perjantai 2. marraskuuta 2018

Oma maa


Eilen illalla istuttiin miehen kanssa elokuvissa oikeassa elokuvateatterissa, ei löhötty kotisohvalla niin kuin tavallisesti.

Me kyllä tykätään elokuvissa käymisestä, mutta ei ole tänä syksynä silti saatu ruotojamme sohvalta ylös, ennen kuin Markku Pölösen uusi elokuva sai meidät viimein tomeroitumaan.

Kaikki kynnelle kykenevät tämän elokuvan Pohjois-Karjalassa käyvät katsomassa. Kun näillä perukoilla joku tekee elokuvan, se on Tapaus.

En minä silti mitään suurta elämystä odottanut, odotin mukavaa pölösmäistä vanhan ajan maaseututunnelmaa ja sitä sain. Elokuva on lämmin, romanttinen ja humoristinen. Juoni on yksinkertainen ja ennalta-arvattava, mutta tunnelma kiehtoo.

Yksi miinusmerkki tulee siitä, että toteutus on aiheeseen verrattuna kepeä, suuria tunteita esitys ei minussa herättänyt. Kohtauksiin, joissa olisi mahdollista saada esiin ikävien tapahtumien surua ja hätää, ei ole jätetty riittävästi aikaa syventää tunnetta. Monet vakavatkin tunnehetket sujahtavat näyttelijöiltä ohi hymyssä suin.

Eniten minua liikuttivat elokuvan kaksi ikivihreää musiikkiesitystä. Šostakovitšin valssi nro 2 koskettaa aina, ja Suvi Teräsniskan tulkinta Georg Malmsténin Auringon lapsista on todella upea, suureksi osaksi myös siksi, että siinä on Paula Vesalan ja Jori Sjöroosin upea sovitus.

Vaikka itse en voimakkaita tunne-elämyksiä kokenut, mies yllättäin joissain kohdin herkistyili. Samaistui niin voimakkaasti sodassa haavoittuneeseen Veikkoon. Elokuvan jälkeen kuulin muistakin supinoista niin innostuneita kommentteja, että tästä varmasti tykätään vielä pitkään. Eikä vähiten sen vuoksi, että keskeisessä sivuosassa on yksi parhaista joensuulaisista näyttelijöistä, hurmaava humoristi Arto Heikkilä.

Kannattaa tämä muidenkin kuin pohjoiskarjalaisten katsoa. Omassa sarjassaan Oma maa on ihan kelpo elokuva, jos tykkää maalaisromantiikasta ja lempeästä huumorista....

🌼🌼🌼

Kiva kun vierailit blogissani. 

Tulethan pian uudestaan.

🌼🌼🌼

6 kommenttia:

 1. Tässä olisi elokuva minun makuuni, kiitos esittelystä. Minä en taida saada ukkoa elokuviin lähtemään suosiolla, jollen sitten keksi jotain katalaa juonta ukkelin sinne saamiseksi ;))
  Oikein mukavia pyhiä sinne teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auttaisikohan karkit? Tai jotain muuta herkkua pussillinen mukaan, niin siinä se kuluu aika, vaikkei niin kiinnostavaa katsottavaa olisikaan. Toivottavasti keksit jonkin kivan kataluuden, Tuulikki. Elokuvateatterissa on tunnelmaa aina.

   Ja kiitos toivotuksista, mukavaa viikonloppua sinulle ja ukollesi myös.

   Poista
 2. Kirstikin kirjoitti samasta elokuvasta. Samoin meillä, harvoin saan ukkokultaani lähtemään jotenkin romanttisesti kaksin katsomaan elokuvaa. Yleensä menen ystävän kanssa. Minä tykkään kaikesta vanhasta: vanhoista tavaroista ja huonekaluista ja kaiken maailman roinasta. Joten elokuva sopii varmasti minulle, jos siinä on vanhan maaseutuajan nostalgiaa. Mukavaa perjantai iltaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävinköhän jo katsomassa Kirstin Oma maa -postauksen, kun jotenkin tuntuu että kävin, mutta en muista. Vilkaisen kohta uudestaan.
   Meillä on miehen kanssa niin samanlainen maku, että käymme joka paikassa yhdessä - jos milloin laiskuudelta/vanhuudelta/väsymykseltä innostumme kotoa poistumaan. Elokuvateattereissa on muuten mukava jo pelkkä tunnelma, ainakin täällä maalla, kun teatterimme on vanha ja romanttinen. Pölösen elokuvassa tosin on romantiikkaa itsessäänkin.
   Kiitos toivotuksista, Marja, ja mukavaa perjantai-iltaa sinullekin

   Poista
 3. Huomenta Eeva,
  Kävimme katsomassa elokuvan miehen kanssa. Meillä molemmilla on aiheeseen oma juttu, mitä kautta saimme hetkittäin voimakkaita tunne-elämyksiä.
  Tykkäsin musiikista.
  Hyvää pyhäinpäivää ja viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin postauksesi tästä, Kirsti. Sinulla on tähän aiheeseen mielenkiintoisia taustatarinoita. Oman suvun ja lähipiirin elämän kautta tämä elokuva koskettaa monia. Ja se on Pölöselle onnistumisen merkki, sillä hänhän on kertonut tehneensä tämän "tilaustyönä" - eli tätä elokuvaa häneltä ovat tuon ajan kokeneet kuulemma jo pitkään pyytäneet.
   Hyvää pyhäinpäivää ja viikonloppua sinullekin!

   Poista