torstai 29. marraskuuta 2018

Kivuton kirjoitusnurkkausPienessä olohuoneessa ei ole tilaa kahdelle, jos toinen laulaa hoilottaa ja toinen yrittää kirjoittaa. Jotenkin se ei vain onnistu yhtäaikaa.

Koska miehen mekastusvehkeet ovat olohuoneessa, minä yleensä - joustavana asuintoverina - pakenen läppärin kanssa keittiön oven taakse, mikä järjestely toimisi hyvin, jollen minä saisi niskaani kipeäksi keittiönpöydän ääressä kyhjöttäessäni.

Pari päivää sitten keksin idean. Se oli niin järkevä, että ihmettelin, miksen ollut sitä aiemmin tajunnut.

Meillä näet on olohuoneen nurkassa pieni rottinkituoli, joka on kevyt ja helppo liikutella tarpeen mukaan paikasta toiseen, ja ajattelin, että kokeilen sitä.

Otin ja kannoin tuolin makuuhuoneeseen, sain sen sopimaan sängyn ja vaatelaatikon väliin ja rakentelin itselleni kodikkaan mukavan kirjoitusnurkkauksen. Tunnelmavalaistus ja nalle ja kaikki, kuten kuvasta näkyy.

Tässä  tuolissa saan selkää tukevan asennon ja läppäri pysyy sylissä kepeästi, ja kun käsivarret lepäävät käsinojien varassa, niskakin rentoutuu. Kaikin puolin paljon parempi kuin keittiön kova ympäristö.

Nyt voi mies mekastaa olohuoneessa kaikessa rauhassaan, kun minä naputtelen juttujani omassa pesässäni. Ja taas saatiin järjestykseen yksi monista yhteiselon haasteista, joita viidenkymmenenkahdeksan neliön kaksiossa kahdelle asukkaalle aina silloin tällöin eteen tulee.


...

🌼🌼🌼

Kiva kun vierailit blogissani. 

Tulethan pian uudestaan.

🌼🌼🌼

2 kommenttia:

 1. Ergonomia ennenkaikkea. Luova ihminen keksii ratkaisut saatavilla olevilla resursseilla. Tämä on minusta oiva esimerkki siitä. Olisi harmi, jos kirjoituksesi jäisivät tauolla niska- tai selkäjumin vuoksi.
  Kivaa torstai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä työasento on tärkeä, sen huomaa viimeistään silloin, kun niskakivut muuttuvat krooniseksi. Mutta ihminen on myös tapojensa orja, ja nytkin taas istun keittiönpöydän ääressä - aamukahvilla :). No, en kirjoita pitkästi nyt, vaan vain parin kahvimukillisen verran.
   Onneksi on jälleen perjantai ja edessä viikonloppuvapaa ulkoiluineen ja lepoineen.
   Kiitos kommentista, ja mukavaa perjantaita sinulle, Kirsti.

   Poista