torstai 6. joulukuuta 2018

Itsenäisyyspäivän kävelyllä


Tänään heti aikaisin aamusta lähdin pitkästä aikaa rauhassa ulos. En siis ottanut koiraa mukaan niin kuin tavallisesti. Minun oli päästävä kävelylle ihan vain itseni seurassa.


Ajattelin, että teen itsenäisyyspäiväkävelyn, kun en osallistu mihinkään marsseihin, saati iltapukujuhliin. Suunnittelin pitkän, parin tunnin lenkin Pyhäselän rannan kautta koukaten ja takaisin. Aika reippaasti pystyin kävelemään, vaikka eilen sulanut lumi oli yön aikana jäätynyt tienpintaan liukkaan muhkuraiseksi.


Tuulenviimakin oli todella jäätävä, mutta se ei minua haitannut, sillä olin topannut itseni paksuksi. Ainoa puute oli, ettei minulla vielä ole piikkipohjaisia kenkiä, mutta varovasti tien reunaa kävellen selvisin liukastumatta.Taivas oli paksussa pilvessä, ja se sopi rauhaa kaipaavaan mielentilaani paremmin kuin hyvin. Mitään muuta en juuri nyt kaipaa kuin levollista oloa ilman mitään tekemistä. Vanhan rantasaunan seinänvierellä oli tuulensuojainen paikka, jossa kävin kuvaamisen lomassa lämmittelemässä. Ihastuin saunan uudeksi maalattuun oveen.


Aika erikoinen väri siihen oli valittu, mutta on se hieno.

Sehän on ihan joulun väri.Nyt on virkistynyt ja rento fiilis aloittaa itsenäisyyspäivän juhlinta.

Hyvää ja rauhallista itsenäisyyspäivää sinullekin!


...🌼🌼🌼

Kiva kun vierailit blogissani. 

Tulethan pian uudestaan.

🌼🌼🌼

4 kommenttia:

 1. Sinä teit itsenäisyyspäiväkävelyn minä kuntosalin. Onhan kävely suomalaisessa luonnossa paljon juhlallisempaa ja filmaattisempaa kuin hikisessä kuntosalissa ähkiminen. En ymmärrä, miksi teen nykyisin liikkeet aivan voimieni rajoille ja ylikin. Mutta liikkeitten laskeminen on meditaatiota, jos olen yksin salilla ilman kaveria.En aamulla hajamielisenä ihmisenä muistanut, että on itsenäisyyspäivä. Vasta salille ajaessani näin liehuvat liput ja muistin. Olisin kirjoittanut erilaisen postauksen tänään, jos olisi aamulla muisti pelannut. Hesarissa oli mielenkiintoinen artikkeli itsenäisyyspäiväjuhlista, jossa sen kauneusvoittoisuutta, vaatteiden arvostelua ja sijoittamista "pahimmat floppaajat" ja "illan kuningattaret" kategorioihin arvostelivat muun muassa Li Andersson. Hän ei asian takia tullut juhliin yhtenä kertana. Mutta häntä muistutettiin, että se on työtehtävä. Jonkinlaiseksi vastalauseeksi hän on pitänyt samaa pukua monta vuotta.Nyt minä lurittelen liikoja. Hyvää itsenäisyyspäivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivoja lurituksia lurittelet, Marja. Ei itsenäisyyden juhlinta minunkaan päivässä juuri mitään muuta, omaa arkea vaan elelen, juhlin iloitsemalla elämääni vaan :)
   Linnan itsenäisyyspäivän vastaanotto on kyllä toisinaan melkein kuin itse juhlinnan syyn tai kohteen halventamista, kun huomio kiinnitetään vieraiden ulkonäköön ja kaikki pönöttävät vain mediaa varten. Kulisseissa heillä varmaan on kuitenkin hauskempaa.
   Kiitos kommentista ja kivaa itsenäisyyspäivän iltaa sinulle!

   Poista
 2. Minun varmaan pitää kieltää ihmisiä laittamasta kauniita järvikuvia seuraamiini blogeihin, sillä huomaan niiden aiheuttavan kateutta. Me kun asumme niin hemmetin kuivassa paikassa. Ei vettä, rantaa .......
  Hyvää alkavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se harmi, ettei Suomen tuhannet järvet ole tasaisemmin kartalle ripoteltu :).
   Meillä vettä rantaa ja metsää riittää, onneksi, sillä vastapainoksi meillä on Suomen suurimmat työttömyysluvut.

   Kiitos kommentista, ja hyvää viikonloppua, Kirsti!

   Poista