekin!


...

🌼🌼🌼

Kiva kun vierailit blogissani. 

Tulethan pian uudestaan.

🌼🌼🌼

6 kommenttia:

 1. Tiedän hyvin tuon ongelmasi, koska juoksen tai kävelen sekä kesällä että talvella. En ole ostanut vieläkään kunnon talvilenkkareita. Kesäpeleillä menen. Liukkailla menen aivan tien viertä, joka on yleensä vähemmän liukas. Voisin kävellä vaikka ojassa, jotta saan liikkua. Liikkuminen on ollut tärkeä osa elämääni niin kauan kuin muistan. Ehkä se menee niin, että levoton mieli tarvitsee liikuntaa. Leppoisaa perjantai iltaa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta, Marja, levoton mieli tarvitsee liikuntaa. Pitkä kävelylenkki rauhoittaa.
   Mukavaa viikonloppua sinulle, ja rentoja kävelyjä, varovasti.

   Poista
 2. Onnea iusille kengille, ovat ihan varmasti järkiostos. Itse vielä lenkkeilen tavallisissa kuten Marjakin, etsien vähemmän liukkaita kohtia, vaikka kokemusta on kylkiluun murtumasta mutta ihminen ei kai ikinä opi.
  Hyvää lauantaipäivää - täällä on yön aikana satanut lunta ainakin viisi senttiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tosiaan, järkiostos ja halpa tapaturmavakuutus :) ... En ole vuosiin pystynyt ilman piikkejä ulkoilemaan tulematta kipeäksi. Miten ihmeessä te Marjan kanssa selviätte?
   Hyvää viikonloppua sinulle!

   Poista
 3. Onnea uusille kengille. Kunnon kenkiin kannattaa panostaa. Joku vuosi sitten kerrottiin, kuinka paljon kustannuksia yhteiskunnalle aiheutuu kaatumisista. Puhuttiinkohan ihan miljardista? Yhdenkin kaatumisen hinta saattaa nousta tuhansiin euroihin.
  Meikäläisellä on kotona piikit kenkien pohjissa liukkailla. Kun on koiruuksia lenkille on mentävä kelillä kuin kelillä.
  Mukavaa lauantai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa mukava kuulla, että sinullakin on jo piikit käytössä, Kirsti. Koirien kanssa ei kannata jättää väliin, jos aikoo pystyssä talvikelillä pysyä.
   Mukavaa lauantai-iltaa sinullekin!

   Poista